Reklama:

Drżenie samoistne (254)

Forum: Padaczka

gość
14-02-2009, 22:15:00

Czy przy drżeniu samoistnym określa się stopień niepełnosprawności?
gość
16-02-2009, 10:08:00

Naprawdę, nikt tutaj nie ma essential tremor, nikt się z tym nie zetknąl?
gość
06-03-2009, 17:45:00

Ja mam. i nie określano u mnie żadnego stopnia niepełnosprawności.
Początkująca
11-04-2009, 11:35:00

ja tez mam te chorobe chetnie z kims pogadam
Monika Wawrzynczyk
Początkujący
18-04-2009, 18:07:00

Choruję na drżenie samoistne. Mój stan z karzdym rokiem ulega pogorszeniu. Początkowo drżała troszkę i tylko ręka lewa. Po 3 latach ni z tąd ni zowąd ręka prawa. Trudno było się napić a ja nie wiedziałem co i jak. Sądziłem że to wszystko z przemęczenia i z problemow. Zapewe w dużej mierze tak bo pracowałem ponad siły.

Początkowe obiawy obserwowałem już w dzieciństwie. I było to moje utrapienie. Gra na instrumentach muzycznych publiczne występy itp. Nieznosiłem tego.

Ale tak naprawde rozwoj choroby to kolejno:
- drżenie nieznaczne lęki lewej
- drżenie powieki lewej
- drzenie ręki prawej i znaczne lewej przy obciązeniu np: szklanką pełną ( lęk przed wylaniem)
-drżenie mięsni brzucha
- drżenie mięsni nóg
- drżenie głowy

Praktycznie drżą mi wszystkie mięśnie ciała. Leczenie farmakologiczne uwarzam za nieskuteczne. Mój stan pogarszał się pod wpływem stresu. Im więcej go było tym było gorzej.
W moim przypadku choroba postępuje. Stres powoduje coraz większe zwyrodnienie w mojej głowie. Sama choroba też mnie stresuje bo złamała mi życie.

Choruje od 10 lat z czego zdiagnozowana około 3 lata temu wcześniej byłem nawet u psychiatrów.

Jedyny lek który na to działa to alkohol. Ale coraz słąbiej niestety.
Będe tu zaglądał może ktoś będzie chciał porozmawiać o tej chorobie.

gość
19-04-2009, 09:13:00

bardzo ci wspolczuje mnie tez ta choroba bardzo stresuje i jak w twoim przypadku zadne leki nie pomagaja
Początkujący
19-04-2009, 15:50:00

Hej,

W moim przypadku prawdopodobnie mam anomalie na chromosomie 3q13 oznaczone jako FET1 i ET2. Nie robiłem badan genetycznych bo nie bardzo wiem gdzie i nawet mi się już nie chce. Wiele lat wałkowałem mój problem.
Moja rodzina od strony matki jest tym obarczona. Moja mam też ma ale tylko dłonie. I zaczelo się to u niej po 50.
Zrobiłem sam na własną rękę wiele badan. Na tarczyce, cukrzyce, elektrolity, rezonans głowy , poszukiwałem odpowiedzi no ale zeszło na drżenie samoistne. Jak jestem zdynerwowany dajmy na to przed bójką uliczną to cały się trzęsę pomimo że lęk nie jest wielki bo kilka już ich było.
Za miesiąć mam konsultację z światowej sławy neurochirurgiem nie uśmiecha mi się mieć stymulatora i elektrody w głowie bardziej chodzi mi o talomotomie.
Śmieszne jest to, że lęk jest jak jestem w towarzystwie i mam jeść łyżką ewentualnie wypić szklankę pełna płynu, już bym wolał kilometr biec i jej nie wypić, pomimo tego że chce mi się pić.
Liczę że za 10 lat będzie terapia genowa coś zdziała jeszcze u mnie . Już dziś eksperymentalnie robią na parkinsona.
Choroba postępuje pod wpływem strsu. Wg mnie stres jest praktycznie jedynym czynnikiem do tego aby powstała i sie rozwijała. W szczególnośći w stresie chronicznym będzie postępować szybko.
Jak tak wspomnę i obejmę całe swoje życie to było w nim tyle stresu i strachu że nie dziwne że coś w mojej głowie pękło a dalej to już pękało coraz dalej.
gość
19-04-2009, 18:57:00

mi bardzo trzesie sie glowa rece nie najgorzej jest w pracy jak sie wszyscy gapia a ja sie tak bardzo stresuje a ona jeszcze bardziej sie trzesie czasami jestem w takim strasznym dolku izastanawiam sie dlaczego wlasnie mnie musialo to spotkac
Początkujący
20-04-2009, 16:45:00

Hej,

Jakie leki brales?, bo ja propranol i mizodin. Jak bym miał powiedziec ktory lepszy w moim przypadku to propranol. To podstawowe leki. Ale najlepszy efekt to dawał mi chyba lerivon od psychiatry. Byłem moze i troche otepiały ale przynajmniej było lepiej. No ale wtedy też mój stan był dużo lepszy, a najlepszy jest c2h5oh.

Najgorsze jest to ze to widac bo jak by nie było widać to by był luz.
Bede sobie robił jeszcze rezonans znowu by eliminowac SM.
No masakra to g.... i tak paskudnie *** zycie!

Tak myślę ze kiedyś i na to znajdą skuteczny lek.
Pozdrawiam,
gość
20-04-2009, 18:26:00

biore etopro i propranolol ale nic nie pomagaja atak wogule to to jestem dziewczyna nie chlopakiem mialam robiony rezonans waszla zmiana wielkosci 4 milmetrow ale to nie jest nic groznego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: