Reklama:

Drżenie samoistne (255)

Forum: Padaczka

Początkująca
13-07-2009, 13:55:00

Też uważam, że alkohol to zły pomysł. Po pierwsze, że można się uzależnić, a po drugie to alkohol działa na krótko, a potem jest jeszcze gorzej..

Nie wiem może komuś to pomoże, ja znalazłam sobie taki sposób, który czasem trochę pomaga, że jak mam coś trzymać w rękach np. sztućce to wtedy staram się mieć cały czas podparte ręce o stół i ręce trochę mniej drżą jak mam tak jeść. A wy macie sposoby na drżenie w różnych sytuacjach?

Czy w trakcie brania propranololu zdarzały wam się jakieś problemy z sercem? Zasłabnięcia? Spadek ciśnienia itp.?

Pozdrawiam,
Gosia
Sophia4
gość
13-07-2009, 15:47:00

Biorę propranolol od 9 lat jakoś go toleruje mój organizm i naprawdę mam wtedy jakby mniejsze to drżenie.... czasami mam spadek ciśnienia ale z tym można żyć niż trząść się jak galaretka...
pozdrawiam aldi....
gość
13-07-2009, 20:23:00

Dostałem dzisiaj skierowanie do neurologa ciekawe co mi powie..
Brałem kiedys propranol... ale duzej roznicy nie widziałem...

Braliście coś innego?

Może kiedyś wymyślą jakiś lek;/ bo takie zycie jest uciążliwe... jak ludzie patrzą na ciebie...że jesteś "inny".

Sławek
gość
13-07-2009, 20:53:00

założyłem forum

http://ds.iq24.pl/

Prosze sie rejestrować

Sławek
Początkująca
14-07-2009, 10:48:00

Fajnie, że założyłeś to forum Ja już jakiś czas temu szukałam jakiegokolwiek forum ludzi z DS i dopiero po jakimś czasie udało mi się trafić tutaj. W sumie to dziwiło mnie to, że nie można znaleźć takiego forum, bo podobno DS to najczęściej występująca postać drżenia..

Też bym chciała żeby kiedyś wynaleźli jakiś na prawdę skuteczny lek..

Jak drżały mi same ręce to mnie to martwiło, ale jak z czasem doszły nogi i głowa, to zaczęłam myśleć, że już bym wolała, żeby tylko te ręce mi drżały..już sama nie wiem co mam myśleć..

Gosia
Sophia4
gość
14-07-2009, 12:37:00

Też się już wpisałam na to forum Mi jest strasznie ciężko z tą chorobą żyć już trzy miejsca pracy musiałam przez to zmieniać. Nie znam nikogo z DS a tylko my możemy się zrozumieć . Żyję z nią już 20 lat ale od 9 dopiero wiem co to za choroba... aldi
gość
14-07-2009, 22:36:00

Forum dopiero ruszyło postaram sie go troche wzbogacic wkrótce... bo obecnie pracuje od rana do wieczora i nie mam czasu zbytnio na to pozdrawiam DSowców I zapraszam do opisywania swoich przypadków na forum moze wspólnymi siłami ułatwimy sobie życie Sławek
gość
16-07-2009, 12:55:00

a jakie macie objawy tylko trzęsą wam się ręce? czy serce mocno bije?
gość
16-07-2009, 16:29:00

Ja mam to i to.. Zapraszam na forum to porozmawiamy o tym
gość
17-07-2009, 09:38:00

Ale dużo napisaliście jak mnie nie było Pomysł z założeniem forum jest świetny, sama też o tym myślałam, ale mnie ubiegłeś, Sławku
Zaraz się zarejestruję.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: