Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
20-04-2013, 11:33:09

hej ja też mam padeaczke mam 17 lat i był czas ze od wrzesnia mi dostawili leki ale napad wrocił powtorzył sie 20 lutego i znowu na lekach depakian chrono 500 dwa razy i powiem ci ze z zajsciem w ciaze bedxziesz miała problemy bedziesz musiała byc pod ścisła kontrola lekarza neurologa jak i endokrynologa poniewaz pray takich lekach jak depakina moze byc komplikacje i jezeli decydujwesz sie na dziecko to przemysl sprawe bo bedziesz musiała odstawic leki
gość
26-04-2013, 05:26:28

Witam, w zeszłą niedziele dostałam pierwszy atak padaczki kompletnie niewiedzialam co sie zemna dziejej tymbardziej ze miałam jeszcze 10cio miesiecznego syna na rekach, wywieziono mnie do szpitala i stwierdzili epilepsje... cały swiat mi sie zawalił, boje sie ze gdy wyjde sama z dzieckiem z domu to atak mnie chyci i co wtedy...Mam 24lata i jestem kompletnie załamana..
gość
09-05-2013, 23:05:31

Mam pytanie , a pamiętasz coś z tego pierwszego napadu epilepsji?
gość
23-10-2013, 08:54:45

Witam,
Trochę późno się zorientowałem ,że istnieje takie forum gdzie osoby mogą się dzielić swoją chorobą jaką jest padaczka. Moja historia jest dziwna jak każda . Urodziłem się zdrowy bez oznak jakiego kolwiek oznaku ,że będę chory. Jak mialem 19 podszedłem na politechnikę i od czasu pierwszej sesji mam padaczkę w nocy . Na poczatku mialem badania głowy i stwierdzono ,że mam tężyczke ,lecz po dlugiej obserwacji i badaniach okazało się ,ze mam padaczkę nabytą przez silny stres. Zacząłem przyjmować leki lamitrin,ale po tym leku bylem tak nerwowy ,ze mialem ochote wszystkich pozabijac :) . Dlatego pani neurolog dodała mi lek wspomagający levetiracetam teva . Sytuacja sie poprawiła . Od tego czasu mam napad raz na pół roku i tak jak inni w wyniku silnego stresu i pozniej kiedy on minie jestem prawie pewien ,że dostanę napad. Ostatnio okazało się ze mam torbiel w okolicach szyszynki. Pani neurolog stwierdziła ,że to nie ma wpływu ja natomiast sądzę inaczej.W badaniach jednoznacznie wychodzą nieprawidłowości w tamtym rejonie. Całe szczęście pani doktor nie powiadomiła nikogo , ponieważ moje napady występują tylko w nocy i teraz na pół roku. Jeszcze dodam ,że raz zapomniałem tabletek w domu i bylem na wyjezdziewziąć rano wieczorem oraz na nastepny dzien, więc popołudniu miałem dwa ataki jeden po drugim podczas drzemki . Pozdrawiam wszystkich chorych na tą nieznosna chorobę utrudniajaca zycie .
gość
26-10-2013, 20:22:24

Niepozorna 2009-02-24 10:43:00 Ja rówież mam ataki zazwyczaj nocne,nie mam pojęcia co na nie może wpływać,wiem że z pewnością w moim przypadku są to fazy księżyca,jak pojawia się pełnia to już widomo co będzie czasmi udaje mi się to opanować większą ilością leków uspakajających,aleogólnie przed atakami nocnymi odczówam wcześniej duży niepokój któego nie jestem w stanie opanować,moje mięśnie same spinaja się i mam szczękościsk no a później to już po ptokach .Ja odbieram jednak ten rodzaj epi jako niesamowity fuks,bo przynajmniej nie poobijam się za mocno i jest to pewna kontrola.Oczywiście zadażaja mi się epizody w czasie dnia ale na szczęście to już wyjątkowy zbieg okoliczności lub silne emocje.
Kinia kochanie jak mogłaś tak długo męczyć się w tej ubikacji,kto normalny pozwolił na takie coś i dlaczego tak długo to trwało,nie mogli wezwać pogotowia?Oj masz u mnie baciki za ten wybryk
Pierwszy atak czwartek 24 październik 2013 o 8, drugi po 2 godzinach. Lekarz powiedział ni na drugi dzień. że w tym dniu miał 3 plus ja nowych chorych z padaczką. Czy fazy księżyca mają na to wpływ. bo właśnie przeczytałam. że 19-27 października to pełnia.
gość
28-10-2013, 22:58:46

Treść zablokowana przez moderatora

gość
03-01-2014, 16:18:22

Witam
Zakładam forum epi zapraszam wszystkich z ta choroba
gość
03-01-2014, 17:55:01

witam jeszcze raz ja .. zakładam forum o epi chcacych mi pomóc lub byc na forum prosze najpierw o kontakt przez gg 3368187 lum algum4@wp.pl
gość
22-03-2014, 07:16:57

witam jestem Iza mam 32 l, na padaczke choruje od pond 16 lat nabyta niewiadomo skad,,,,,,,,poczatek byl trudny leki badania itp, no i depakine najgorsze co mnie spotkalo tylam nagminnie ijeszcze brak okresu po akims czasie poprosilam ozmiane i pomalu doszlam do siebie napadow jest coraz mniej jednak sa czasem w pracy nawet niewiem albo w autobusie nie jest to ciekawe ale musze powiedziec ze ludzie coraz lepiej reaguja .....,,,,,,,,jednak teraz znowu od roku mam inny lek levetiacetam teva i zauwazylam ze mimo ze malo jemto tyje czy ktos bierze ten lek i ma takie obiawy bo atakow jest mniej jednak waga rosnie
gość
06-04-2014, 09:13:45

Przed zajściem w ciążę musisz koniecznie pójść do lekarza! Jesteś na dwóch lekach, prawdopodobieństwo urodzenia dzidziusia z jakąś wadą rośnie znacznie. Do tego są leki bardziej szkodliwe dla płodu i mniej, więc możliwe, że lekarz zechce Ci zmienić leki. Lepiej też się przygotować do ciąży choćby brać dużo (nie wiem ile to jest dużo w przypadku padaczek) kwasu foliowego.
Gość 2007-01-23 23:35:00 Czesc ,mam 27 lat cztery lata temu urodzilam coreczke ...no i od tych chwil zaczelo sie u mnie .Przed ciaza bylam absolutnie zdrowa (a naprawde nie spalo sie po kilka nocy "na raz" i alkochol do tego, dyskoteki itp. czyli wszystko to co wywoluje ataki i nic) .No wiec dowiedzialam sie pewnego dnia (po przebudzeniu w szpitalu ) ze mam epilepsje.Najpierw bralam tegretol a teraz biore carbamazepin 200 rano i wieczorem. Teraz chcialabym braciszka dla mojej cory ale czy moge brac te leki dalej czy mam sie zglosic do lekarza po inne ?Tak czy inaczej musze isc do innego ,bo "moja " u ktorej bylam do teraz stwierdziala ze stopniowo zmniejszac lek a pozniej to najlepiej przestac brac ...ciekawe co pozniej powie jak mnie cos dopadnie ,stwierdzi jak pierwszym razem ze normalnie to nie powinnam w takim wieku zachorowac na epi... dziwna baba i w przyszlym tygodniu ide do innego neurologa , zapytac czy moge zostac przy takiej dawce i przy tych lekach. Pozdrawiam serdecznie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: