Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-07-2006, 12:18:00

Witam
Od pewnego czasu odczuwam dokuczliwe bóle prawej łopatki (drętwienie i mrowienie całej prawej ręki) i prawej strony klatki piersiowej. Wczoraj byłam na zdjęciu rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Oto opis:
Na zdjęciach rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego w pozycji stojącej widoczne jest wygładzenie fizjologicznej lordozy szyjnej. Lewostronna skolioza w odcinku piersiowym z zachowaniem fizjologicznej kryfozy. Trzony oraz krążki międzykręgowe w odcinku szyjnym oraz piersiowym prawidłowej wysokości.

Czy moje bóle mogą być spowodowane tymi zmianami w kręgosłupie? Może ktoś zna się na tym? Proszę o odpowiedź

pozdrawiam
Początkująca
09-08-2006, 17:40:00

Witam,
Odczuwam podobne dolegliwości z tym że obu rąk i ponieważ jeszcze nie byłam z tym u żadnego specjalisty ciekawi mnie czy może masz już jakieś informacje na ten temat, które mogłyby mi pomóc w jakiś sposób.[addsig]
sephrenya
gość
21-08-2006, 07:09:00

Mam te same objawy - ból pod prawą łopatką, dotkliwe (trwające bez przerwy, całą dobę) promieniowanie bólu na rękę i drętwienie. Już od kilku miesięcy (chyba od lutego). Byłam u ortopedy, skierował mnie na rtg, którego dotychczas nie zrobiłam.
Czy byłaś z wynikiem swojego rtg u lekarza? Co powiedział?
gość
24-08-2006, 16:05:00

Mam to samo ból prawej łopatki delikatny ale trwający już od 2 miesiecy czasami pulsuje na kręgosłup i wtedy bardziej boli. Jeszce nie byłem u lekarza z tego powodu ze miałem już kiedyś coś takiego i po 2 miesiacach ból minoł, ale po pół roku ból powrócił. Jak wie ktoś co to moze być napiszcie na gg 6566175.
gość
25-08-2006, 19:40:00

derektor
mam to i wiele innych przyzwyczaiłem się
kręgarz nastawia i jest ok (musi być dobry) lekarze chcą tylko kasy i o mało nie doprowadzili mnie do kalectwa tylko że się nie dałem
gość
04-09-2006, 17:15:00

No dobra. My tu sobie się zwierzamy, że wszyscy mamy to samo. Ale chyba trzeba jakoś zaradzić? Więc jak - iść do lekarza, robić prześwietlenie czy nie? Czy ktoś zna skuteczne rozwiązanie? Może jakiś kontakt do sprawdzonego lekarza, kręgarza?
Sorry ale dla mnie przyzwyczajenie się nie jest rozwiązaniem. Cały czas cholernie mnie boli.

Agnieszka z Warszawy
gość
04-09-2006, 20:06:00

Napewno dyskopatia.
gość
20-09-2006, 09:19:00

Mam to samo lecz ból nie promieniuje do ręki ani kręgosłupa. Wie ktos co to może być ?
gość
21-09-2006, 14:20:00

no właśnie, może powie coś Gość, który ten wątek otworzył?
Co lekarz powiedział o wyniku rtg?
Agnieszka z Warszawy
gość
25-09-2006, 18:07:00

Witam
To ja, wątku założycielka-uciekinierka . NIe odzywałam się, bo nic jeszcze nie wiem. Zrobiłam podstawowe badania: morfologia, OB, cukier. Podejrzenie rzs (reumatoidalne zapalenie stawów). Z tym związane dodatkowe badania z krwi - tzw latex i jeszcze jakiś odczyn. Zdjęcie rtg obu dłoni - miało wykazać ewentualne zmiany w drobnych stawach. Wszystko jest ok. CZyli rzs wykluczone.
U ortopedy ze zdjęciem nie byłem, bo z tego co wyczytałam w książkach i z internetu, to żadnych wielkich zmian nie mam. A zresztą jak byłam u ortopedy z moimi objawami, to tylko przepisał mi jakieś tabletki, nawet nie obejrzał, nie dał skierowania na żadne badania. nawet rtg robiłam prywatnie. Tabletki oczywiście nic nie pomogły, maści również. Widocznie trzeba sko,ńczyć 50, żeby chorować na kręgosłup. Mam 29 , widocznie za mało.

Jak ktoć ma jakieś pomysły co to może być, to bardzo prosze o radę.
Dodam, że nie jestem pewna czy to tylko jest związane z łopatkż i kręgosłupem, bo bardzej mnie boli prawa strona zaraz poniżej pachy. Mama mi mówi, że to od drutów i usztywnień przy staniku. Ale ta łopatka.... bolałaby też od stanika??? to już by było grubo naciągane.
W zeszłym roku robiłam usg piersi właśnie ze względu na te bóle. przy okazji również usg węzłów pod pachami. Wszysto było w normie.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: