Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
19-01-2007, 12:30:00

od 16 roku jestem chora napady mialam średnio raz w miesiąu.od 4 lat mam spokój ale jestem na dwóch lekach orfiril retard 1 rano 2 wieczorem i tegretol 300ml rano 400 ml wieczorem.a bardzo chcemy mieć dzidziusia czy nie jest to mocna dawka
proszę o pomoc
gość
19-01-2007, 19:09:00

Nie martw się.Mam epi od urodzenia.Zażywam tegretol i clonazepam.Musisz po prostu przez całą ciążę być pod kontrolą neurologa i ginekologa.Ja nie mogłam pod żadnym pozorem odstawić leków.Dzieci zdrowe.Po prostu porozmawiaj z lekarzem czy są pzeciwskazania
gość
19-01-2007, 20:14:00

dzięki za odpowiedz,u mnie lekarz raczej też nie podejmie się odstawienia leku,ale martwi mnie to,że biorę dwa leki, a raczej nie powinno się brać 2 w ciąży.staramy się o dzidka od roku i nic
gość
23-01-2007, 22:35:00

Czesc ,mam 27 lat cztery lata temu urodzilam coreczke ...no i od tych chwil zaczelo sie u mnie .Przed ciaza bylam absolutnie zdrowa (a naprawde nie spalo sie po kilka nocy "na raz" i alkochol do tego, dyskoteki itp. czyli wszystko to co wywoluje ataki i nic) .No wiec dowiedzialam sie pewnego dnia (po przebudzeniu w szpitalu ) ze mam epilepsje.Najpierw bralam tegretol a teraz biore carbamazepin 200 rano i wieczorem. Teraz chcialabym braciszka dla mojej cory ale czy moge brac te leki dalej czy mam sie zglosic do lekarza po inne ?Tak czy inaczej musze isc do innego ,bo "moja " u ktorej bylam do teraz stwierdziala ze stopniowo zmniejszac lek a pozniej to najlepiej przestac brac ...ciekawe co pozniej powie jak mnie cos dopadnie ,stwierdzi jak pierwszym razem ze normalnie to nie powinnam w takim wieku zachorowac na epi... dziwna baba i w przyszlym tygodniu ide do innego neurologa , zapytac czy moge zostac przy takiej dawce i przy tych lekach. Pozdrawiam serdecznie
Początkująca
25-01-2007, 20:04:00

cześć też radze zmienić lekarza,naprawdę dziwna ta baba.w moim przypadku mam co pół roku robione eeg i po przeanalizowaniu wyniku pani doktor decyduje czy odstawiam lek,czy jeszcze nie ,jak narazie jeszcze nie mogę,ale czy odstawić czy nie decyduje wynik badania zawsze.ja teraz mam dobrego lekarza dobrze leki dobrane,ale niewiem jak w ciąży?mam nadzieje ,że będzie ok.pozdrawiam

Początkująca
05-02-2007, 14:07:00

hej.ja juz jestem po kuracji.....odpukac wszystko wporządku.Co do watku który poruszyłas z tego co wiem z dzidziusiem nie powinno byc problemu.Zajsc w ciąze czasem jest naprawde trudno nawet osobom zdrowym....ale choroba nie ma tu nic do znaczenia.Poprostu musisz byc pod opieką(stała)neurologa i ginekologa oczywiscie.jezeli masz jakies watpliwosci skonsultuj sie z Twoim lekarzem prowadzącym.Głowa do Góry na pewno sie Wam uda
gość
08-02-2007, 16:08:00

Z tego co mi wiadomo sam wynik eeg nie decyduje o odstawieniu lekow p/padaczkowych. Decyduje o tym czas bez napadow 2 lata u doroslych trzy lata u dzieci.
gość
23-02-2007, 16:44:00

Czesc mam 26 lat choruje od 16 roku zycia. Jestem z wielkopolski. W Wągrowcu ze osoby chore na epilepsje (padaczke) sa traktowane tak jak by byly chore na Hiv Czy ktos z Wągrowca odpowie na eMail w ciagu 10 minut okolice wielkopolski

Zdzislaw.pacala@interia.pl

Kosiara
Początkująca
26-02-2007, 13:03:00

Witam wszystkich Zachorowalam na padaczke majac 18 lat,teraz mam 25.Po 3 letnim okresie leczenia bez napadow,zrobiono mi eeg,ktorego zapis byl nieprawidlowy ale bez zmian.Podjeto decyzje o stopniowym odstawianiu mi lekow(timonil150 rano i 300 wieczorem)Po pol roku od calkowitego odstawienia timonilu mialam atak.Okazalo sie ze leczenie sie nie powiodlo i musze brac leki do konca zycia.Biore taka sama dawke jak na poczatku i nie mam atakow Teraz tez juz zyczynam myslec o zalozeniu rodziny pozdrawiam [addsig]
:o) gg3792759
gość
28-02-2007, 13:35:00

od 16 lat choruje na padaczke i po trzyletnim leczeniu nie mialam zadnego ataku.W wieku 21 lat urodziłam zdrowego synka ale moj stn zdrowia sie pogorszyl mam napady inie pomaga leczenie.W okresie ciazy prez 3miesiace nie bralam lekow.Dzisiaj mam 31lat

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: