Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-02-2010, 04:42:08

Gość 2010-02-20 19:41:40
Gość 2006-09-20 11:19:00 Mam to samo lecz ból nie promieniuje do ręki ani kręgosłupa. Wie ktos co to może być ?

Kamienie zolciowe w pecherzyku zolciowym lub w nerkach. Jesli usg pokaze nie ma kamieni, zrob sobie badanie poziom witaminy B6 i B12.

Pzdr
gość
24-02-2010, 04:47:01

Gość 2010-02-20 19:41:40
Gość 2006-09-20 11:19:00 Mam to samo lecz ból nie promieniuje do ręki ani kręgosłupa. Wie ktos co to może być ?

Dobra jest rowniez akupunktura u chinczykow lub masaze tybetanskie polaczane z ziolami.

Pzdr
Początkująca
08-05-2010, 06:39:25

Ja tez miałam pobolewania prawej łopatki od pół roku ,raz bardziej bolało raz mniej,teraz już całkiem boli tak ze wytrzymać nie mogę ,nawet w nocy boli ,a o ranku już nie wspomnę,nie umiem się pozbierać i ze łzami w oczach próbuje wstać, ale ból jest tak silny ze nie idzie.Byłam 4 dni temu u lekarza ,przepisał mi jakieś tabletki i spray .ale to nie pomaga.W przyszłym tygodniu znowu idę do niego,mówił ze jak nie pomogą leci to skieruje mnie na rtg kręgosłupa i przepisze zastrzyki ,boje się tych zastrzyków bo ktoś mówił ze są bardzo bolesne i do kręgosłupa .Czy ktoś miał już takie zastrzyki i powie mi czy to faktycznie tak boli?,a Tym którzy się nie udali z tymi boleściami do lekarza to polecam ,zanim nie zaczęło bolec tak ze wytrzymać się nie da. Dziękuje i pozdrawiam .
gość
02-06-2010, 16:30:04

Ja mam trzy metody na bóle kręgosłupa... Pierwsza to rozciąganie... można zawiesić się na rękach tak aby kręgosłup się rozciągał, pomaga to zmniejszyć naciski między kręgami druga to masaż... albo mój partner życiowy masuje mi mięśnie kręgosłupa albo korzystam z poduszki do masażu firmy Medisana (www.medisana.info.pl) pomaga to rozluźnić mięśnie wokół kręgosłupa... a trzecia metoda najbardziej chemicznie inwazyjna to słynny ketanol :):)
Początkująca
08-06-2010, 06:49:13

Witam ,właśnie wróciłam ze szpitala,niestety nic nie pomogło ,żadne zastrzyki ani maści.Okazało się że wypadł mi dysk ,ale dopiero po RM wyszło że mam wpadnięty dysk i niestety konieczna jest operacja bo już mięśnie zaczęły zanikać w prawej ręce.Teraz już jestem po operacji i muszę powiedzieć że nasi specjaliści od kręgosłupa mają złote ręce,po operacji ból całkowicie minął,czuje się świetnie,muszę nosić kołnierz ortopedyczny przez 6 tygodni ,mam nadzieje że wytrzymam :) najważniejsze że ból minął.Pozdrawiam Wszystkich
gość
09-06-2010, 20:37:56

witam. Mam pytanie, moe ktos bedie potrafil mi pomoc. Od 2 tyg strasznie mnie boli prawa reka. od dloni, przez nadgarstek w strone lokcia, reka jest spuchnieta, a bol prychodzi etapami,czasami boli tylko przy dotyku a czasami przy ruchach reki. i kazdego dnia jest gorzej. czy ktos z Was mial podobne dolegliwosci?
gość
04-07-2010, 11:46:13

nike_bytom 2007-10-10 15:21:00 Witam , jestem nowy .Przeczytalem dokladnie caly temat i stwierdzam ze mam pewnie to samo , z tym ze moj bol wystepuje z prawej strony plecow ale nizej pod łopatka. Mam go juz od okolo 4 lat dretwieje mi czesto reka a dokladnie dlon i palce.Od wczoraj bol sie bardzo nasilił , jeszcze nigdy tak nie miałem, zblokowało mnie totalnie , złapal mnie jakby skurcz w plecach( nie wiem jak to opisac ale zblokowany zostalem i okropny bol ).Kazda proba ruchy konczyla sie podobnie.Straszny bol i uczucie.Dzisiaj drugi dzien i znowu mnie łapie.Bylem u lekarza jakis rok temu (mieszkam w UK) przepisla mi przeciwbolowe i poslal do szpitala.Tam rehabilitacja i cwiczenia ktore nic nie dały.Pracuje ciezko fizycznie ,podnosze czasami cciezkie rzeczy(uzywam takiego pasa wzmacniajacego na plecy).Jutro udaje sie do lekrza prywatnego podobne dobrego ciekawe co on na to.Co wy sadzice?
gość
05-07-2010, 19:59:31

KRĘGOSŁUP. Ćwiczenia eliminujące BÓL.
BH.46.
MOTTO: KAŻDY z nas, jeśli boli go; KRĘGOSŁUP, to myśli zaraz o lekach tzw. przeciwbólowych.

Nic bardziej mylnego. Należy zwyczajnie ćwiczyć mięśnie utrzymujące kręgosłup w prawidłowym pionie tzw. __MIĘŚNIE OKOŁO KRĘGOSŁUPOWE, a problem oddalamy. ĆWICZENIA, takie jeśli wykonujemy 15-20 minut, we własnym łóżku, 1 x w tygodniu, to wyniki tych ćwiczeń nas zaskakują, ponieważ mamy lepszą kondycję i większą ogólną sprawność całego organizmu, ____: DUŻO większą. Eliminujemy też; ZAPARCIA jednocześnie uzyskując NA STAŁE tzw. klasyczny PŁASKI BRZUCH.

Należy tylko przeczytać i zrealizować samemu opisy, pod zdjęciami ćwiczącego modela. Rozdział Nr 33 w książce;
_pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

Dobrze jest też w trakcie ćwiczeń obciążyć się obciążnikami, lecz tylko takimi o ciężarze 500 gram. Mężczyznom poprawią się torsy, a dziewczynom talie. A więc do ćwiczeń, wesoło marsz !!

Tabele produktów wg tzw. __INDEKSU ŻYWIENIOWEGO; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.

P. S. __Chleb typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka.
Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!, tzw. __NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu.
Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

R E F L E K S J A:
__INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

Zobacz też; GLUKOZA naturalna, wg: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.***/

Inga PITT, Bordeaux
gość
01-03-2012, 02:08:41

Gość 2007-01-02 22:53:00 Ja mam drętwienie obu rąk i skóry głowy prawej półkuli, aż dziwnie odczuwam prawe ucho - jakby nie moje momentami.
Jutro wybieram się po skierowanie do neurologa. Obawiam się, czy to nie zakończy się paraliżem - już raz miałam lewej strony niedowaład. Trwało to około pół roku.
Bardzo się boję ale jestem dobrej myśli.
Jola
PS może jakieś porady macie Państwo dla mnie?
gość
01-03-2012, 02:31:34

witam
bolu w okolicach kregoslupa powiazanego z dretwieniem konczyn lub bolami glowy lepiej nie bagatelizowac. Ja tak zrobilam i teraz - czyli po 2 latach od wystapienia pierwszych boli karku, okresowego dretwienia rak i migren w koncu w stanie ostrym (bol nie do opisania + unieruchomienie)trafilam do szpitala. MRI wykazal wielopoziomowa dyskopatie z uciskiem na korzenie nerwow rdzeniowych i splotow nerwowych + uszkodzenie korzeni nerwow rdzeniowych + zmiany zwyrodnieniowe krążków midzykrgowych + stany zwyrodnieniowe kosci, a wszystko to na tle przeciążeniowym. Najgorzej jest w odcinku szyjnym - masakra na calej jego dlugosci. Lekarze specjaliści stwierdzili, ze jedynie co mozna zrobic to wprowadzic leczenie zachowawcze by opoznic zmiany. Na operacje jest za pozno- nie ma czego i do czego lapac..... Teraz zaluje, ze wczesniej nie wykonalam MRI na wlasna reke i nie zglosilam sie do specjalistow tylko harowalam jak glupia lykajac panadol a pozniej ketonal... Teraz kasa i tak poplynela na leczenie i jeszcze dlugo bedzie plynac- przede mna przeciez cale dorosle zycie - echh...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: