Reklama:

Guz przysadki mózgowej - co to jest????? (289)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-05-2009, 05:23:00

Ja też mam gruczolaka przysadki muzgowej o wielkości 5,5 centymrtra
gość
03-05-2009, 20:30:00

Witam serdecznie bardzo bym prosila jesli ktos posiada numer telefonu do Doktora Zielinskiego i moglby mi go podac to bylabym bardzo wdzieczna to moj mail bozena_s70@wp.pl z gory bardzo dziekuje pozdrawiam
gość
13-05-2009, 20:40:00

Wita... mila podejrzenie gruczolaka gdyz mialam mlekotok i podwyzszona prolaktyne - rezonans magnetyczny nie wykazal zadnego gruczolaka... Byl to jednak rezonans bez kontrastu... Moje pytanie - czy rezonans musi yc roiony z podaniem kontrastu??? Pozdrawiam Agata
gość
30-05-2009, 18:30:00

witajcie
mam takie pytanie czy po kilku uderzeniach o średniej sile w głowę może coś stać się z mózgiemi przysadką mózgową
gość
08-06-2009, 14:00:00

Ja jestem po zabiegu makrogruczolaka 4 lata termu, nie usunięto mi go w całości, pozostała fragmentaryczna masa. Guza wykryto przypadkiem, mimo, ze miałam okropne bóle głowy i niedowidzenie. Operacja przeszła bez powikłań i czas rekonwalescencji też - jedynie rwa kulszowa po drenie w kręgosłupie. Mój problem polega na tym że nie mogę utrzymać ciąży - obumiera w 4 tygodniu..,. nie wiem co zrobić, proszę o jakieś informacje, wasze doswiadczenia ewntualnie namiary na lekarzy, pragnę własnego dziecka, a nie mam siły po dwóch poronieniach zaczynać wszystkiego od nowa jeśli nie ma cienia szansy że urodzę....
gość
10-06-2009, 19:41:00

22-06-2007 o 16:57, kasiaw_ :
hej, ja tez mam mikrogruczolaka przysadki mozgowej (objawy: mlekotok, straszny ból głowy, problemy z widzeniemi, omdlenia i zawroty głowy, prolaktyna- ku ogólnemu zdziwnieniu lekarzy w normie) od wczoraj biore NORPROLAC, mam go brac przez 3 miesiace, potem powtarzamy rezonans, zeby zobaczyc czy skutkuje. Pozdrawiam
Kasia

Zrób badania prolaktyny utajonej tj pod obciążeniem. Gwarantuję Ci że nie będą w normie :/.
Początkująca
12-06-2009, 14:09:00

Mam robione kontrolnie badania i pole widzenia i hormony- wszytsko ok, więc nie wiadomo, czemu ciaże się nie utrzymały...
Jestem ciekawa, czy ktoś mimo gruczolaka zaszedł w ciażę i donosił??[addsig]
rinka77
gość
27-06-2009, 08:03:00

Płat przedni o niezupełnie jednorodnym sygnale po dożylnym podaniu kontrastu, z nieco wyodrębniającą się ok. 3mm strefą hypointensywną w prawobocznej części - obraz nie pozwala na wykluczenie tworzącego się mikrogruczolaka.
JA MAM TAK NAPISANE PO REZONANSIE TO W KOŃCU MAM TEGO GRUCZOLAKA CZY NIE??
gość
16-07-2009, 21:16:00

mam guza w okolicy przysadki mózgowej, prolaktyna 1000 w tych małych jednostkach, więc bardzo wysoka, niby gruczolak - ale nie mam ani pogorszenia widzenia ani mlekotoku. W opisie rezonansu jest że reczej nie gruczolak, co to może być??? czy ktoś miał podobny przypadek?????
Do jakiego lekarza mam iśc z wizytą??? Pomóżci!!!!!!!
gość
27-07-2009, 17:33:00

proponuję neurochirurga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: