Witam
To ja, wątku założycielka-uciekinierka . NIe odzywałam się, bo nic jeszcze nie wiem. Zrobiłam podstawowe badania: morfologia, OB, cukier. Podejrzenie rzs (reumatoidalne zapalenie stawów). Z tym związane dodatkowe badania z krwi - tzw latex i jeszcze jakiś odczyn. Zdjęcie rtg obu dłoni - miało wykazać ewentualne zmiany w drobnych stawach. Wszystko jest ok. CZyli rzs wykluczone.
U ortopedy ze zdjęciem nie byłem, bo z tego co wyczytałam w książkach i z internetu, to żadnych wielkich zmian nie mam. A zresztą jak byłam u ortopedy z moimi objawami, to tylko przepisał mi jakieś tabletki, nawet nie obejrzał, nie dał skierowania na żadne badania. nawet rtg robiłam prywatnie. Tabletki oczywiście nic nie pomogły, maści również. Widocznie trzeba sko,ńczyć 50, żeby chorować na kręgosłup. Mam 29 , widocznie za mało.
Jak ktoć ma jakieś pomysły co to może być, to bardzo prosze o radę.
Dodam, że nie jestem pewna czy to tylko jest związane z łopatkż i kręgosłupem, bo bardzej mnie boli prawa strona zaraz poniżej pachy. Mama mi mówi, że to od drutów i usztywnień przy staniku. Ale ta łopatka.... bolałaby też od stanika??? to już by było grubo naciągane.
W zeszłym roku robiłam usg piersi właśnie ze względu na te bóle. przy okazji również usg węzłów pod pachami. Wszysto było w normie.
Pozdrawiam