Reklama:

Guz przysadki mózgowej - co to jest????? (290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
15-10-2009, 21:25:33

U mnie nie było problemu, udało mi się za pierwszym razem..choć myślałam, że nie będzie to takie proste..jestem drugą pacjentką dr Sagana, która zaszła w ciążę..i przykro mi, że pani się nie udaje..chciałabym poradzic coś mądrego, ale na to nie ma dobrej rady tylko dobry lekarz-człowiek, a takich niestety mało..pozdrawiam i życzę powodzenia..
gość
16-10-2009, 23:10:08

Ile czasu po operacji może schodzić krew z nosa?
gość
16-10-2009, 23:10:29

Ile czasu po operacji może schodzić krew z nosa?
Początkująca
30-10-2009, 18:07:13

Witam, odpiszcie proszę jeśli ktoś miał podobne objawy.
Pól roku temu mój poziom prolaktyny wynosił 6661, moja pani ginekolog zapisała mi bromergon (pół tabletki na noc)
Z objawów widzę że nic się nie polepszyło a co niepokojace od miesiaca mam dziwne krótki bóle głowy po lewej stronie nad skronią.
Ból jest barzo krótki może trwa minutkę i powoli puszcz wszystko może 2-3 minuty.
Zaczynam sie denerwować bo wcześniej zdarzało sie to rzadko teraz nawet dwa razy dziennie.
19.listopada idę do lekarza (ENDOMED w Gdansku) ale do tego czasu strasznie sie denerwuję.
Rezonansu nigdy nie robiłam wiec wszystko przede mną.
Jesli ktoś miał podobne objawy napiszcie proszę.
gość
17-11-2009, 15:06:07

ja mam lat 13 i prawie juz od 2 lat mam bole głowy. za kazdym razem gora głowy i czuje jak by mi rozsadzało. czasami niemoge wytrzymac.... czy to moze byc jakis guz mozgu? prosze o kontakt na moje gg: 9671718
gość
09-12-2009, 13:16:56

Naczytał sie na tym forum tyle opisow z życia wielu dziewczyn i czuje że nie jesetm z tym sama...
W wieku 20 lat miałam torbiel jajnika rozlaną i zooperowaną i cały czas pojawiają sie tylko ze mniejsze bo mam zespol policystycznych jajnikow...
Staramy sie z meżem od 2 lat o dziecko i zdażyło sie tylko jedno poronienie po miesiącu-więc bardzo szybko!
Od niedawna trafiłam w Kaliszu na dobrego ginekologa który skierował mnie na badanie hormonów z udziałem prolaktyny i wyszła po podaniu tabletki bardzo wysoka, dlatego skierował mnie do neurologa neurolog skierował mnie na rezonans magnetyczny z podejrzeniem gruczolaka przysadki i nie wiem co dalej mam robić... Za miesiąc mam badanie i wszystko się okaże... Chciałabym dowiedzieć się jak wyglada takie leczenie tego guza pod kątem zajścia w ciąże... Czekamy juz tak długo i bardzo pragniemy miec dzieci, a przeze mnie nie możemy mieć! Bardzo mi z tym źle...
gość
08-01-2010, 11:45:58

Czesc wszystkim:))...tak czytam wszystkie wypowiedzi na temat guzkow itd i pomyslalam ze napisze o swoim przypadku. Ja zachorowalam jak mialam 18 lat nikt na poczatku nie wiedzial co mi jest pierw wyszla straszna anemia pozniej babcia dopiero mi powiedziala zebym poszla sobie badania wszystkie hormonalne zrobic bo to niemozliwe zeby mlodej dziewczynie wypadly tak wlosy!...juz nie mowiac o strasznym samopoczuciu. Kiedy juz trafilam do endokrynologa z wynikami ten jak zobaczyl moja prolaktyne kazal natychmiast zrobic rezonans ja jako mloda osoba nie mialam pojecia co to guz przysadki co to wogole za choroba!..kiedy po rezonansie okazalo sie ze mam mikrogruczolaka na 3 mm lekaz kazal mi brac bromergon i powiedzial zebym sie niemartwila bo guzek sie wchlonie!..po bromergonie bardzo sie zle czulam wrecz nie moglam normalnie funkcjonowac wiec lekarz przepisal mi norprolac i uwazam ze jest bardzo dobrym lekiem moze drogim ale mozna normalnie go zazywac i funkcjonowac.Po dwoch latach brania tego leku zrobilam ponownie rezonans i okazalo sie ze guza nie Ma!!! wyszly mi super wyniki i guza tez nie bylo lekarz nie mogl w to uwierzyc bo zadko sie wchaniaja!.. ja mialam to szczescie:)..teraz minelo 2 lata jak nie robilam rezonansu i ponownie sie wybieram poniewaz znowu mam bardzo podwyzszona prolaktyne. Ginekolog do ktorego chodze powiedzial mi ze to moglo byc wyciszenie choroby na chwile i guzek mogl wrocic wiec wybieram sie na rezonans.Jesli wrocil guzek to bedzie oznaczalo ze mam wrodzona chora przysadke wiec chcalabym sie udac do dr.Zielinskiego jak badania oczywiscie mi zle wyjda i zapytac go czy w moim przypadku jest konieczna operacja czy moze mam do konca zycia zazywac te leki!.. co jest bardzo uciazliwe bo kto choruje na to to wie jak bardzo potrafi meczyc ta choroba! Takze mysle ze kazdy organizm jest inny jedni sie wylecza drudzy beda do konca zycia sie leczyc ja slyszalam ze ta choroba jest do konca zycia ze nawet po operacji moga wrocic jakies powiklania wiec troche balabym sie zrobic ten zabieg czytajac niektorych wypowiedzi co stalo sie po operacji guzka ale nie ma na to reguly bo jak wczesniej pisalam kazdy organizm jest inny jedni sie wylecza do konca zycia inni nie a jeszcze innym zaszkodzi! W kazdym razie nie jest to lekka choroba napewno i kazdej chorej dziewczynie wspolczuje bo sama wiem co to jest i jak potrafi meczyc! Ale jak to mowia medycyna idzie wielkim postepem i musimy byc dobrej mysli ze uda nam sie wyjsc z tego tylko nie mozna sie zalamywac!.. Pozdrawiam wszystkie mikrogruczolaczki:)
gość
11-01-2010, 14:40:18

witam. Mama 23lata. od 13 lat mam stwierdzona migrene. Co jakis czas mam robiony rezonans. ostatni mialam 8 grudnia 2009. podejrzewaja u mnie mikrogruczolaka 6mm ktorego nie bylo w badaniu z lutego 2008. Bardzo sie denerwuje bo ostatnie 2 tygodnie byly dla mnie okropne. prawie codziennie bolala mnie glowa. Byly 2 dni ze z bolu sie poplakalam. Pare dni temu w pracy zdretwiala mi cala prawa strona i mialam zawroty glowy. mialam 2 dni przerwy i znowu mnie cos dopadlo. Mialam silne zawroty glowy, bol w okolicach czola a do tego mialam problemy z widzeniem i znowu dretwiala mi twarz. Kolezanka zawiozla mnie na pogotowie tam dostalam jakis zastrzyk. Nie pamietam jak sie dostalam na to pogotowie i co sie ze mna wtedy dzialo ale nie stracilam przytomnosci. Bardzo mnie to zdenerwowalo poniewaz wczesniej takich objawow nie mialam, wiec pojechalam na ostry dyzur do szpitala. Tam mi zrobili podstawowe badania i stwierdzili ze wszystko dobrze ze mna, podali mi dozylnie ketonal i nootropil. Jestem umowiona do endokrynologa ale dopiero za pare dni. Prosze powiedzcie mi co mam teraz zrobic? Bo takie objawy to chyba nie sa normalne skoro wczesniej ich nie mialam.
gość
28-01-2010, 22:15:25

Witam mam na imię Marzena od września wiem że mam góza przysadki mózgowej 10 na 8 mm,a 23 lutego będę miała zabieg na Saszerów tak jak wy wszystkie miałam te same obiawy i 3 miesięczną kurację Bromergonem która nie przyniosła nic ciekawego ,jestem już tym wszystkim zmęczona ..będzie mnie operował dok Zieliński ...Jeżdzę do niego prywatnie przyjmujena ul Mokotowskiej 6 .Gdyby ktoś miał jakieś pytania lub potrzebował informacji.chętnie pomogę w miarę moich możliwości ..proszę o kontakt marzena140566@wp.pl
Początkująca
28-01-2010, 22:39:49

Pozdrawiam wszystkie mikrogruczolaczki!:))))))):-
Ola.O.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: