Reklama:

Drżenie samoistne (255)

Forum: Padaczka

gość
26-07-2010, 12:32:21

Witam, po raz pierwszy dreżnie rąk zauwazyłem (w zasadzie nie ja tylko koleżanka) na mojej studniówce gdy nalewałem do szklanki sok. Od tamtej pory zdałem sobie sprawę że ze mną jest coś nie tak. Teraz do rzeczy, ręce mi drżą tylko w sytuacjach stresowych, lub gdy jestem w towarzystwie i wiem że jestem obserwowany. Dlatego moje życie toarzyskie prawie wogole nie istnieje, bo jak pojde na piwo skoro nie będe potrafił utrzymac szklanki? Inne sytuacje w ktorych wystepuje drzenie to np zbieranie w sklepie reszty drobnych, czy czasami podpisanie sie w jakims urzedzie. Natomiast ręce mi nie drżą gdy jestem sam w domu lub z tylko najblizsza rodzina i np robie sobie herbatę itp.
Czy to moze byc DS? Czy do neurologa mozna isc od razu czy trzeba najpierw do zwyklego lekarza i on ewentualnie daje skierowanie?
gość
30-09-2010, 20:40:25

Opisujecie swoje objawy drżenia rąk. Nie bardzo jednak rozumiem, że komuś drżą ręce cały czas. Drżenie samoistne rąk jest to drżenie zamiarowe tzn wtedy następuje drżenie jeżeli weźmiemy do ręki jakiś przedmiot np. długopis, sztućce czy myszkę do komputera. Rozróżnienie drżenia samoistnego od choroby Parkinsona, której odmian jest bardzo dużo należy do neurologa.
Pozdrawiam
gość
09-11-2010, 17:05:34

Cierpię na drżenie samoistne od wielu lat. Początkowo były to tylko ręce teraz doszła głowa i tułów.Przy stresie objawy się nasilają. Alkohol pomaga, ale na krótko. Początkowo brałam clonazepam.Pomagał w normalnym życiu, ale przy duzym stresie przestawał pomagać. Natrętne przygladanie się innych osób powoduje nasilanie się objawów.W szpitalu lekarze mówili, że te drżenia wywołał Clonazepam, ale to wcale nie jest prawdą. Dawali mi mizodin po którym oprócz nawrotów drżeniowych wystąpiły bóle głowy i zaczęłam garściami zjadać środki przeciwbólowe. Zmieniłam lekarza i dostaję propanolol z clonazepamem.Pomaga. Muszę jednak dorzucić do tego ćwiczenia fizyczne wtedy nie zwiększam dawki leków. Pozdrawiam Was.
gość
10-11-2010, 10:53:38

Witam,ja choruję na padaczke i gdy czuję takie drganie to własnie biorę clonezepan,ale jak wiem bo lęczę sie dośc ługo to lek ten własnie uzależnia dlatego powinno się go brac rzatko.Możliwe że organizm się juz przyzwyczaił i dziala jak narkotyk,Radzila bym zglosic sie do dobrego neurologa a llek ten natychmiast odrzucic.

POzdrawiam;;
gość
13-11-2010, 22:33:30

Witam wszystkich .Od paru lat borykam sie z DS,choc czuje sie przegranadrza mi rece a w czasie konsumpcji jak jestem w jakims towarzystwie to drzy mi tez glowa,na poczatku jedyna osoba w towarzystwie ktorej moglam spokojnie zjesc byl moj maz ale od pewnego czasu i przy nim mam te okropne objawy,zaznacze ze biore tabletki od psychiatry ale dzialaja przez ok 2-3 godziny a nie chce brac wiekszej dawki bo i tak kazdy dzien zaczynam od niej,czuje sie okropnie ,ta choroba wykancza mnie tez psychicznie:
gość
22-12-2010, 16:27:41

Ja mam 19 lat i mam drżenie samoistne. Drżą mi obie ręce i głowa jest to troche krępujące bo jak kogoś słucham to gdy drży mi głowa to tak jak bym kręciła głową na "NIE" wielu to śmieszy ale nie którzy reagują w odmienny sposób. Dowiedziałam się że to mam 2 miesiące temu, chodź obiawy miałam już od dawna to dopiero namowa siostry i rodziców skłoniła mnie do tego żeby wkońcu odwiedzić lekarza. Lekarz przepisał mi leki ale powiedział że jeśli mi to za bardzo nie przeszkadza w codziennym życiu to lepiej żebym nie truła nimi tak młodego organizmu bo to są silne leki, więc ich nie biorę. Jak na razie nic się nie pogarsza i jakoś żyję
gość
12-01-2011, 20:23:03

Witam wszystkich ja posiadam drżenia samoistne obu rak które sa cały czas nie jak tylko wezme jakis przedmiot leczono mnie róznymi lekami żaden nie dawał efektu ,nauczyłem sie z tym zyc nie biore na to żadnych leków jestem w stanie normalnie funkcjonowac .wykonuje bardzo precyzyjne prace jestem protetykiem ,żadne czynnosci mi nie sprawiaja problemu jedynie fakt taki że ludzie na mnie patrza jak na odmięca nie wiem alkoholika czy narkomana i tylko ta kwestia u mnie jest problemem .Drgania wykryto u mnie w wieku 8lat drżenia samoistne całego organizmu widoczne na jezyku i dłoniach ,teraz jestem w wieku 32lta ci którzy mnie znaja wiedzą że na to cierpie .Ale innym musze to tłumaczyc bo mi nie stety docinaja ale pochlałes albo cos w podobnym stylu fakt alkohol pomaga ale chwilowo
gość
03-02-2011, 15:23:32

Witam mi pomaga marihuana jeden joint i mam dwa (nie drżą mi ręce nawet w chwilach stresu) do tygodnia spokoju (przy braku stresów), u mnie występuje drżenie rąk, czasem samoistne drżenie prawej nogi kiedy ją dziwnie ustawie w pozycji siedzącej, pomaga również alkohol ale na krótko (kilka godzin). Terapie witaminami B12 czy B Compleks zmniejsza częstotliwość drgań. Anty depresanty nic nie dają piramidion czy jakos tak nic nie daje drugi z seri daje podobne efekty jak witamina kuracja witaminą B12 czy B compleks. Pozdrawiam jak na dzień dzisiejszy choroba ta jest nie bardzo uleczalna
gość
03-02-2011, 15:24:19

Witam mi pomaga marihuana jeden joint i mam dwa dni (nie drżą mi ręce nawet w chwilach stresu) dni do tygodnia spokoju (przy braku stresów), u mnie występuje drżenie rąk, czasem samoistne drżenie prawej nogi kiedy ją dziwnie ustawie w pozycji siedzącej, pomaga również alkohol ale na krótko (kilka godzin). Terapie witaminami B12 czy B Compleks zmniejsza częstotliwość drgań. Anty depresanty nic nie dają piramidion czy jakos tak nic nie daje drugi z seri daje podobne efekty jak witamina kuracja witaminą B12 czy B compleks. Pozdrawiam jak na dzień dzisiejszy choroba ta jest nie bardzo uleczalna
gość
10-02-2011, 12:46:53

Witam Was wszystkich... nawet sobie nie wyobrażacie jak się cieszę że Was jest tu tylu! Kilka dni temu dowiedziałam się że to co mi uprzykszało życie od ponad 10 lat to nieuleczalna choroba! Jestem blisko przed trzydziestką, pracuję w banku i już dłużej tego nie wytrzymam jak ludzie, którzy mnie nie znają, patrzą na mnie jakbym była na ostrym zjeździe poalkoholowym albo coś w tym stylu. Obie ręce chodzą mi jakl starej babci. Jak sobie z tym poradzić w życiu codziennym? W pracy gdzie mam na codzień kontakt z klientem? Nie ma nawet z kim o tym porozmawiać... nie rozumieją tego...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: