Reklama:

Guz przysadki mózgowej - co to jest????? (289)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-07-2021, 21:38:24

Jestem po leczeniu raka złośliwego jajnika, chemioterapia o operacja. W kontrolnym badaniu pet wyszło dodatkowe znalezisko gruczolak przysadki i guz móżdżku i guz ślinianki, hormony w normie, marker rośnie, norma 36,a ja mam 120.Zupelnie nie wiem co mam robić, odnoszę wrażenie że lekarze też nie wiedzą, czy ktoś miał taka sytuację ?
gość
09-07-2021, 00:21:52

Proszę jedz do Bydgoszczy dr furtak tu masz jego tel604104065
Dzwon po 16 stej w czwartki ma wizyty prywatne i tez po 16 stej.w razie co napisz esemesa,ale nie odpuszczaj z dzwonieniem ty się nie narzucasz ty prosisz o życie.
Sciskam i wierze ze będzie dobrze❤️
gość
24-12-2021, 18:33:16

Witam. Nie wiem od czego zacząć ... Może tak ...w wieku 19 lat stwierdzono u mnie schizofrenię . Mecze się z nią już ponad 16 lat. Niedawno przypadkiem wykryto u mnie też torbiel kieszonki Rathkiego przysadki mózgowej . Mam pytanie czy ta torbiel może mieć wpływ na moja chorobę ? Proszę mi jakoś pomóc ,wiem że muszę wybrać się jak najszybciej do lekarza . Proszę o pomoc bo mam codziennie myśli rezygnacyjne j nie chcę mi się żyć tak dłużej . Nie wiem do którego lekarza się udać aby potraktował mój problem poważnie . Poza tym na badaniu rezonansu magnetycznego bez kontrastu stwierdzono tak : "Pomiędzy płatami przysadki mózgowej NIE MOŻNA WYKLUCZYĆ drobnej torbieli kieszonki Rathkiego o wymiarach 4,5 x 2 mm. " Co oznacza że nie można wykluczyć ? Czy oznacza to że jest tylko podejrzenie tej torbieli ? Poza tym dawno temu miałam robione badania hormonów i mam wysoka prolaktynę i stwierdzone zaburzenia miesiaczkowania . Od tamtej pory biorę atywie ale i tak wypadają mi włosy i mam dalej lekkie problemy ze skórą . Nie mówiąc o objawach psychicznych ,które mi dokuczają każdego dnia . Są nimi zaburzenia koncentracji i pamięci, nie mogę totalnie się nad niczym skupić , ostatnio moja pamięć uległa znacznemu pogorszeniu, mam też problemy ze snem , szumy w głowie i lekkie klucia w głowie . Do tego dochodza myśli rezygnacyjne i depresja. I brak sił i ochoty na cokolwiek . Przyjmuje leki neuroleptyk i antydepresanty ale mam wrażenie że i tak moj stan zdrowia pozostawia wiele do życzenia. Proszę mi bardzo jakoś pomóc .Jestem pełna nadziei że w końcu moje zdrowie i samopoczucie ulegnie znacznej poprawie . Pozdrawiam serdecznie.
gość
24-12-2021, 18:41:16

Do tego dochodzą problemy ze wzrokiem, zawsze sądziłam że jest to problem natury psychicznej i jest to tak zwana derealizacja i depersonalizacja. Ale teraz nie wiem co o tym myśleć wszystkim. Są święta dopiero po nowym roku chcę się zapisać do lekarza. Ale cały czas myślę o tym i nie daje mi to spokoju . Wiem uspokoję się dopiero idąc do najlepszego lekarza , który potraktuje mnie poważnie i rzetelnie . Bardzo chciałabym na takiego trafić . Czuję się narazie bezradna z tym wszystkim . Pozdrawiam
gość
13-09-2022, 13:33:30

U mnie podejrzewa endokrynolog problem z przysadką. Tsh 6,30 ft3 i4 poniżej normy, prolaktyna estradiol kortyzol poniżej normy. Badanie mri mam prywatnie na 23 września (okolice Szczecina). Przyjęć na oddział endokrynologii na ten rok brak. Załamałam się trochę. Dam znac za jakiś czas co i jak
gość
27-10-2022, 09:40:47

Hej dzisiaj podczas rezonansu wykryto u mnie zmianę ogniskowa brzegu lini przysadki uwypluknone ognisko 2,5mm z opisem podejrzenia mikrofruczolaka przysiadki, totalnie załamany jestem, nie wiem co dalej, od 3 miesięcy cierpię na uciskowe bóle głowy tylnie, włosy mi zaczynaja wypadać, jakieś problemy skórne, mam 21 lat dopiero skończone, w opisie sugerują mi rezonans ponowny tym razem tylko przysiadki, nie wiem czy to zwiastuje ze może być coś gorszego od tego mikrogruczolaka, może coś innego tez się tam wytworzyło,? Totalnie psycha siadła mi, nie wiem, jak ktoś miał coś podobnego i chciałby porozmawiać to zostawiam tutaj maila : maz-bar@wp.pl Może pisze to tutaj żeby się poczuć lepiej czy w sumie nie wiem. Totalnie brak sił, pozdrawiam i miło by było jakby ktoś się odezwał ;)
gość
29-08-2023, 19:30:04

Treść zablokowana przez moderatora

gość
14-09-2023, 20:51:17

Witam, mam mikrogruczolaka 3 mm nieleczonego od 10 lat... udało mi sue zajść w ciążę, urodziłam bliźniaczki... zapomniałam przy nich o wszystkim, wszyscy mi tłumaczyli ze moje zmęczenie wynika z opieki nad nimi...ale już dłużej nie wytrzymam...strasznie źle się czuje ostatnio, boli glowa,jestem b.osłabiona nam zaniki pamięci...miesiaczka po tabletkach...wysokie żelazo- czy ktos z was tez mial wysokie zekazo przy mikrogruczolaku?Czekam na wizytę... ciekawa jestem czy ktoś mi w końcu pomoże....
gość
18-03-2025, 17:15:21

Witajcie.
17kwietnia idę na rezonans głowy.
Ponieważ wyszła mi prolaktyna wysoka, bóle głowy, dziwne zaburzenia wzroku, czasem mlekotok, na dniach idę zbadać prolaktyne. Gdzie i jak was głowa bolała ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: