Reklama:

Drżenie samoistne (255)

Forum: Padaczka

gość
17-07-2009, 21:01:00

Ella czekam na pierwsze posty na forum od ciebie pozdrawiam Slawek
gość
18-07-2009, 15:53:00

witamwczoraj dowiedzialam sie,ze mam DS.wczesniej seria badan
psychiatra,neurolog i wysylanie od Pawla do Gawla.w koncu trafilam z polecenia od znajomej doswietnego neurologa ktory na podst. badan zdiagnozowal DS.musze doniesc ekg i wtedy zaczne leczenie propranolonem.
u mnie choroba ta objawia sie drzeniem rak zawlaszcza lewej jest to bardzo krepujace... zaczelam studium kosmetyczne gdzie ta choroba bardzo kaplikuje mi plany na przyszlosc.moze po leku ktory dostane bedzie lepiej?z jednej strony ciesze sie,ze w koncu wiem co mi dolega z drugiej jestem przerazona i przy tym bardzo nerwowa.uwazam,ze przy tym mam rowniez nerwice lekowa.boje sie kontaktow z ludzmi a niedlugo zaczynam praktyke np. zrobienie henny na brwi,depilacja woskiem itp. nie wiem jak sobie z tym poradze.teraz wiem,ze to nie zawod dla mnie ale coz ?zostal mi jeszcze rok nauki a co dalej ?nie wiem....
gość
18-07-2009, 19:46:00

Do odax79 dawno nic nie pisales co u Ciebie slychac ,biegasz dalej kolana w porzadku,odezwij sie pozdrawiam serdecznie Monika
gość
19-07-2009, 18:20:00

To może nie nerwica lękowa?.... tylko ciągłe myśli w głowie że ktoś to zobaczy i co on o mnie pomyśli ? też długo tak miałam.. rzeczywiście teraz będziesz miała problem z wykonywaniem pracy propranolol łagodzi objawy ale nie likwiduje drżenia przynajmniej ja tak mam... życzę Ci jak najlepiej.... musisz umieć pokonywać stres....
pozdrawiam aldi
gość
19-07-2009, 20:12:00

Witam Serdecznie,odebrałam wynik badania rezonansu i nie wiem co mam myśleć.Wizytę u neurologa mam dopiero w październiku,więc powiedzcie mi coś na temat mojego wyniku. OPIS: Badanie uwidoczniło zmiany degeneracyjne w obrębie krążków międzykręgowych na poziomie L5-S1 zmiany pod postacią dehydratacji i obniżenia jego wysokości z tylnią szerokopodstawną przepukliną jądra miażdżystego,uciskającą worek oponowy przemieszczające włókna ogona końskiego,alewydaje się że bez ich ucisku.Przepuklina redukuje szerokość obu zachyłków bocznych-gdzie przemieszcza i może powodować ucisk na oba korzenie L5.Zmiany bardziej nasilone po stronie prawej.W prawobocznej tylno górnej części przepukliny widoczne jest pęknięcie pierścienia włóknistego.Krążek przejściowy S1-S2.Zmiany degeneracyjne w obrębie krążka Th12-L1 .Otwory międzykręgowe wolne.Spłycenie fizjologicznej lordozy lędźwiowej. Bardzo proszę niech ktoś mi wyjaśni czy jest w miarę dobrze.Pozdrawiam
Początkująca
20-07-2009, 08:13:00

Witam,
moim zdaniem nie masz nerwicy lękowej. W przypadku chorób takich jak DS, to jest naturalne, że możemy źle się z tym czuć i będzie to wpływało na kontakty z innymi ludźmi. W tej sytuacji lęk jest uzasadniony, więc raczej mało prawdopodobne, że masz nerwicę lękową. Pozdrawiam
Sophia4
gość
20-07-2009, 19:32:00

Tak...to prawda to strach przed tym,ze ktos to zobaczy ...i co sobie pomysli?
wtedy rece mi sie trzesa obie jak przy dylirium i to jest okropne.czesto slyszalam od znajomych -czemu sie tak trzesiesz?a ja sadzilam zawsze,ze poprostu taka jestem,ze to nerwy...
jestem smutna i przygnebiona...stalam sie malomowna i nerwowa moze dlatego,ze juz nie dlugo mam zaczac praktyke i tak bardzo sie tego boje?
moze dlatego,ze to byl moj wymarzony zawod i przez ta chorobe nie bede go mogla wykonywac a przeciez inwestuje w ta szkole?
nawet nie zrobie kawy jak mnie ktos poprosi,bo bede sie bala ze wyleje...a jeszcze kiedy o tym wiem rece trzesa mi sie jeszcze bardziej...masakra!
podobno jestem osoba kontaktowa,ale z zewnatrz w srodku jestem inna...dopiero teraz tak naprawde siebie poznaje.
pozdrawiam
gość
21-07-2009, 10:32:00

Wiem co czujesz ja też zrezygnowałam ze swoich marzeń przez tą chorobę to jest straszne że człowiek chce coś zrobić normalnie a te ręce się trzęsą i robią co chcą a jak ktoś to widzi to już w ogóle szok nie można nad tym zapanować....
aldi
Początkujący
26-07-2009, 19:03:00

Ja mam trzecią grupę inwalidztwa, pracuję w zakładzie pracy chronionej trzęsę się od dziecka, najprostsza czynność dla mnie stanowi nielada wyzwanie najbardziej się trzęsę gdy ktoś na mnie patrzy zażywam clonazepamum 2mg.
gość
27-07-2009, 07:57:00

Do giant47; bierzesz bardzo silny lek przeciwpadaczkowy jak dobrze kojarzę? ..ale masz pracę i to się liczy a ja znowu muszę szukać..... może wypowiesz się na forum co Sławek założył?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: