Mam podobne objawy, praktycznie od 3 tygodni ból zmieniający swoje położenie, zaczęło się, od bólu przy kręgosłupie tuż przy potylicy potem, tuż nad obojczykiem, między czasie bolał tez odcinek piersiowy i lędźwiowy, teraz ból pod łopatką i promieniuje do lewej ręki. ale to już nie chodzi mi co mnie boli pisze żeby zwrócić uwagę na jeszcze jedną przyczynę tych naszych bólów. a mianowicie jeżeli badania wykluczają jakieś znaczące zmiany w kręgosłupie, to może być to spowodowane naszą reakcją na stres (czyli spinają nam się mięśnie przy stresie co powoduje ból). na chwilę obecną nie jestem jeszcze pewna czy to jest przyczyna moich bólów, ale w moim życiu w przeciągu 1,5 miesiąca doszło do wielu zmian, a z natury jestem osobą spokojną i zrównoważoną co jednak nie wyklucza że od pewnego czasu mam dużo powodów do zmartwień i poddenerwowania. chce podkreślić że to nie jest moja diagnoza tylko znanego w Polsce terapeuty z którym miałam przypadkiem możliwość spotkania. wiec zastanówcie się czy STRESS i PRZEMĘCZENIE nie jest przyczyną waszych bólów.