Reklama:

Drżenie samoistne (254)

Forum: Padaczka

06-02-2013, 21:18:18

W zamysle i za 1szym razem ten post byl o wiele dluzszy.Pisze go juz 4 raz, co jest smutnym dowodem na to, jak drzenie przeszkadza w zyciu.Ja mam cos na ksztalt DS zdiagnozowane jako DRRZENIE HOLMESA..Drzy mi cala lewa konczyna gorna juz prawie 11 lat po wylewie.Neurolog probowal juz wiekzosc tabletek dostepnych na to schorzenie na rynku.Najczesciej blokowaly one mikcje, albo jak Keppra wpedzaly mnie w depresje,Obecnie mam madopar w dawce 3x62,5 na dobe.Niewiele pomaga, ale moj organizm tylko tyle toleruje.Kilka razy probowalismy dolozyc 4 tabl. na dobe.Powodowala ona jednak silne zaburzenia rownowagi,swiatlowstret i "inwazje"mysli samobojczych, a drzen w ogole nie zmniejszala.Ostatnio taka probe wytrzymalem przez miesiac. To oprocz w/w S.U mialeem problemy z czytaniem, siedzialem prawie caly dni sluchajac radia i pograzajac sie w "czarnych"myslach.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich "roztrzesionych"KOCHANI DAMY RADE
Rafal
gość
23-10-2013, 20:57:11

Hey mam do was pytanie co do zaburzeń równowagi mam zdiagnozowanie DS i od jakiegoś czasu jestem na propanolu. Drżenie w rekach znacznie się zmniejszyło gorzej jednak z nogami. Chciałam zapytać czy też macie problem z utrzymaniem równowagi np przy powolnym spacerze (a przy zamknietych oczach to już wogle) mój lekarz nie był w stanie powiedzieć mi czy to jest wynikiem DS wiec chce się dowiedzieć czy to powszechne przy tym schorzeniu czy tylko ja muszę się z tym borykać
gość
27-11-2013, 12:07:53

Cześć. Prawdopodobnie za kilka tyg, gdy będę miał kolejną wizytę u neurologa, przypisze mi propanolol. Obawiam się działań nieporządanych na zmniejszenie libido i erekcji. Chyba nikt z Was nie podejmował tego tematu (przeszukiwałem wątek). Na anglojęzycznych forach piszą o trudnościach z uzyskaniem pełnego zwodu u panów, a już przy dawkach 60 mg/dziennie pojawiają się przypadki problemów z impotencją. :/ Trochę wstydliwy temat... jednak ważny. Czy jeżeli problem się pojawi, po odstawieniu leku normalne libido wraca?
gość
09-04-2014, 18:50:18

Witam tez prawdopodobnie mam ta przypadłość byłem u neurologa i przepisał mi właśnie PROPRANOLOL i jest lepiej czasem jak sie mega zestresuje to tam głowa mi zadrży i ręce ale jakos to udaje mi sie kontrolować ale mam inny problem i mam takie pytanie czy wy tez po tym leku przytyliście ?? Staram sie żyć aktywnie ćwiczę codziennie udało mi sie schudnąć 30 kg mój wielki sukces życiowy ale odkąd biorę ten lek przytyłem 5 kg
Pozdrawiam Paweł :)
gość
11-06-2014, 13:13:06

Gość 2010-01-28 03:55:33 Witam. Dołączyłem do grupy.
Nasilenie choroby obserwuję od 2004r - widoczne dla otoczenia. W 2007r musiałem zrezygnować z bardzo ciekawej pracy, ponieważ koniecznością było pisanie ręczne protokołów w obecności innych osób a to był dodatkowy stres. Obecnie pracuję przy komputerze i to jest pewien komfort. Podzielam wasze komentarze odnośnie objawów.
Mam już trudności w zapięciu koszuli.
Nie biorę żadnego leku jak propranolol - przeciw wskazania kardiologa, jedynie leki uspokajające. Chciałbym od kogoś się dowiedzieć czy ta choroba kwalifikuje do renty. Oczywiście moi współpracownicy kwalifikują moje objawy jako parkinson, ponieważ ich wiedza jest ograniczona.
Jest ze mną coraz gorzej.Nie mogę utrzymać w spokoju myszki do komputera. Pozdrawiam
gość
13-08-2014, 16:37:31

Witam
Zdiagnozowano u mnie DS rok temu, ale objawy mam od co najmniej ośmiu lat, podobno skutki wstrząśnienia mózgu sprzed kilkunastu lat. Dostałam propranolol, działa, ale nie radzi sobie z większym stresem. Mój neurolog powiedział że można brać 2 tabletki w razie większych nerwów ale to też nie pomaga. Podobnie jak któryś poprzednik mam problemy z utrzymaniem równowagi, ale mam też krótszą nogę o 1 cm., więc nie wiem czy to może mieć związek z drżeniem.
Mi drży głównie głowa, ręce i głos. Poza tym nie mogę siedzieć na kanapie między dwiema osobami bo objawy się nasilają i brakuje mi powietrza. Ciężko mi jest się wysłowić kiedy się trzęsę zwłaszcza jak muszę się z kimś spierać.
Zauważyłam też, że po kawie rozpuszczalnej trzęsę się jeszcze bardziej i dłużej.
Pozdrawiam
Ola
gość
17-08-2014, 11:45:10

dadasddas
gość
08-08-2015, 09:40:18

Czy ktoś z Was próbował operacji ? Albo medycyny naturalnej?
gość
08-08-2015, 09:41:08

Mi drżą tylko ręce, po jakim czasie mam się bać że dojdzie głowa? :(
gość
01-09-2015, 20:30:08

mam DS i aktualnie piję mieszankę ziół ojca Gabriela ze Skitu w Odrynkach , polecam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: