Nazywam się anna i zarejestrowalam sie na forum. Prawdę mowiąc zdziwiłam się że inni też mają podobne problemy i podobnie z nimi żyją i zmagają się

Zatem pozdrawiam wszystkich

odax79 2009-04-18 20:07:00 Choruję na drżenie samoistne. Mój stan z karzdym rokiem ulega pogorszeniu. Początkowo drżała troszkę i tylko ręka lewa. Po 3 latach ni z tąd ni zowąd ręka prawa. Trudno było się napić a ja nie wiedziałem co i jak. Sądziłem że to wszystko z przemęczenia i z problemow. Zapewe w dużej mierze tak bo pracowałem ponad siły.
Początkowe obiawy obserwowałem już w dzieciństwie. I było to moje utrapienie. Gra na instrumentach muzycznych publiczne występy itp. Nieznosiłem tego.
Ale tak naprawde rozwoj choroby to kolejno:
- drżenie nieznaczne lęki lewej
- drżenie powieki lewej
- drzenie ręki prawej i znaczne lewej przy obciązeniu np: szklanką pełną ( lęk przed wylaniem)
-drżenie mięsni brzucha
- drżenie mięsni nóg
- drżenie głowy
Praktycznie drżą mi wszystkie mięśnie ciała. Leczenie farmakologiczne uwarzam za nieskuteczne. Mój stan pogarszał się pod wpływem stresu. Im więcej go było tym było gorzej.
W moim przypadku choroba postępuje. Stres powoduje coraz większe zwyrodnienie w mojej głowie. Sama choroba też mnie stresuje bo złamała mi życie.
Choruje od 10 lat z czego zdiagnozowana około 3 lata temu wcześniej byłem nawet u psychiatrów.
Jedyny lek który na to działa to alkohol. Ale coraz słąbiej niestety.
Będe tu zaglądał może ktoś będzie chciał porozmawiać o tej chorobie.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.