Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

Początkująca
20-03-2013, 08:05:53

Acha,jeszcze jedno pytanie,czy dieta którą trzymam odchudzającą może mi powodować te sytuacje???Nie zazywam,żadnej chemii pomagającej odchudzanie tylko same preparaty na bazie wyciągów roslinnych,które nie można stosować tylko u osób w ciąży,nie ma żadnego zakazu i wskazań u osób na lekach.Przepraszam,jeśli przesadzam z pytaniami,moja tusza,depresja,i te całe dziwne moje życie poprostu mnie wykańcza.......
gość
20-03-2013, 09:20:41

Witaj Bożenko,
dawno Cię nie było.
Pogooglowałam trochę na necie i okazuje się, że zaburzenia mowy są spotykane w przypadku padaczki zwłaszcza przy ogniskach padaczkowych typu skroniowego - należy zaznaczyć, że płat skroniowy jest odpowiedzialny za mowę i słuch. Takie objawy mogą więc występować. Powiem więcej: po każdym ataku padaczki mam problemy z wysławianiem się, zapominam słów itp. Czyli coś w tym jest, bo u mnie EEG wykazuje ognisko w płacie skroniowym.
Nie wiem na ile nasiliły to leki, które bierzesz, ale może warto skonsultować je z neurologiem?
Napisz mi nazwy tych ziół. Poszukam czegoś na necie.
Buzia
‎"Zasady są dla zwykłych ludzi. Geniusze potrafią żyć w chaosie"
Początkująca
20-03-2013, 13:33:08

Dziękuję Ci za odpowiedź:))Muszę zapytać lekarza jaki mam typ padaczki,nie informowano mnie o tym......a o tych ziołach: Kompleks roślinny Oxylia a w nim:ekstrakt z nasion czarnej fasol,ekstrakt z liści oliwki,ekstrakt z liści rozmarynu i chrom 40 µg (100% zalecanego dziennego spożycia).
Początkująca
20-03-2013, 13:35:36

Dorotko,piszesz,że nie wiadomo na ile nasiliły te objawy leki które biorę......piszesz o depakinie i tegretolu czy o tych roślinnych?
gość
20-03-2013, 14:15:55

bozenab71 2013-03-20 14:35:36 Dorotko,piszesz,że nie wiadomo na ile nasiliły te objawy leki które biorę......piszesz o depakinie i tegretolu czy o tych roślinnych?
Hej, piszę o tych roślinnych. Poszukam czegoś na necie i dam znać.
‎"Zasady są dla zwykłych ludzi. Geniusze potrafią żyć w chaosie"
gość
24-03-2013, 09:44:56

Witam tez biore depakine chrono 300 i keppre 1000 dwa razy dziennie i juz pare dobrych latek napadow niby nie ma od dobrych pieciu lat.Za to sa stany lekowe i waga idzie w gore to mnie przeraza wyczytalam ze niby tak samo jak depakina dziala trileptal czy tegretol a sie po nim chudnie.Fakt przyznam ze od roku choruje tez na niedoczynnosc tarczycy,pewnie to nie jest przyczyna tycia tylko depakina bo biore ja 5 lat i juz wczesniej waga szla do gory mimo ze cwiczylam i mniej jadlam ciezko mi bylo zbic z wagi, woda mi sie zbiera w organizmie twarz mam strasznie opuchnieta .
gość
03-04-2013, 22:37:11

Czesc Nieznana. Z tego co piszesz ,to porabalo Ci sie dokladnie . Moja Droga ,uwazam ze powinienem Tobie napisac ,ze epilepsja jest zaliczana do chorob ukladu nerwowego ,tak pisza Starsi i Madrzejsi . S i M twierdza , ze epilepsja jest sklasyfikowana na drugim miejscu , na pierwszym jest schizophrenia , a na trzecim depresja . Jezeli chodzi o Twoje stany lekowe, to uwazam ze nastapilo przedawkowanie lekow -- na zasadzie : ziarnko do ziarnka . Tym samym masz " nadwyrezona watrobke , tarczyce mozna "dowiazac" do trojglicerydow i nie tylko , a wode do niewydolnosci ukladu moczowego w tym nerek . Nieprzejmuj sie , od tego sie nie umiera ( ale to jest mozliwe ). TERAZ ile masz sily w nogach , tak predko zapietruszaj zrobic dokladne badanie krwi , moczu i do dobrego fachowca , ktory dokladnie rozumie co tam pisze i co do czego przylozyc. Nie bylbym soba , gdybym nie napisal , ze : do zycia , najbardziej potrzebny jest TLEN , na drugim miejscu jest WODA , a ZYWNOSC dopiero na miejscu TRZECIM . Na temat padaczki , to moge pisac duzo , tym samym bardzo prosze zebys zadbala o dotlenienie organizmu w tym mozgu - padaczka. Teraz jest jeszcze snieg , ale pozniej idz do miejsc gdzie sa nieskoszone trawy . Tam jest mnostwo TLENU . Sposob oddychania , wg. mnie JOGA i nie tylko oddychanie ,bo spozywanie posilkow TEZ. Jogini twierdza: ze, pokarmy trwale nalezy PIC , a pokarmy plynne nalezy GRYZC - pierwszy stopien trawienia odbywa sie w jamie ustnej . Juz nie bede wiecej pisac - a jest co - bo chce troche odpoczac . Bardzo przepraszam za moj sposob pisania i bardzo prosze : STARAJ SIE MYSLEC POZYTYWNIE I STARAJ SIE OBCOWAC Z PRZYRODA . NIE SIEDZ W CZTERECH SCIANACH !!! . WSZYSTKO BEDZIE OK. Pozdrawiam . Nieznajomy .
gość
04-04-2013, 19:12:03

Hej Jedrek -medrek, a od kiedy to nastepuje przedawkowanie lekow?, madrzejszy chcesz byc od neurologow ?, chcesz ale nie bedziesz , za malo masz wiadomosci. Zapamietaj leki przeciwpadaczkowe nalezy brac do konca zycia , i robic proby watrobowe. Co ma wspolnego klasyfikacja padaczki , co ma pokazanie na ktorym miejscu znajduje sie , co ma tzw piernik do wiatraka . Depakine , keppre czy inne leki zapisuja neurolodzy i zadne przedawkowanie nie ma miejsca , jesli zamiast lekow pojdziemy na nieskoszona trawke to ataki wzmoga sie ze zdwojona sila . Nie pisz juz wiecej swoich madrosci na wszystkich watkach , bo tyle masz wspolnego z padaczka co wol z kareta.
gość
05-04-2013, 08:22:29

Oj Nieznajomy, po Twojej wypowiedzi odnoszę wrażenie, że kończyłeś weterynarię.
Epilepsja to nie choroba psychiki tylko choroba mózgu.
Chorzy na epilepsję leczą się u lekarza neurologa, to on nam dobiera leki i ich dawki.
Napad padaczkowy – powstaje wskutek nieprawidłowych, nadmiernych wyładowań bioelektrycznych w komórkach nerwowych mózgu.
Co ma piernik do wiatraka, co z padaczką maja wspólnego wysokie nie skoszone trawy.
Tlen mamy wszędzie, bo jak można by było żyć w mieszkaniu w którym by był brak tlenu.
Epileptyk nie powinien przebywać na słońcu, nie może przegrzewać mózgu.
Nieznajomy, nie wiesz nic na temat padaczki, a próbujesz coś swoim wpisem udowodnić, tylko co, nie wiem.
My epileptycy sami wiemy, że musimy dwa razy do roku robić próby wątrobowe, a przy tym lekarz zleca nam inne badania z krwi.
Alicja
gość
10-04-2013, 15:04:36

Depakine 300, 500 jest dostępna w aptece, ale Depamide 300 już nie został wycofany ze względu na skuteczność i produkcję leku. Jest nowy lek najnowszej generacji.
Stosuję go teraz obecnie. Nazwę napiszę potem, gdyż nie chcę pomylić nazwę leku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: