Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
16-01-2013, 14:07:21

Nie polecam wam tegretolu. Lepsza jest keppra, chć droższa. I pamiętajcie, PRZY TEGRETOLU NIE WOLNO PIĆ ALKOHOLU!!!
gość
16-01-2013, 16:56:51

Gosciu, alkohol nie sluzy zdrowym co dopiero epileptykom.
Ani przy tegretolu ani przy kepprze ani przy innych lekach ALKOCHOLU nie spozywa sie.
gość
16-01-2013, 16:58:55

Powinno byc alkohol , sorry za " c "
gość
25-01-2013, 20:21:14

Witam! Postanowiłam napisać tutaj bo bardzo mnie to męczy. Opiszę całą sytuację od początku.
Mam ostatnio bardzo dużo stresów (alimenty, komornicy itp) jestem w trakcie odchudzania (mam ponad 20kg do zrzucenia), nie sypiam zbyt dobrze, a może nawet tylko kilka godzin w nocy. Ostatnio też poznałam nowego faceta i miałam randkę. Od początku randka przebiegała źle bo zepsuł się samochód, więc szukaliśmy mechanika, który szybko by naprawił auto. Byłam bardzo przejęta randką i ostatni posiłek jadłam w domu ok godz 12 po południu. Gdy mechanik zrobił samochód pojechaliśmy coś zjeść. Było około godz 19. Jestem alergikiem ale zjadłam pół talerza bardzo ostrej zupy (zawsze jadam tylko łagodne potrawy) i wypiłam herbatę. Mieliśmy iść się przejść, wyszliśmy z restauracji i obudziłam się w karetce. Chłopak z którym byłam mówił, że straciłam przytomność, dostałam drgawek i piany z ust. Nie wiem co o tym sądzić byłam w szpitalu 2 godziny, zrobili mi tomografię komputerową i puścili do domu. Dzisiaj byłam na EEG, które wyszło bez zarzutu. Wiem, że wcześniej dosyć często zdarzały mi się omdlenia. A jeszcze wcześniej byłam leczona na depresję. Czy ten stan mogły wywołać napiętrzające się problemy?
gość
25-01-2013, 20:48:03

Do gościa z dnia 25.01.2013 z godz. 21:21
To co opisujesz wygląda na atak padaczki, mógł go wywołać stres związany z całą sytuacją.
Ja na Twoim miejscu wzięłabym wszystkie dokumenty, badania i poszła do lekarza neurologa zajmującego się leczeniem padaczki.
Bywa tak, że wynik EEG w danym momencie nic nie wykaże, na pewno miałaś robione 20 min. EEG.
Alicja
Początkująca
28-01-2013, 08:34:49

Dzień dobry:)) Dawno się do Was nie odzywałam i nie zawracałam głowy,ale uspokoiłyście mnie kolezanki odpowiedziami na moje pytania i jakos potrafiłam funkcjonować, ale mam znowu kilka pytań znowu.....Ostatni atak miałam w listopadzie,zwiekszono mi dawkę Tegretolu 2x 400mg i narazie mam zostawioną depakinę 2x 500mg.Wczoraj dostałam aurę,zaczęło mi 'dziwnie'bić serce,stracilam mowę,i zawsze po tym drętwiało mi ciało i traciłam przytomność a tym razem wszystko mineło.Pełnego ataku nie miałam.Czy tak się zdarza???I jeszcze jedna rzecz,czy mimo mojej choroby mogę wprowadzić dietę odchudzającą,bo nabrało mi sie ciała od poczatku epi dośc dużo...
Komentatorka
28-01-2013, 10:30:04

Bozena na obydwa pytania odpowiem tak
:)
gość
28-01-2013, 12:19:01

Bożenko napytanie pierwsze odpowiem Ci w następujący sposób.
Podczas ataku występuje wszystko to co napisałaś oczywiście kiedy zażywasz depakine 2x 500 mg. Jest to denerwujące , gdyż pomimo zażywania leków aura występuje.
Możesz wprowadzić dietę, na początku bardzo delikatną. Jeśli będziesz się źle czuła po diecie to zrezygnujesz.
Życzę powodzenia i przede wszystkim zdrówka:)
Początkująca
28-01-2013, 14:29:38

Dziekuję za odpowiedż:))mają mi powoli odstawiać depakinę i zostawić jedynie Tegretol,ale nie wiem,czy do tego dojdzie,bo wizyte u lekarza mam w lutym.Qrcze,mam cięzko przyzwyczajenie sie do tej choroby....napady "doła"mam cały czas,ale staram się jakoś zyć.Dzieki Wam jest łatwiej,przynajmniej mi dziekuję
Początkująca
20-03-2013, 08:00:41

Cześć dziewczyny:)) Miałam znowu problem i wiem,że jesteście niesamowite i napewno mi pomożecie.Czy napady Epi mogą wyglądać tak nietypowo jak to co ja mam.....tzn.mam utrzymane depakine i tegretol i spotykają mi dziwne sytuacje,tracę mowę.Tzn.że cały dzień jest ok.a potem nagle zaczynam słyszeć dziwne rzeczy i tracę mowę,trwa to kilka minut,ale nawet nie moge otworzyć ust,nie mam sztywności,nie tracę przytomności.Po kilku minutach mogę wstać z łóżka(bo wolę sie położyć) i normalnie się czuję.Powoli zaczynałam sie przyzwyczajać do tej choroby ale teraz coraz to dziwne rzeczy mi sie zdziałają,nie chce być brana za osobę,która wymysla sobie objaw.Czy wam tez sie zjawiaja takie objawy?? Czy to jest raczej związane z tętniakiem,który znowu się u mnie pojawił,mam juz dośc tych badań TK............dziewczęta ja już nie daję rady z tym wszystkim co mnie spotyka.....jeżeli napisałam chaotycznie,to tylko dlatego,że nie daje sobie rady z sobą......

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: