Reklama:

Drżenie samoistne (254)

Forum: Padaczka

gość
29-05-2009, 20:46:00

Nie biorę propranololu, miałam po nim nieciekawe skutki uboczne, do tego na moje drżenie prawie wcale nie działał, więc odstawiłam go w porozumieniu z lekarzem.
Początkująca
30-05-2009, 05:25:00

Rozumiem, ja biorę i trochę jakby pomagał, ale czasami jakby wcale. Nie wiem czy może zapytać lekarza jeszcze o zwiększenie dawki czy skoro mało działa to przy większej dawce może nic to nie pomoże.
Sophia4
gość
31-05-2009, 07:33:00

Zawsze warto zapytać, a nuż podziała
gość
31-05-2009, 10:11:00

a jakie dawki propranololu zarzywacie? ja na początku miałam 20mg i mi pomagał teraz po jakimś czsie już ta dawka na mnie nie działa. u mnie oprucz trzęsących rąk dochodzi szybkie bicie serca czy u Was jest tak samo? pozdrawiam
Początkująca
31-05-2009, 15:08:00

ja w tej chwili mam 3 razy po 20 mg dziennie, czyli w sumie 60mg/dzień. czasami mam wrażenie, że pomaga, a czasami jakby w ogóle nie działało jak mam gorszy dzień.
Sophia4
gość
10-07-2009, 14:00:00

Walczę z tą chorobą już dobrych parę lat. W okresie dojrzewania zaczęła mi drżeć lewa ręka potem przeniosło się na prawą masakra.... na początku też lekarze pierwszego kontaktu nie wiedzieli co to jest sugerowali nerwicę aż trafiłam do neurologa i od 9 lat mam zdiagnozowaną chorobę jako DS biorę na to propranolol 40 mg 2 razy dziennie łagodzi objawy.. bywają jednak dni że trzęse się cała od środka może rzeczywiście ma na to wpływ pogoda, w ogóle po wysiłku czy niesieniu czegoś ciężkiego w rękach drżenie jest bardziej odczuwalne i widoczne i rankiem bywa najgorsze wieczorem jakby spokojniejsze, pod wpływem emocji też się udziela..... ale trzeba się przyzwyczaić z tym żyć choć wiele razy też byłam wściekła na cały świat dlaczego mnie to spotkało.... z znalezieniem odpowiedniej pracy też ciężko bo każdy patrzy na ręce istny szok a ludzie zdrowi raczej nas nie rozumieją.........pozdrawiam wszystkich z DS - aldi
gość
10-07-2009, 14:44:00

Witam Wszystkich...

Miło słyszeć,że ktoś mnie rozumie...i ma te same problemy jak ja;/;/ Mi w drżeniu ręki... pomaga tylko jedno...alkohol.... ale ile można pić....mozna wpaść w alkoholizm...Znacie dobrego neurologa z Opola

Pozdrawiam
Sławek
gość
10-07-2009, 14:44:00

Witam Wszystkich...

Miło słyszeć,że ktoś mnie rozumie...i ma te same problemy jak ja;/;/ Mi w drżeniu ręki... pomaga tylko jedno...alkohol.... ale ile można pić....mozna wpaść w alkoholizm...Znacie dobrego neurologa z Opola

Pozdrawiam
Sławek
gość
10-07-2009, 15:46:00

Tak picie ponoć pomaga na DS zalecana lampka wina i drżenie się wycisza ale nie polecam tego .... co do neurologa to mogę podać z Tarnowskich Gór ...... aldi
gość
10-07-2009, 18:31:00

Podaje gg 15889081 jak ktoś miałby chęć podzielić się problemami jakie go spotkały przez drżenie samoistne i porozmawiać na ten temat to odpiszę w miarę możliwości.
pozdrawiam jeszcze raz wszystkich z DS aldi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: