Reklama:

Drżenie samoistne (255)

Forum: Padaczka

Początkująca
24-10-2016, 19:39:26

Tak bywa, ale to normalne, czasem ręce drżą nawet przy wsypywaniu chociażby łyżeczki cukru. Tak więc jak to jest znikome. Ale jednak trzeba uważać, bo rożnie może bywać.
[url=http://emako.pl/pol_m_Lazienka_Akcesoria-lazienkowe_Kubki-i-pojemniki-na-szczoteczki-do-zebow-1144.html]pojemnik na szczoteczki[/url]
gość
27-10-2016, 20:45:51

co ja mogę napisać. Moje DS to historia jakich wiele, wczesne objawy, różni lekarze, lekarstwa. Mam dni, kiedy nie biorę leków, ale miewam dni, kiedy bez nich nie da się inaczej. Moja rada zaakceptować chorobę, wiem, że to trudne, ja choruję od 10 roku życia dziś jestem po 30 i nadal się uczę. Najważniejsze to mieć dobrego lekarza i codziennie pokonywać trudności. Jednym w tym pomoże wiara, innym medytacja. Dobrze jest próbować pokonywać trudności
gość
25-04-2017, 14:55:14

Mam 19 lat, od kiedy pamiętam rączki mi się trzęsły. Mój ojciec miał podobną przypadłość - był też nerwowy i pobudliwy jak ja. Nigdy nie uważałam tego za jakąś ujme, taki mój urok mimo że było mi trudno np wypić kieliszek wódki nie wylewając połowy lub podpisać kwitek kurierowi. Jakieś 2 lata temu dostałam z tego tytułu skierowanie do neurologa; zrobiono mi badanie EEG które wyszło nieprawidłowe, dostałam skierowanie do szpitala... generalnie nie zdiagnozowano mnie bo do szpitala się nie wybrałam. I niedawno znów do neurologa wróciłam, tym razem do innego. Drżenie samoistne, przepisał propanalol, neurovit, wczoraj przyjęłam pierwsze dawki - ręce nie drżą. Jestem trochę zmulona, generalnie nie robi mi różnicy czy te dłonie trochę latają czy nie mimo że też spotykałam się z żartami na ten temat. Mnie samą to bawiło :). Jeśli wśród Was są osoby takie jak ja, z natury żywiołowe, panikujące, nerwowe proponuje postarać się ograniczyć do minimum sytuacje stresowe i przede wszystkim nie robić z tego tragedii. O ile nie macie ambicji na bycie lekarzem chirurgiem ta przypadłość nie jest tak straszna, da się z nią żyć. Pozdrawiam Was wszystkich drżącą ręką :D
gość
25-04-2017, 16:21:28

Szukam dobrego Neurologa możecie mi kogoś polecić ?? Najlepiej na NFZ oraz w Poznaniu lub najbliższych okolicach??
gość
03-05-2017, 09:41:04

Moj siostrzeniec ma 12lat ręce mu drżąprzy wykonywaniu czynnosci stwierdzono DS. Lekarze mówili ze niema.szans na stopień.niepełnosprawności . Od roku juz ma.przyznane orzeczenie. Do 16 r żp
po tem znowu komisja.
gość
24-05-2017, 17:26:13

u mnie eeg ok ale drza i bylem tygodni kilka w szpitalu ,rodzice nie zgodzili sie na silne leki tylko hydroksyzyna
gość
18-06-2017, 11:44:55

Ja mam 3 grupę niepełnosprawności do 2018 roku do października a tak ogólnie to ci lekarze chyba myślą
chyba że to minie
gość
27-06-2017, 18:02:55

Witam czytam posty i tez mam ten problem drzy mi glowa jak sie zdenerwuje aczkolwiek nawet jak nie . utrudnia mi to zycie w obecnej chwili czekam na wynik rezonansu boje sie ze nic nie pokaze jestem ciekawa co u was pokazal bo tak pytac to glupio obcych ludzi bo glupio patrza a ja nie chce nic tlumaczyc nawet w kosciele w urzedzie zaczynaja sie triki prosze doradzcie co dalej
gość
11-07-2017, 20:06:57

W Poznaniu polecam Panią Doktor Ulatowska-Blaszyk. Świetny lekarz
gość
28-08-2017, 22:01:42

Wszystko na temst Drżenia samoistnego na stronie Drżenie samoistne - choroba Minora https://www.facebook.com/tomekds24/?ref=settings

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: