Reklama:

drętwienie kończyn i mroczki przed oczami co mi jest??????? (95)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-11-2018, 13:13:44

Witam, mam 38 lat, Cadasil został zdiagnozowany u mnie 4 lata temu. Od nie dawna mam zawroty głowy po ktorych mam silny ból w skroniach. Nie wiem co można z tym zrobić, lekarze nie mają wiedzy na temat tej choroby i nie wiedzą jak mi pomóc. Neurolog zlecił mi kontrolny rezonans i tyle. Czy u Was jest tak samo? I jeszcze mam pytanie czy na tą chorobę staraliście się o przyznanie grupy niepelnosprawności?
gość
21-11-2018, 14:26:19

myślę, że objawy twej choroby nie mają związku z tą już rozpoznaną. To jest jeszcze inna choroba.
gość
21-11-2018, 20:33:37

Już sama nie wiem czego by te objawy dotyczyły? Neurolog zlecił mi EEG ale wynik jest poprawny. W rezonansie robionym ostatnio w marcu nie ma zmian od poprzedniego. Nie wiem czy ważne jest także to ze często w nocy się budzę ale tego w ogóle nie pamiętam, mąż tylko mi rano opowiada o czym to z nim w nocy rozmawiałam.
Wyczytałam, że w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie na oddziale neurologicznym diagnozują i leczą Cadasil. Czy możne ktoś z Was był tam na konsultacji? Zastanawia mnie to że piszą o leczeniu tej choroby, bo z uzyskanych informacji ponoć na cadasil nie ma leku?
gość
22-11-2018, 12:43:20

Leczą objawy. Jednak usunięcie przyczyny choroby spowoduje poprawę. A oni w ciąż jej nie widzą. Jak będziesz szukać nadal pomocy po szpitalu to na pocztę prześlę informacje.
gość
22-11-2018, 19:58:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-12-2018, 16:37:15

czy cadasil może być przyczyną nagłej głuchoty? choruję na cadasil a właśnie wróciłam ze szpitala z rozpoznaniem nagłej głuchoty idiopatycznej, niestety nie znaleziono przyczyny tej głuchoty, zastanawiam się czy wobec tego przyczyną może być cadasil?
gość
03-10-2020, 09:34:05

Witam czy jest ktoś borykający się z zespołem cadasil?
gość
29-06-2021, 08:01:24

Ponawiam pytanie czy jest ktoś z diagnozą zespół Cadasil?
gość
30-06-2021, 20:24:47

Drętwienia itp sprawy to od neuroboreliozy/ bartonelli czyli bakterie test elispot 2 je wykrywa.
gość
01-01-2022, 22:15:52

Witam, cadasil zdiagnozowano u mnie 5 lat temu i mam na to przyznany stopień niepełnosprawności umiarkowanej. Zanim postawiono diagnozę wystąpił u mnie napad padaczki i tak trafiłam po raz pierwszy na oddział neurologii. Od tamtej pory napady zdarzają mi się raz w miesiącu, choć zapis eeg zawsze jest prawidłowy, mam zaburzenia błędnika zmiany w zapisie rezonansu. Lekarze mówią że z tą chorobą muszę nauczyć się żyć a bliscy powinni okazać mi wsparcie :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: