Reklama:

Drżenie samoistne (255)

Forum: Padaczka

gość
04-03-2010, 20:52:08

Witam!
U mnie zdiagnozowano drżenie samoistne w roku 2006 i zalecono mizodin lub propranolol, który zakwestionował kardiolog. Jak przeczytałem w ulotce mizodinu, że przerwanie leczenia może wywołać padaczkę to ja się z tego wycofałem. Na własną rękę wyszukuję różne specyfiki, najczęściej zioła. I tak sprawdziłem, że ziele melisy sprzedawana w saszetkach daje efekty. Wypijam rano po śniadaniu na godzinę przed pracą szklankę tego naparu i kremuję ręce jednocześnie je masując i wyginając. Poi przyjściu do pracy sam się dziwię, że jest lepiej. Drugą szklankę wypijam około godziny 10.00 i do końca pracy jest dobry efekt tzn. wewnętrzny spokój tak że mogę utrzymać długopis i normalnie pisać nawet wtedy gdy na mnie ktoś patrzy. Pozdrawiam koleżanki i kolegów w niedoli.
gość
04-03-2010, 21:13:39

Witam !
Koleżanko studentko. Proponuję przedstawić swój problem drżenia rąk wykładowcy. Jeśli wykład jest nie autoryzowany to na pewno pozwoli za zastosowanie dyktafonu. Należy zająć miejsce w1 rzędzie i podstawić dyktafon. W trakcie swojego studiowania tak właśnie postępowałem. Wymaga to większego nakładu pracy, ale się to opłaca, ponieważ notatki z wykładu są wyjątkowo dokładne. Nawet mój wykładowca pożyczał kasetę w celu przesłuchania i skorygowania swojego wykładu a i koledzy przed egzaminem chcieli przeczytać.
Pozdrawiam Wszystkich
Wspomagajmy się
gość
07-03-2010, 11:05:30

Odnośnie klonazepamu i propranolou sprawa ma się następująco. Propranolol oczywiście obniża dodatkowo tętno i ciśnienie, więc może pojawić się osłabienie przy wysiłku fizycznym. Jeżeli chodzi o klonazepam do bardzo szybko wyrabia się na niego tolerancja w ośrodkowym układzie nerwowym. (dlatego benzodiazepiny nie są polecane jako leki uspokajające) tak, że nie powoduje nawet uczucia senności. Oczywiście na objawy pozapiramidowe - tj. drżenie klonazepam jest cały czas skuteczny. Największym minusem klonazepamu jest osłabienie pamięci, ale nie jest ono na tyle uciążliwe żeby stanowiło jakąś przeszkodę w normalnym funkcjonowaniu. W moim przypadku to najlepsze połączenie. Mizdodin z propranololem bardzo otępia, a sam propranolol czy klonazepam w monoterapii daje tylko częściową poprawę.
gość
07-03-2010, 11:05:48

Odnośnie klonazepamu i propranolou sprawa ma się następująco. Propranolol oczywiście obniża dodatkowo tętno i ciśnienie, więc może pojawić się osłabienie przy wysiłku fizycznym. Jeżeli chodzi o klonazepam do bardzo szybko wyrabia się na niego tolerancja w ośrodkowym układzie nerwowym. (dlatego benzodiazepiny nie są polecane jako leki uspokajające) tak, że nie powoduje nawet uczucia senności. Oczywiście na objawy pozapiramidowe - tj. drżenie klonazepam jest cały czas skuteczny. Największym minusem klonazepamu jest osłabienie pamięci, ale nie jest ono na tyle uciążliwe żeby stanowiło jakąś przeszkodę w normalnym funkcjonowaniu. W moim przypadku to najlepsze połączenie. Mizdodin z propranololem bardzo otępia, a sam propranolol czy klonazepam w monoterapii daje tylko częściową poprawę.
gość
07-03-2010, 11:07:13

Gość 2010-03-07 12:05:30 Odnośnie klonazepamu i propranolou sprawa ma się następująco. Propranolol oczywiście obniża dodatkowo tętno i ciśnienie, więc może pojawić się osłabienie przy wysiłku fizycznym. Jeżeli chodzi o klonazepam to bardzo szybko wyrabia się na niego tolerancja w ośrodkowym układzie nerwowym. (dlatego benzodiazepiny nie są polecane jako leki uspokajające) tak, że nie powoduje nawet uczucia senności. Oczywiście na objawy pozapiramidowe - tj. drżenie klonazepam jest cały czas skuteczny. Największym minusem klonazepamu jest osłabienie pamięci, ale nie jest ono na tyle uciążliwe żeby stanowiło jakąś przeszkodę w normalnym funkcjonowaniu. W moim przypadku to najlepsze połączenie. Mizdodin z propranololem bardzo otępia, a sam propranolol czy klonazepam w monoterapii daje tylko częściową poprawę.
gość
07-03-2010, 11:07:47

Gość 2010-03-07 12:05:48 Odnośnie klonazepamu i propranolou sprawa ma się następująco. Propranolol oczywiście obniża dodatkowo tętno i ciśnienie, więc może pojawić się osłabienie przy wysiłku fizycznym. Jeżeli chodzi o klonazepam to bardzo szybko wyrabia się na niego tolerancja w ośrodkowym układzie nerwowym. (dlatego benzodiazepiny nie są polecane jako leki uspokajające) tak, że nie powoduje nawet uczucia senności. Oczywiście na objawy pozapiramidowe - tj. drżenie klonazepam jest cały czas skuteczny. Największym minusem klonazepamu jest osłabienie pamięci, ale nie jest ono na tyle uciążliwe żeby stanowiło jakąś przeszkodę w normalnym funkcjonowaniu. W moim przypadku to najlepsze połączenie. Mizdodin z propranololem bardzo otępia, a sam propranolol czy klonazepam w monoterapii daje tylko częściową poprawę.
gość
07-03-2010, 11:08:28

Gość 2010-03-07 12:07:13
Gość 2010-03-07 12:05:30 Odnośnie klonazepamu i propranolou sprawa ma się następująco. Propranolol oczywiście obniża dodatkowo tętno i ciśnienie, więc może pojawić się osłabienie przy wysiłku fizycznym. Jeżeli chodzi o klonazepam to bardzo szybko wyrabia się na niego tolerancja w ośrodkowym układzie nerwowym (dlatego benzodiazepiny nie są polecane jako leki uspokajające) tak, że nie powoduje nawet uczucia senności. Oczywiście na objawy pozapiramidowe - tj. drżenie klonazepam jest cały czas skuteczny. Największym minusem klonazepamu jest osłabienie pamięci, ale nie jest ono na tyle uciążliwe żeby stanowiło jakąś przeszkodę w normalnym funkcjonowaniu. W moim przypadku to najlepsze połączenie. Mizdodin z propranololem bardzo otępia, a sam propranolol czy klonazepam w monoterapii daje tylko częściową poprawę.
gość
07-03-2010, 11:10:34

Gość 2010-03-07 12:05:48 Odnośnie klonazepamu i propranolou sprawa ma się następująco. Propranolol oczywiście obniża dodatkowo tętno i ciśnienie, więc może pojawić się osłabienie przy wysiłku fizycznym. Jeżeli chodzi o klonazepam do bardzo szybko wyrabia się na niego tolerancja w ośrodkowym układzie nerwowym (dlatego benzodiazepiny nie są polecane jako leki uspokajające) tak, że nie powoduje nawet uczucia senności. Oczywiście na objawy pozapiramidowe - tj. drżenie klonazepam jest cały czas skuteczny. Największym minusem klonazepamu jest osłabienie pamięci, ale nie jest ono na tyle uciążliwe żeby stanowiło jakąś przeszkodę w normalnym funkcjonowaniu. W moim przypadku to najlepsze połączenie. Mizdodin z propranololem bardzo otępia, a sam propranolol czy klonazepam w monoterapii daje tylko częściową poprawę.
gość
07-03-2010, 11:12:15

Gość 2010-03-07 12:05:48 Odnośnie klonazepamu i propranolou sprawa ma się następująco. Propranolol oczywiście obniża dodatkowo tętno i ciśnienie, więc może pojawić się osłabienie przy wysiłku fizycznym. Jeżeli chodzi o klonazepam do bardzo szybko wyrabia się na niego tolerancja w ośrodkowym układzie nerwowym (dlatego benzodiazepiny nie są polecane jako leki uspokajające) tak, że nie powoduje nawet uczucia senności. Oczywiście na objawy pozapiramidowe - tj. drżenie klonazepam jest cały czas skuteczny. Największym minusem klonazepamu jest osłabienie pamięci, ale nie jest ono na tyle uciążliwe żeby stanowiło jakąś przeszkodę w normalnym funkcjonowaniu. W moim przypadku to najlepsze połączenie. Mizdodin z propranololem bardzo otępia, a sam propranolol czy klonazepam w monoterapii daje tylko częściową poprawę.
gość
16-03-2010, 21:44:56

Jacku P. i wszyscy zainteresowani,

dziękuje za podpowiedz odnośnie wykładów :) Sama forma stosowania dyktafonu, jest na pewno pomocna. Z tymże zauważyłam, ze moje drżenie (wynikłe ze zdenerwowanie i napięcia) często jest wywołane uświadomieniem sobie faktu, ze jestem obserwowana i w centrum uwagi. Juz upłynęło trochę czasu od mojego ostatniego posta, objawy się nieco uspokoiły i ja chyba tez. Regularnie zażywam Propranolol 2***dziennie, a jednostkowo, w momentach silnego stresu, jak egzamin czy wystąpienie publiczne bardzo pomaga mi Afobam. Bardzo chętnie wypróbuje picie naparu z melisy. Nie wiem, jak na to schorzenie działa akupunktura, natomiast sama jestem bardzo ciekawa działania masażu, który rozluźniłby mięśnie, szczególnie te karku.

Pozdrawiam,
DSNka jakby trochę mniej ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: