Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczony
23-07-2013, 15:49:43

Witam, objawy naprawdę wskazują na problemy z kregosłupem, trzeba chyba zmienic neurologa i ortopede i ponownie wykonac rentgen całego kregosłupa, nie mozna w dzisiejszych czasach polegać na opinii jednego lekarza.
gość
25-07-2013, 15:00:13

Witam Was ponownie, U mnie bez zmian. Na zmianę pogody ból. Po wysiłku szczególnie w niewygodnych pozycjach ból. Pomagają masaże i plastry rozgrzewające. Biorę mydocalm na rozluźnienie mięśni i też troszkę pomaga. Teraz doceniam czas gdy byłem zdrowy.
gość
02-08-2013, 01:09:00

Witam
Za kilka dni mam operacje i nie wiem czy czasem nie dostane w tym czasie miesiaczki boje sie ze nie zrobia mi operacji
Czy ktos sie na tym zna
Operacja na dyskopatie
gość
29-07-2015, 14:02:45

Ostatni wpis dosyć dawno..
Mam te same objawy, zaczęło się od bólu w potylicy głowy, straszny ucisk, niestety zaczęla dretwiec ręka i noga( wszystko z jednej strony) dostałam skierowanie na RM i okazało się ze to fizjologiczne zniesienie lordozy szyjnej... Neurolog zalecił basen i aktywność fizyczną bez przeciążenia kręgosłupa... Strasznie boje się czy będę w stanie donosic ciążę, ponieważ to straszne obciążenie. Mam nadzieje ze nie będę musiała leżeć przez większość trwania ciąży.
gość
14-10-2015, 09:12:04

Jestem 3 lata po operacji kręgosłupa szyjnego.C4 do C7.Boli mnie łopatka,tył głowy.Ręka czasem leci bezwladnie.Co dalej.Czasem mam już dość
gość
09-11-2015, 20:46:12

Już kilka lat temu bolały mnie plecy na wysokości lopatek raz lewa raz prawa strona oraz czasami w mostku lub zebrach. Nigdy nie poszłam z tym do lekarza. Ostatnio ból z nad łopatki przeszedł do ramienia pod pachą ucisk i drętwienie palców u lewej ręki. Dziś poszłam do lekarza. Rtg szyjny. Usg piersi i węzłów chłonnych oraz skierowanie do neurologa. Póki co lekarza poz podejrzewa rwe barkowa tak napisał na skierowaniu. A te piersi tak na wszelki wypadek ponieważ w tej chwili mam objawy głównie z pod pachy. Sporo czytałam że tak może się również objawiać nerwica. Zobaczymy
gość
10-03-2016, 11:06:22

Ważnym elementem terapii kręgosłupa jest porządny i dobrej jakości materac. Ja używam materaca z pianki Art Medic, poleconego mi przez mojego terapeutę i faktycznie jakość wypoczynku oraz moje samopoczucie jest o niebo lepsze, a ćwiczenia wydają się być efektywniejsze niż przedtem.
gość
24-04-2016, 09:24:34

Witam. U mnie jest to samo i jest to wynik naciągnięcia mięśni i zdarza się to u osób, które mają problemy z kręgosłupem.
gość
23-05-2016, 08:43:15

Mnie na ból pleców pomaga zwiększona dawka ruchu i dobry odpowiedni wypoczynek - dlatego zmieniłem materac na nowy, porządny i dostosowany do moich dolegliwości. Mam teraz Viscotherapy, który ma zmienną twardość i świetnie odciąża moje plecy i barki. Ale, jak powiadam, ruch i zdrowa dieta to podstawa.
gość
27-08-2016, 05:02:13

Witam, bóle w odcinku szyjnym promieniujące do łopatki trwające już od lat.
Diagnozy lekarzy każdy zna, tzn. nic nie widać.
Własna diagnoza. Przewlekłe zapalenie odcinaka barkowego. Zaczęło się od zbagatelizowania
przewiania odcinaka szyjnego. U mnie w najpoważniejszym stadium nie mogłem podnieść lewej ręki,
a ból przy próbie jej poruszenia był tak wielki, że można było się pos...
Jak częściowo się pozbyć dolegliwości:
maści przeciwbólowe miejscowo, systematyczne ćwiczenia typu: pajacyki, obroty głową.
Trzeba się tutaj wykazać systematyka i nie można już do końca zaprzestać tych ćwiczeń gdyż dolegliwość powróci.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: