Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-08-2009, 13:06:00

Dobrze, zaraz tam zajrze..

Dziekuje pani mam nadzieje ze to pomorze mojej kochanej babuni..

Serio zalerzy mi na jej zdrowiu..

Pozdrawiam, Ada z Katowic
Forumowiczka
08-08-2009, 18:36:00

Ada - nie nazywaj mnie panią, proszę. Ja do Ciebie "Ada" a Ty do mnie "pani" ? Spinka jestem, tak tu jest na forum .
Spinka
gość
13-08-2009, 11:34:00

Witam serdecznie
Od jakiegoś czasu, borykam się z ostrym bólem barków tj częściowe zerwanie rotatorów oraz uszkodzenie rotatorów, zapalenie kaletki L i P.
Co jakiś czas następuje inna dolegliwość mianowicie ból łopatek z drętwieniem palców. L - 2 P - 3. Ból raz jest odczuwalny na lewej łopatce następnie w prawej. Czy ktoś może spotkał sie z w/wym?
pozdrawiam serdecznie
gość
25-08-2009, 14:55:00

Witam, jestem tu nowa. Zaniepokoily mnie podobne dolegliwosci jak prawie wszystkich tu na forum.. Od 3 dni boli mnie lewa łopatka i jej okolice... Wczoraj mialam chwilowe odretwienie prawej dloni. To dopiero 3 dzien jak boli wiec nie wiem czy czekac az przejdzie czy juz isc do lekarza prosze o rade...
gość
25-08-2009, 20:30:00

dziewczyno, podstawowe badanie w tym przypadku to rezonans magnetyczny kręgosłupa szyjnego, pewnie masz ucisk na nerwy, zrób nie czekaj!!!
gość
31-08-2009, 21:45:00

Cyt: "U ortopedy ze zdjęciem nie byłem,". Tu piszesz jak mężczyzna. Pozostałe wypowiedzi wypowiadasz jako kobieta, bo w rodzaju żeńskim. O co tu chodzi??????
Początkująca
01-09-2009, 13:55:00

Słuchajcie każdy przypadek jest inny, różne są miejsca ucisków, dlatego nie leczcie się przypadkami innych, tyko idzcie do neurologa.[addsig]
http://www.eurosoft.com.pl
gość
07-09-2009, 08:33:00

Mam podobne objawy, praktycznie od 3 tygodni ból zmieniający swoje położenie, zaczęło się, od bólu przy kręgosłupie tuż przy potylicy potem, tuż nad obojczykiem, między czasie bolał tez odcinek piersiowy i lędźwiowy, teraz ból pod łopatką i promieniuje do lewej ręki. ale to już nie chodzi mi co mnie boli pisze żeby zwrócić uwagę na jeszcze jedną przyczynę tych naszych bólów. a mianowicie jeżeli badania wykluczają jakieś znaczące zmiany w kręgosłupie, to może być to spowodowane naszą reakcją na stres (czyli spinają nam się mięśnie przy stresie co powoduje ból). na chwilę obecną nie jestem jeszcze pewna czy to jest przyczyna moich bólów, ale w moim życiu w przeciągu 1,5 miesiąca doszło do wielu zmian, a z natury jestem osobą spokojną i zrównoważoną co jednak nie wyklucza że od pewnego czasu mam dużo powodów do zmartwień i poddenerwowania. chce podkreślić że to nie jest moja diagnoza tylko znanego w Polsce terapeuty z którym miałam przypadkiem możliwość spotkania. wiec zastanówcie się czy STRESS i PRZEMĘCZENIE nie jest przyczyną waszych bólów.
gość
07-09-2009, 09:33:00

Mam podobne objawy, praktycznie od 3 tygodni ból zmieniający swoje położenie, zaczęło się, od bólu przy kręgosłupie tuż przy potylicy potem, tuż nad obojczykiem, między czasie bolał tez odcinek piersiowy i lędźwiowy, teraz ból pod łopatką i promieniuje do lewej ręki. ale to już nie chodzi mi co mnie boli pisze żeby zwrócić uwagę na jeszcze jedną przyczynę tych naszych bólów. a mianowicie jeżeli badania wykluczają jakieś znaczące zmiany w kręgosłupie, to może być to spowodowane naszą reakcją na stres (czyli spinają nam się mięśnie przy stresie co powoduje ból). na chwilę obecną nie jestem jeszcze pewna czy to jest przyczyna moich bólów, ale w moim życiu w przeciągu 1,5 miesiąca doszło do wielu zmian, a z natury jestem osobą spokojną i zrównoważoną co jednak nie wyklucza że od pewnego czasu mam dużo powodów do zmartwień i poddenerwowania. chce podkreślić że to nie jest moja diagnoza tylko znanego w Polsce terapeuty z którym miałam przypadkiem możliwość spotkania. wiec zastanówcie się czy STRESS i PRZEMĘCZENIE nie jest przyczyną waszych bólów.
Początkująca
07-09-2009, 18:45:00

Sorry ale wg mnie to tylko dobry ortopeda i rehabilitacja was ratuje..Miałam podobnie, z tym , że dochodziło drętwienie głowy i mójortopeda uprzedzał mnie, że jak się nie wezme za siebie to powoli, poczynając od bólui drętwienia coraz gorzej będzie z moją ręką,...wzięłam się za siebie...2 serie zabiegóe, basen, masaże i jest o niebo lepiej, choć też pobolewa, ale to juz ogromna różnica z tym co było. Powodzenia i pamietajcie samo nie przejdzie. [addsig]
inka62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: