Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-09-2009, 10:08:32

Witam wszystkich ,jestem tu nowa ,współczuję wszystkim cierpiącym,ponieważ sama cierpię od 2 lat ,ból barku,obojczyka ,promieniujący pomiędzy łopatki,zastrzyki,tabletki p/bólowe,wkońcu trafiłam do neurologa i w listopadzie mam rezonans magnetyczny ,rechabilitacje nie pomogły,byłam u ortopedy ,który zaaplikował mi blokadę do barku-niepotrzebnie ,ponieważ to od kręgosłupa szyjnego promieniuje ból,mam mięśnie strasznie spięte,wrażenie jakby mi ręka miała się urwać ,pozdrawiam wszystkich,
gość
04-10-2009, 12:20:45

Witam wszystkich to teraz ja wam opowiem moja przygode z kregoslupem zaczelo sie cis okolo 4 lata temu wyjechalem za granice do bardzo ciezkiej pracy no itak sie zaczelo od buli w okolicy ledzwia z promieniwaniem do nog po czasie niemoglem wygodnie polozyc glowy na poduszce do tego gralem w pilke i chodzilem na silownie no i tak po 2 latach zaczelo sie pogarszac czyli do tego doszly bule w barkach lopatkach, obojczyka i sztywnienie rak no to wkoncu czabylo sie wybrac do lekarza tylko ze najgorsze jest to ze mnialem wrazenie chodzby zaden z nich nie wiezyl mi w to co im opowiadam bo aktualnie mam 26 lat i jak kazdy twierdzil te objawy wystepuja po 50 roku zycia wiec zaczynajac od kregarzy badan krwi a nawet rezonansu magnetycznego nikt niepotrafil mi konkretnie powiedziec co mi dolega nawet po tym najdokladniejszym rezonansie magnetycznym stwierdzono ze jestem zdrowy jak ryba ktory jeszcze na dodatek musialem prywatnie zaplacic koszt 600 zl . Bylem zalamany nikt nie umial mi pomoc az do niedawna wkoncu trafilem na lekarza ktory zna sie na zeczy stwierdzil u mnie skrzywienie kregoslupa biorace sie od nieleczonej skolizy z dziecinstwa ktora z wiekiem pogorszyla sie i dala o sobie znac obecnie prowadze rehabilitacje polegajaca na nastawianiu przesunietych kregow do tego zaszczyki do miesniowe ktore maja dac tym napietym miesniom troche odpoczac i akupunktura ktura ma usmiezyc troche bol ktury byl juz niedowytrzymania jestem juz na etapie 11 wizyty poprawy sa juz bardzo widoczne ale moj lekarz powiedzial mi odarazu prawde ze jak sam sie za siebie niewezme to znaczy cwieczenia na miesnie plecow i brzucha to nawet ta cala rehabilitacja pojdzie na marne !!!!! Czyli basen i silolwnia oczywiscie pod okiem fahowca to jest hobbi ktore obieram na najblizszy czas!!!!
gość
10-10-2009, 18:35:05

Witam wszystkich.Przeczytałam wszystkie wasze wypowiedzi i jestem przerazona:(Od 5 miesięcy męczy mnie potworny bol ręki,najpierw bolało tylko przedramie i lokieć teraz boli już ramie,ręka drętwieje a palce sztywnieją.Cala ręka jest bardzo wrażliwa na zmiany temperatury.Chodze na fizjoterapie,bylam u neurologa,osteopaty,teraz czekam na reumatologa.Wszystkie mądrosci lekarzy nic mi nie pomogly.Badania krwi w różnych kierunkach nie wykazaly nic.RTG wykazalo skolioze i dyskopatie lędźwiowa.Nikt nic nie wie a ja cierpie.Nie śpie po nocach bo budzi mnie drętwienie(czasem nawet głowa mi potrafi zdrętwieć)czasem budzi mnie dziwny napadowy bol ręki w okolicy łokcia.Ortopeda zdiagnozował łokiec tenisisty,potem golfisty,(dostałam zastrzyk,2 tygodnie troszke lepiej potem coraz gorzej)
Juz naprawde niewiem co mam robic,jestem zrozpaczona:Bóle kręgosłupa moge jeszcze uśmierzać tabletkami przeciwbólowymi ale na reke to nie dziala(w moim organiźmie nie ma stanu zapalnego.Może ktoś mial podobne problemy,chętnie wyslucham wszystkich,pozdrawiam
cierpiąca.
gość
10-10-2009, 20:29:28

Drogi Gościu a co z diagnostyką odcinka szyjnego?
Czy tam nie ma żadnych zmian .Odcinek lędżziwoy nie odpowiada za dolegliwosci na poziomie który opisujesz.
Objawy wygladają dosyć typwo dla ucisków korzeniowych w odcinku szyjnym.
Jeszcze jedna sugestia związana z nadwrażliwością na zminy temperatury . Czy nie obserwujesz w okresie nasilenia bólu wychłodzenia ręki lub zmiany zabarwienia ?
To mogłoby sugerować neuropatię .
http://neurologiaa.republika.pl/objawy.doc
Poczytaj o neuropatii obwodowej nie sugurując się głównymi przyczynami jej powstania .To bardzo złozony problem nie zawsze prosty do wyjaśnienia.
Jednak w pieiwszy rzędzie sugurę dokładną diagnostykę odcinka szyjnego -MRI
Pozdrawiam
gość
10-10-2009, 21:07:31

serdecznie dziękuję za tak szybki odzew.RTG Odcinka szyjnego narazie nie zrobili bo na 1 raz za dużo podobno(???)A rezonans też narazie poza zasięgiem bo skupili się na łokciach tenisisty i golfisty.Mam wrazenie ze lekarze odsylaja od jednego do drugiego myśląc sobie,a moze ten nastepny zleci jakies dalsze badania.Musze jeszcze napisac że lecze się w UK bo tu mieszkam i pracuje od 4 lat.Tak na marginesie to chyba slużba zdrowia działa tu gorzej niż w Polsce(może to kogoś pocieszy).W polsce bylam na prywatnych konsultacjach u rechabilitanta i zalecił ćwiczenia właśnie na odcinek szyjny.Naprawde stosuje sie grzecznie do wszystkich zalecen i jest coraz gorzej:( zaraz zajrze na podany link,może tam znajde jakąs wskazówke która będę mogła podsunąć lekarzom.
gość
16-10-2009, 15:20:32

witam jestem tu pierwszy raz bo szukam wiadomości na temat tej choroby,od tyg.bolą mnie plecy i drętwieje mi ręka,noce sa straszne , ból sie nasila,czekam na wyniki prześwietlenia całego kręgosłupa,jestem ciekawa czy tam coś znajda
gość
28-10-2009, 15:25:16

Tak czytam to i się wystraszyłam szczerze mówiąc...mnie od 5 dni boli łopatka prawa nastepnego rana przeszło na przedramie a po 3 dniach ścierpł mi palec wskazujący prawej reki i troche kciuk...trochę sie przestraszyłam.
Od 3 dni smaruje się Fastumem ale to nic nie daje. Powinnam iśc z tym do lekarza? Nigdy mi się to nie przytrafiło jeszcze a mam dopiero 19 lat.
Od razu mówię, ze to raczej nie od komputera bo przy nim siedze jak szukam czegoś na wykłady...a ból jest okropny w pewnych momentach az łzy mam w oczach a czasami wogóle nie czuje niczego...

Ela
gość
14-01-2010, 11:03:45

Gość 2006-07-11 14:18:00 Witam

Od pewnego czasu odczuwam dokuczliwe bóle prawej łopatki (drętwienie i mrowienie całej prawej ręki) i prawej strony klatki piersiowej. Wczoraj byłam na zdjęciu rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Oto opis:

Na zdjęciach rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego w pozycji stojącej widoczne jest wygładzenie fizjologicznej lordozy szyjnej. Lewostronna skolioza w odcinku piersiowym z zachowaniem fizjologicznej kryfozy. Trzony oraz krążki międzykręgowe w odcinku szyjnym oraz piersiowym prawidłowej wysokości.

Czy moje bóle mogą być spowodowane tymi zmianami w kręgosłupie? Może ktoś zna się na tym? Proszę o odpowiedź

pozdrawiam
gość
09-02-2010, 09:06:18

Proszę się skontaktować z panem Marcinem Ogonowskim - rehabilitantem, specjalistą terapii manualnej i masażu - on napewno pomoże
tel: 784004915
gość
20-02-2010, 18:41:40

Gość 2006-09-20 11:19:00 Mam to samo lecz ból nie promieniuje do ręki ani kręgosłupa. Wie ktos co to może być ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: