Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
24-08-2014, 21:55:55

Również choruję na to mam 18 lat i cały czas jest to zamyślanie już jakieś 7 lat to trwa . Jeżdżę do prywatnego lekarza lecze się już długo biorę 2 rodzaje tabletek ale i tak niekiedy to się zdarza nie wiecie może czy z tego da się wyleczyć ?
gość
27-08-2014, 08:07:36

w zaleznosci jaki typ padaczki masz
Początkujący
28-08-2014, 20:09:24

Na chwilę obecną padaczkę można "zaleczyć", lub "wyleczyć" chirurgicznie. Paskudna choroba, niszcząca niekiedy nie jedno marzenie, ale musimy mieć nadzieje na możliwość całkowitego wyleczenia tej choroby. Medycyna idzie na przód, nie wiadomo co i kto wymyśli jutro ;)
www.zarabiajandbehappy.com.pl Zacznij zarabiać przez internet i poczuj szczęście na jakie zasługujesz...
gość
21-09-2014, 08:21:14

hej
ja choruję od 6 lat mi też chwilami brakuje sił bo lekarz mówi że jest szansa na całkowite wyleczenie ale jakos czasami przestaje w to wierzyć nie myślałam nigdy że mogę być tak powaznie chora i przez to stracić całą młodość napiszcie mi czy ktoś z was jest na etapie odstawiania leków bo czytając wasze wypowiedzi tracę nadzieję na to że kiedykolwiek się wyleczę mimo że faktycznie już jest dużo lepiej niż na początku. Fakt że są różne rodzaje epilepsji i nie każda jest wyleczalna mi lekarz powiedział że jest duża szansa na wyleczenie ale bojęsię mimo wszystko witaj ją chorowalam przez 20 lat aż trafiłam na lekarkę która uświadomiła mi że padaczkę można leczyć operacyjnej. Skierowała mnie na badania do Warszawy przeszłam tam masę różnych badań i zakwalifikowałam się do operacji. Zabieg trwał 5 h ale w porównaniu z 20 latami jest to bardzo krótko. Dziś nie mam ataków już od 2,5 roku. odstawilam już. 1 lek I czekam aż lekarz pozwoli mi odjąć drugi. Życzę wszystkim chorym na epi takiego szczęścia jakie dostało się mnie. NIE PODDAWAJCIE SIĘ! :*** anette
gość
23-09-2014, 12:09:39

Witam ,mam 46 lat i w grudniu miałam pierwszy atak,w lipcu następny .Badania EEG głowy robione po każdym ataku prawidłowe,tomografia i rezonans magnetyczny również .Neurolog po drugim napadzie wprowadził lek Depakine Chromo .Jestem przerażona i zaskoczona tą chorobą .Przerażona choroba a zaskoczona że w tym wieku
gość
19-10-2014, 09:41:16

Epilepsja jest chorobą, która może wystąpić w każdym wieku to nie jest wyrok wystarczy, aby lekarz dobrał dobrze leki i można śmiało, normalnie z tym żyć. Ja choruję od 36 lat czyli od urodzenia i się do niej przyzwyczaiłem w pełni zaakceptowałem. Wystarczy, że się będzie trzymać zaleceń lekarza a będzie dobrze. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
gość
17-03-2015, 17:15:10

czy lek Orfiril long jest refundowany?
gość
18-03-2015, 08:15:19

Gość 2015-03-17 18:15:10
czy lek Orfiril long jest refundowany?
Sprawdź sobie w wykazie leków refundowanych na m-c marzec. Dane takie są w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia wydanym pod koniec lutego.
gość
06-03-2016, 17:48:51

Padaczka u dzieci: jak skuteczne jest CBD?
Badania opublikowane w Epilepsy & Behaviour Journal rzucają nieco światła nt. stosowania CBD u dzieci z padaczką.
Do badań zakwalifikowano 19 dzieci: 13 z Zespołem Draveta, 4 z Zespołem Doose’a, 1 z Zespołem Lennoxa-Gastauta i 1 z padaczką idiopatyczną. Dzieci były w wieku od 2 do 16 lat. Średnia ilość leków przeciwpadaczkowych, przyjmowanych przed zastosowaniem CBD, wynosiła 12. Częstotliwość napadów od 2/tydzień do 250/dzień.
Dawki CBD przyjmowane przez pacjentów wahały się pomiędzy 0,5mg/kg/dzień a 28,6mg/kg/dzień. Dawki THC wynosi od 0 do 0,8mg/kg/dzień. Czas dawkowania wynosił od 2 tygodni do ponad roku.
Wyniki wśród 19 pacjentów:
• 16 (84%) zanotowało spadek napadów, w tym:
- 2 (11%) zanotowało całkowity spadek napadów
- 8 (42%) zanotowało spadek napadów o 80%
- 6 (32%) zanotowało spadek napadów w przedziale 25-60%
• 3 pacjentów nie zanotowało spadku napadów
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24237632
www.konopna-klinika.pl
gość
21-11-2016, 15:27:37

Ma ktoś kontakt z psiakiem?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: