mam 34 lata, od dłuższego już czasu cierpię na bóle głowy w okolicach
kręgosłupa szyjnego. Z początku myślano, że to może od stresów, bo na to też cierpię. Ogólnie choruję na nerwicę lękowo-depresyjną. Jestem zatem na rencie. Ale to nie o to chodzi.
Poszukuję leku, który byłby dobry na bóle głowy. Głównie z tym mam kłopoty. Obecnie u mnie wykryto zwyrodneinie kręgosłupa lędźwiowego, mam także dyskopatię kręgosłupa szyjnego. Kiedy pomagał mi na to kosmodisk, ale kupiłem go na Allegro, połaszczyłem się na taniej i jak się okazało stał się po jakimś czasie tylko utrudnieniem w noszeniu go, choć nie powiem, że był dobry na góle kręgosłupa. Nie tak dawno temu nosiłem pas lędźwiowy, ale wcale mi w tym nie pomagał, wręcz przeciwnie, uciskał mnie w żebra. Jak sie okazało, ten pas o którym pisze okazał się przestarzałym pasem, któego nie powinno się już go nosić. Teraz nie kupiłem, ale miałem zlecone przez lekarza ortopedę pas lędźwiowy, który faktycznie mi pomaga. Jest w czymś w rodzaju kosmodisku, tyle tylo, że nie jest takim uciążliwym pasem dla organizmu. W sumie lekko się go nosi. Mam co noc silne bóle głowy, przy którym proszki przeciwbólowe połykam jak cukierki, dlatego też zgłosiłem się z tym wszystki do lekarza pierwszego kontaktu i prosiłem go o skierowanie do ortopedy chirurga, który mi bardzo dużo pomógł. Psychiatra mi tu wiele nic nie pomógł w tym wszystkim, bo to nie ta dziedzina sztuki, dlatego zostałem zmuszony udać się z konieczności do ortopedy. Ale uwaga, nie każdy ortopeda chce pomóc dziś pacjentowi, jak ten u którego byłem. Znam wielu lekarzy, ale,mało który tak chce pomóc pacjentom, jak ten u którego byłem. Ogólnie wszystkie badania mi wykazują ok, bo byłem z tym również u reumatologa, bo myślałęm, że może mam zapalenie stawów, ale leżałęm na to w Instytucie Reumatologicznym w Wa-wie. Szybciej się wyleczylem w poradni reumatologicznej, niż dostając się teraz do szpitala. Tam nic nie wykazało. Ale nogi spuchnięte. Teraz nie moge chodzić, nawet zwolniony zostałem z pracy, całkiem niesłusznie, łąmiąc przy tym kodeks pracy. Obecnie nie ma gdzie sie udać ze skargą na pracodawców, którzy tak łamią kodeksy pracy.
Ale pominąwszy to, tak jak to opisałem wcześniej, kiedy mam bóle głowy jedyna reakcja jaka może być, to położyć się na łożku na brzuchu i zastosować akupresurę, która bardzo dobrze pomaga na bóle błowy. Przynajmniej tak u mnie jest. Jeśli macie takie kłopoty spróbujcie, może coś to wam pomoże, ale ja również szukam pomocy w zakresie leków przeciwbólowych na bóle głowy, aby nie łykać tych proszków przeciwbólowych na bóle głowy.
Także wam radzę stosujcie akupresurę, która jest znacznie pomocniejsza od tego wszystkiego, ale też nie jest zawsze skuteczna, to wszystko zależy od organizmu