Reklama:

Guz przysadki mózgowej - co to jest????? (290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-07-2009, 18:37:00

ja mam tez wykryte gruczolaka oraz tirbiela w przysadce mozgowej nie wiem co robic pisze ze koniecznie mam sie udac do neurocirurga kto mial podobny problem prosze o pomoc gruczolak ma 2cm na 2,5 cm torbiel podobna czy grozi operacja
gość
31-07-2009, 18:37:00

ja mam tez wykryte gruczolaka oraz tirbiela w przysadce mozgowej nie wiem co robic pisze ze koniecznie mam sie udac do neurocirurga kto mial podobny problem prosze o pomoc gruczolak ma 2cm na 2,5 cm torbiel podobna czy grozi operacja
gość
28-08-2009, 13:46:00

Mój guz był dwukrotnie wiekszy i była operacja
gość
04-09-2009, 13:04:00

SP - w grudniu 2008 roku mój syn był operowany u doc.Bonieckiego , dr Kunickiego , dr Koziarę i dr. Hoppe, operacja trwała od 14 do 21 . Jestem bardzo wdzięczna za dobrą opiekę lekarską i całego personelu medycznego, Pomimo że usunięto mu tylko połowę guza (2 cm) to i tak jeststeśmy szczęsliwi bo to był ostatni dzwonek (pozostało jeszcze 2 cm ale guz jest tak bardzo ukrwiony że jest duże ryzyko do przeprowadzenia operacji) . teraz podawane są leki i może dzięki nim uda się zmniejszyć to ukrwienie .
gość
12-09-2009, 20:56:00

Witam wszystkich. Na to forum trafiłam zupełnie przypadkiem szukając informacji do pracy licencjackiej na temat guzów mózgu.

Ponad 3lata temu dowiedziałam się,że posiadam 6mm torbiel w przednim płacie przysadki mózgowej. Miałam bóle i zawroty głowy,zaburzenia widzenia,słabo się czułam. Po pewnym czasie wystąpił u mnie również mlekotok.
Po wyjściu ze szpitala neurolodzy skierowali mnie do endokrynologa,twierdząc ze to już nie ich sprawa. I tak zostało od tamtej pory.
Od ponad 3lat regularnie co 2-3miesiące chodze do endokrynologa. Od tego też samego czasu przyjmuje Bromergon,mimo to,czasem zdarzy mi się odstawic lek,bo w dalszym ciągu źle się po nim czuje,z drugiej strony,ileż można go brac. Prolaktyna wciąz utrzymuje sie na podwyższonym poziomie,mam problemy z miesiączkowaniem,chociaż po wykonaniu kontrolnego RM,okazało się,iż torbiel się zmniejszyła
Gdyby tego było mało zostałam skierowana na konsultacje ginekologiczną,bo nijak nie mogliśmy unormowac moich miesiaczek.
Okazało się,że mam zespól PCO. Nie wiadomo co bylo pierwsze,torbiel na przysadce,czy PCO.

Czy ktoś z Was,też tak długo przyjmował Bromergon?Ile jeszcze może trwac lecznie??Jestem już tym naprawde zmęczona...
Pozdrawiam wszystkich i życze powrotu do zdrowia
gość
19-09-2009, 15:53:41

witam, ja mam podwyższony poziom prolaktyny i biorę bromergon, a na badaniu usg dopochwowym lek. gin. wykrył u mnie pierwsze zmiany jajników z pco. Staram się od dłuższego czasu o dzidziusia, gdyby ktoś był w podobnej sytuacji proszę o pomoc. Zostałam również skierowana na endokrynologię do Bydgoszczy, jeżeli ktoś leczył się już w Szpitalu Biziela i miał podobne problemy proszę o kontakt- razem będzie nam łatwiej. pozdrawiam i życzę wytrwałości wszystkim,,, mój adres:Hipcio131438@wp.pl
niech was nie zwiedzie hipcio, to ksywka z dzieciństwa, :
gość
19-09-2009, 15:55:23

witam, ja mam podwyższony poziom prolaktyny i biorę bromergon, a na badaniu usg dopochwowym lek. gin. wykrył u mnie pierwsze zmiany jajników z pco. Staram się od dłuższego czasu o dzidziusia, gdyby ktoś był w podobnej sytuacji proszę o pomoc. Zostałam również skierowana na endokrynologię do Bydgoszczy, jeżeli ktoś leczył się już w Szpitalu Biziela i miał podobne problemy proszę o kontakt- razem będzie nam łatwiej. pozdrawiam i życzę wytrwałości wszystkim,,, mój adres:Hipcio131438@wp.pl
niech was nie zwiedzie hipcio, to ksywka z dzieciństwa, :
gość
25-09-2009, 10:39:24

Witam Was jestem Monia i mam 27 lat mam dwoje wspaniałych dzieci.Niedawno dowiedziałam się że mam mikro gruczolaka 8mm na 6mm, hormony wszystkie w normie na razie nie dostaję żadnych lekarstw bo mówią że jest guz niemy co wy o tym sądzicie głowa strasznie drętwieje i jest mi słabo z góry dziękuję i pozdrawiam duuuuuużo zdrowia
Początkująca
15-10-2009, 07:38:11

dzień dobry..
mam 38 lat, niedawno urodziłam synka, dziwne? dla mnie tak,gdyż w 2006 roku usunięto mi mikrogroczulaka przysadki i dawano mi wręcz zerowe szanse na zajście w ciążę, ale jak widać cuda się zdarzają..operował mnie w Szczecinie dr Sagan, moim endokrynologiem jest dr Urbański..który chciał mnie wysłać na zabieg do Warszawy, zdecydowałam jednak inaczej i nie żałuje..jestem wdzięczna dr Saganowi zrobił dobrą jak widać robotę...powiem tak..jeśli są jakieś szanse na zaleczenie guza lekami próbujcie wszystkiego..operacja w ostateczności..nie mam złych doświadczeń pooperacyjnych, ale jednak jest to penetracja głowy..i są duże szanse na powikłania..płynotok, moczówka prosta,której doświadczyłam- przejściowo na szczęście. Jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem..
gość
15-10-2009, 15:16:00

Pytam cały czas o tą ciążę, bo ja 2 razy próbowałam i 2 razy obumarła, jak długo czekała pani na pozytywny wynik od momentu starania się i czy to staranie było wspomagane, bo ja brałam hormony i na owulację i ovitrel i na podtrzymanie ciąży ....bez skutku

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: