Reklama:

drętwienie kończyn i mroczki przed oczami co mi jest??????? (95)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-06-2011, 07:25:34

witam,też mam ten sam problem co wy.Już parę lat żyję z mroczkami i chodziłam od lekarza do lekarza,miałam robione wszystkie badanie i NIC!!!
Wczoraj dopiero dowiedziałam się co mi dolega: a mianowicie mam męty w ciele szklistym i migrenę oczną.
pozdrawiam wszystkich
gość
30-06-2011, 19:51:28

U mnie też to jest migrena, tak u mnie się objawia aura. tyle że u mnie to jest drętwienie twarzy, języka itd. u mnie na dłuższą metę nie sprawdziły się zwykłe leki przeciwbólowe nawet w dużych dawkach, dopiero jak lekarz mi przepisał Sumamigren to pomogło i przerywa atak.
gość
01-07-2011, 10:45:17

W końcu coś znalazłam! Od ok. 2 lat szukam czym jest choroba na którą cierpię, a widzę że nie tylko ja mam takie objawy.
U mnie wygląda to bardzo podobnie - na początku widzę jakby po obu stronach oczy leciały zygzaki, z czasem to się nasila i po jakimś czasie widzę tylko w samym centrum oka i nie mogę skupić ostrości na niczym. Równocześnie następuje drętwienie kończyn - zwykle od dołu ciała - kończyny, dłonie, twarz, zwykle połowa, czubek nosa, wargi. Wiąże się z tym niezborność ruchów, np. nie czuję ręki, albo poruszam nią jak nie swoją. Przechodzi to w postaci fali przez całe ciało. Zdarzyło mi się 2 razy że w trakcie takiego ataku zupełnie nie być w stanie się wysłowić. Ja już ktoś to opisywał - nie jest się w stanie nazywać rzeczy po imieniu. Kiedyś próbowałam przeczytać smsa - przeczytałam, zrozumiała, ale nie byłam w stanie powiedzieć o czym jest.
Ból głowy pojawia się, ale nie jest najbardziej dokuczliwy. Tabletki przeciwbólowe nigdy nie pomagają.
Byłam w USA jakiś czas, a tak antybiotyki do wszystkiego ładują. Od czasu powrotu miewam dużo rzadziej. Dlatego przez długi czas myślałam, że to coś związane z nieświeżym pokarmem. Choć na dżdżo też mi się zdarzały ataki :/
gość
31-10-2011, 10:52:56

Witam
Męczę się z tym samym od około 2 lat. Ciemne plamki przed oczami, zawroty głowy, ze skupieniem uwagi na czymś też mam problem, na twarzy czuję mrowienie (tylko na połowie), na czubku nosa, ustach oraz na jednej dłoni. Naczytałam się tu sporo już o boreliozie, o migrenach i dziś idę na wizytę do neurologa-prywatnie oczywiście bo w naszym kraju (przynajmniej w moim mieście) na wizytę z NFZ trzeba czekać ponad 2 m-ce. Zrobiłam już badania krwi żeby mieć je od razu ze sobą i pewnie na tym się nie skończy. Mam mnóstwo obaw, pewnie jak wszyscy, którzy borykają się z tym problemem. Zobaczymy co zdiagnozuje lekarz i czy cokolwiek w ogóle zdiagnozuje...
gość
22-02-2012, 16:57:07

okropne to strasznie boli wiem bo to mam Ania
gość
10-11-2013, 19:02:17

drętwienie kończyn, bóle kręgosłupa odcinek lędźwiowy, mroczki, ból gardła, ból węzłów przyusznych, złe samopoczucie, stany podgorączkowe, dreszcze i zimne dłonie to może być bartoneloza - tzw. choroba kociego pazura
gość
10-07-2014, 13:58:37

Wybitnie nie na miejscu są tutaj uwagi o ćpaniu , ponieważ tutaj omawia się POWAŻNE PROBLEMY MAJĄCE WPŁYW BYĆ MOŻE NAWET NA ŻYCIE LUDZKIE !!!
TO DO GOŚCIA - DEBILA Z POSTU POWYŻEJ !!!
JAK CIĘ MAMUSIA KULTURY NIE NAUCZYŁA , TO SIĘ NIE WYPOWIADAJ !!!
Wtajemniczona
16-07-2014, 15:13:07

Odpowiednio zdiagnozowana i leczona migrena znacznie poprawia jakość życia chorych. Mimo że migrena jest chorobą przewlekłą, leczoną głównie objawowo warto nie rezygnować z opieki poradni neurologicznej.
gość
06-08-2014, 11:24:05

Witajcie, pomozcie mismutas.gif
Czy nerwica lekowa, męty w oczach i dretwienie reki moga byc objawem guza mozgu ? Męty mam od pazdziernika tamtego roku, pojawiły sie przy pierwszym ataku nerwicy... Kilka lat temu mialam jednego ale zniknal...
Badania krew, ob norma, mam nieodczynnosc tarczycy. Badanie dna oka ok, wyszla mi glista w badaniu kalu.
Prosze o jaka kolwiek pomoc.
gość
17-10-2015, 15:03:29

http://www.vismaya-maitreya.pl/kundalini_symptomy_kundalini.html może to kundalini radze sie dobrze i ostroznie zapoznac z tematem

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: