Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
12-11-2007, 17:38:00

a ja chcialam jeszcze zaznaczyc ze rezonans mam glowy,a nie odcinka szyjnego i stad moj tak paniczny strach
Początkująca
13-11-2007, 19:51:00

witam,juz po rezonansie,wyniki otrzymałam na swieżo,co sie okazało - przyczyną bólów była... lewa zatoka. dodam ze bylam u laryngologa,powiedzial ze zjego strony nic sie nie dzieje,a tu taka niespodzianka. będąc juz po wszytskim mogę smiało powiedziec ze trzeba wierzyc ze wszystko jest okej pozdrawiam
gość
16-11-2007, 09:58:00

witam mam ten sam problem ;ból głowy ,drętwienie lewej połowy ciała oraz ból kręgosłupa.Miałam robiona tomografie odcinka szyjnego.Oto wynik;
-ognisko rozrzedzenia utkania istoty beleczkowej trzonu C4 po lewej stronie co odpowiada obrazowi naczyniaka.
-trzon kręgowy o zachowanym kształcie i wysokości.
-spłycona lordoza C.Tworzenie patologicznej kyfozy pogranicza C-TH.
-obniżenie wysokości krążków m/k na poziomie patologicznego skrzywienia z wypuklinami powodującymi łagodne modelowanie worka oponowego z zachowaniem rezerwy przestrzennej kanału kręgowego i otworów kręgowych.
proszę o pomoc .do jakiego lekarza mam się udać w Warszawie,bo ból staje się uciążliwy.

gość
22-11-2007, 17:53:00

10-09-2006 o 17:02, gość :

03-07-2006 o 17:21, onawystraszona :
Mam podobny problem. Bolało mnie ostatnio bardzo w tych samych miejscach co mowisz. bpl;ało ponasd miesiac i przestało. Zaniepokoiło mnie tez to ze miałam niedowiedzenie na prawe oko które trwało około 10 min. Miałam tez przy skrecie szyji w jedna strone omdlenia. Wszystko narazie sie uspokoiło. Ale nie uwazam zeby to było normalne. Lekarzx tez kazał mi zbadac piersi. Około 7 lat temu miałampodobne bole ale lzejsze. Mam tez dwa malutkie jakby guzki wlasnie w okolicach szyji. Dlaczego lekarz ich nie widzi? Nie byłam jeszcze u neurologa ale sie tam wybiore . zycze powodzenia.
gość
22-11-2007, 18:08:00

dodane: 16-11-2007 o 10:58
autor: Gość
witam mam ten sam problem ;ból głowy ,drętwienie lewej połowy ciała oraz ból kręgosłupa.Miałam robiona tomografie odcinka szyjnego.Oto wynik;
-ognisko rozrzedzenia utkania istoty beleczkowej trzonu C4 po lewej stronie co odpowiada obrazowi naczyniaka.
-trzon kręgowy o zachowanym kształcie i wysokości.
-spłycona lordoza C.Tworzenie patologicznej kyfozy pogranicza C-TH.
-obniżenie wysokości krążków m/k na poziomie patologicznego skrzywienia z wypuklinami powodującymi łagodne modelowanie worka oponowego z zachowaniem rezerwy przestrzennej kanału kręgowego i otworów kręgowych.
proszę o pomoc .do jakiego lekarza mam się udać w Warszawie,bo ból staje się uciążliwy.

Proponuję konsultację neurochirurgiczną . W Warszawie WIM na Szaserów a tam
dr. Wilk wizyta prywatna Mokotowska 6a www.plw.pl -to strona z informacją
,prof. Podgórski ul .Garwolińska 16 tel ( 022)6107535
lub neurochirurdzy ze Szpitala Bródnowskiego
prof.Ząbek lub dr. Górski -obaj przyjmują w Enel-Med

gość
28-11-2007, 13:16:00

02-08-2007 o 20:42, Sylwin :
Witam!
Moze to byc zwyrodnienie odcinka szyjnego kręgosłupa, ale moga to tylko potwierdzić specjalistyczne badania.
Dr.hab.n.med. Sylwin Niemiec, neurolog, neurochirurg
gość
28-11-2007, 13:29:00

witam od pieciu miesiecy mam straszne bole glowy lekarze to olewaja mam zwyrodnienie 2i3 kregu szyjnego przy bolach glowy mam taki ucisk i dzwoni mi wtym miejscu w glowie gdzie jest bol mam zawroty glowy moze ktos zwas ma takie objawy bo juz nie wyrabiam a boli mnie codziennie dostalam tylko polfilin na ukrwienie mozgu no i eeg mam nieprawidlowe nie wiem co to znaczy pzdr
gość
28-11-2007, 16:02:00

Ja natomiast mam 19 lat i od paru lat mam podobny problem. Ból zaczyna sie w szyi tuż przy głowie, potem sie wzmaga, a po chwili robi mi sie niedobrze na żołądku. A pojawia sie często np. gdy siedzę na wykładach lub na zajęciach, w domu również, ostatnio nawet budzę sie i mnie lekko boli tak głowa, potem przestaje. Wydaje mi się że często się pojawia poprzez złe ułożenie karku, np jak podpieram głowę ręka to trochę mi sie polepsza... Nie wiem co mam z tym robić. Ból jest niezbyt miły tak że się ledwo mogę uczyć....
gość
28-11-2007, 19:34:00

mam 34 lata, od dłuższego już czasu cierpię na bóle głowy w okolicach kręgosłupa szyjnego. Z początku myślano, że to może od stresów, bo na to też cierpię. Ogólnie choruję na nerwicę lękowo-depresyjną. Jestem zatem na rencie. Ale to nie o to chodzi.
Poszukuję leku, który byłby dobry na bóle głowy. Głównie z tym mam kłopoty. Obecnie u mnie wykryto zwyrodneinie kręgosłupa lędźwiowego, mam także dyskopatię kręgosłupa szyjnego. Kiedy pomagał mi na to kosmodisk, ale kupiłem go na Allegro, połaszczyłem się na taniej i jak się okazało stał się po jakimś czasie tylko utrudnieniem w noszeniu go, choć nie powiem, że był dobry na góle kręgosłupa. Nie tak dawno temu nosiłem pas lędźwiowy, ale wcale mi w tym nie pomagał, wręcz przeciwnie, uciskał mnie w żebra. Jak sie okazało, ten pas o którym pisze okazał się przestarzałym pasem, któego nie powinno się już go nosić. Teraz nie kupiłem, ale miałem zlecone przez lekarza ortopedę pas lędźwiowy, który faktycznie mi pomaga. Jest w czymś w rodzaju kosmodisku, tyle tylo, że nie jest takim uciążliwym pasem dla organizmu. W sumie lekko się go nosi. Mam co noc silne bóle głowy, przy którym proszki przeciwbólowe połykam jak cukierki, dlatego też zgłosiłem się z tym wszystki do lekarza pierwszego kontaktu i prosiłem go o skierowanie do ortopedy chirurga, który mi bardzo dużo pomógł. Psychiatra mi tu wiele nic nie pomógł w tym wszystkim, bo to nie ta dziedzina sztuki, dlatego zostałem zmuszony udać się z konieczności do ortopedy. Ale uwaga, nie każdy ortopeda chce pomóc dziś pacjentowi, jak ten u którego byłem. Znam wielu lekarzy, ale,mało który tak chce pomóc pacjentom, jak ten u którego byłem. Ogólnie wszystkie badania mi wykazują ok, bo byłem z tym również u reumatologa, bo myślałęm, że może mam zapalenie stawów, ale leżałęm na to w Instytucie Reumatologicznym w Wa-wie. Szybciej się wyleczylem w poradni reumatologicznej, niż dostając się teraz do szpitala. Tam nic nie wykazało. Ale nogi spuchnięte. Teraz nie moge chodzić, nawet zwolniony zostałem z pracy, całkiem niesłusznie, łąmiąc przy tym kodeks pracy. Obecnie nie ma gdzie sie udać ze skargą na pracodawców, którzy tak łamią kodeksy pracy.
Ale pominąwszy to, tak jak to opisałem wcześniej, kiedy mam bóle głowy jedyna reakcja jaka może być, to położyć się na łożku na brzuchu i zastosować akupresurę, która bardzo dobrze pomaga na bóle błowy. Przynajmniej tak u mnie jest. Jeśli macie takie kłopoty spróbujcie, może coś to wam pomoże, ale ja również szukam pomocy w zakresie leków przeciwbólowych na bóle głowy, aby nie łykać tych proszków przeciwbólowych na bóle głowy.
Także wam radzę stosujcie akupresurę, która jest znacznie pomocniejsza od tego wszystkiego, ale też nie jest zawsze skuteczna, to wszystko zależy od organizmu
gość
29-11-2007, 07:28:00

12-11-2007 o 18:38, missmalezji :
a ja chcialam jeszcze zaznaczyc ze rezonans mam glowy,a nie odcinka szyjnego i stad moj tak paniczny strach

Nie nalezy sie bac .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: