Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-09-2007, 21:19:00

po terapii manualnej odcinka szyjnego mam zawroty glowy i ból w potylicy. W chwili kiedy to piszę drętwieje mi kark. Nie wiem już co mam robić. Z bólami głowy żyję od 6 miesięcy. Odwiedziłam kiliku specjalistów i usłyszałam tylko, że jest to neuralgia. a ból jest istaje sie coraz gorszy.
gość
01-10-2007, 10:06:00

Witam! Mam podobny problem jak wiekszosc z Was.Od paru lat mecza mnie bole glowy polaczone z bolem szyi czysami rowniez i oczu.Bol jest okropny.Ostatnio bylam u neurologa,mialam robione przeswietlenie glowy ale nic tam nie wykazalo.Lekarz stwierdzil ze te bole spowodowane sa tym iz mam strasznie twarde miesnie ktore stykaja sie z glowa i to dlatego mam takie bole.Przepisal mi tabletki i masaz ktory ma za zadanie rozluznic te miesnie.Okolo tygodnia mialam spokoj ale teraz znowu mam te okropne bole.Boli mnie juz drugi dzien i teraz nie tylko glowa i szyja ale ten bol schodzi coraz nizej.Strasznie mnie boli kregoslup w gornej czesci i po bokach.Przy pochyleniu glowy do tylu bol jest niedowytrzymania.Jaka moze byc tego przyczyna.Gdzie powinnam sie udac po pomoc.Prosze o odpowiedz.Z gory dziekuje i pozdrawiam.
gość
01-10-2007, 21:03:00

witam! ja mam 18 lat. na początku jakby bolała mnie tylko szyja, ale polegało to na tym, ze w pewnej chwili poczułam, ze musze odchylic głowe w któras ze stron... czasem to przechodziło ale na krótko. Za jakies dwa tygodnie połaczyło sie to z bólem głowy... dosc specyficznym, moze to smieszne, ale czuje wtedy tak jaby moja czaszka była na mnie za mała, nie moge odchylic głowy wyedy ani do tyłu ani w lewo... i zatyka mi uszy. Oczyiscie w domu mi mówia, ze zabolała mnie głowa, aja naczytałam sie głupot w internecie, a nic mi nie jest. Co mam zrobic?
gość
02-10-2007, 06:05:00

19-05-2007 o 08:14, gość :
Ja tez mam straszny ból z tyłu całej głowy(nie do końca boli mnie czaszka, tylko coś pod). Najgorszy rano, nie mogę nawet unieść normalnie głowy, muszę się podpierać rękoma. Ból mam od prawie dwóch tygodni, tydzień temu dostałam leki, które nie pomogły (ma zwiotczenie mięśni szkieletowych), zwykły lek przeciwbólowy nawet w wersji *** nie uśmierza bólu. Czy ktoś wie co to jest. Czy powinna iść do neurologa, czy jeszcze poczekac? Pozdrawiam
gość
02-10-2007, 17:48:00

Witam w gronie chorych.
Mam 23 lata
Mój problem to w 10 roku życia przeżyłam niedokrwienny udar mózgu, z zanikiem prawej półkuli mózgu, niedowładem połowicznym strony lewej. Cierpie na straszne bóle kregosłupa dolnego i górnego, cierpną mi ręce i bardzo bolą mnie nogi . Mam kłopoty z poruszaniem. Słabnę, urywa mi się film, wykręca mi szyję w prawą stronę, sztywnieje mi lewa strona.
Po odzyskaniu świadomosći mam uderzenia gorąca. W ostatnim rezonansie wyszło ze zanik się powieksza. Zaznaczam że nie mogę brać leków, gdyż mój stan się pogarsza rozchwianie sylwetki i nasila się ból kregosłupa z góry dziękuje za odpowiedz.
gość
09-10-2007, 23:47:00

17-06-2006 o 00:54, gość :

11-06-2006 o 19:37, gość :
Witam
Mam 29 lat.
Mam problem. Od roku odczuwam dość dokuczliwe bóle szyi i głowy. Lekarz pierwszego kontaktu twierdzi, że to ból od kregosłupa. Przez pół roku przepisywał mi jakies leki przeciwzapalne i zwiotczające mięśnie, ale bez większych efektów. Czasem ból jest tak silny, że ciężko mi poruszać głową. A ból głowy zawsze rozpoczyna się od tylnej części przy szyi.
Na początku roku robiłam morfologię z rozmazem i OB i żadnych stanów zapalnych nie wykazało. Morfologia idealna.
Szyję mam lekko opuchniętą i ciągle ten ćmiący ból. Byłam u lekarza ortopedy, to nie zostałam nawet zbadana tylko dostałam leki przeciwzapalne i maść. czy to może być coś powazniejszego, czy to raczej ten kręgosłup?
Dwukrotnie byłam już na USG piersi, bo miałam wrażenie, że to bili mnie pierś i pacha. Ale tam było wszystko OK.
Dodam, że często mam też kłopoty z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym. Czy jeżeli mam dyskopatię odcinka szyjnego, to w parze musi z tym iść wypadanie dysku "u góry".
Z góry dziękuję za odpowiedź
gość
09-10-2007, 23:52:00

witam. powinnaś zgłosić się do neurologa i poprosić o rtg- gornego odcinka szyi. rtg wówczas może nic nie wykryć , wtedy poproś o rezonana- a wtedy wszystko będzie jasne. chcę nadmienić , iż mam to za sobą i właśnie jestem po operacj- okazało się ze miałam przepuklinę i wstawiono mi implant uszkodzonego dysku.powodzenia. buźka. LIS
gość
19-10-2007, 13:57:00

witam,ja tez mam problem od 5 miesiecy boli mnie glowa kark i jakby lewa strona szyi,czasem mrowienie skory na glowie. bylam u neurologa,dostalam skierowanie na rezonans,teraz czekam na niego. rtg nic nie wykazalo,jedynie lordoza odcinka szyjnego,co jak stwierdzil neurolog nie jest przyczyna bolow glowy. wyniki badan krwi i moczu idealne. czy ktos ma podobne objawy i ma juz jakas diagnoze? prosze o pomoc!
gość
19-10-2007, 20:47:00

prosze o odpowiedź bo zanim bede miala rezonans i jego wyniki to chyba wpadne w nerwice..
Początkująca
21-10-2007, 11:04:00

Pomozcie mi prosze, od jakichs miesiecy mam straszne mdlosci, podejrzewam ze to od kregoslupa szyjnego gdyz przebadalam juz liczne inne czesci ciala, a ulge przynosi mi podkladanie poduszki pod szyje lub noszenie pare minut dziennie usztywniajacego kolnierza na szyje. Bardzo sie boje operacji, leczenia....Mdlosciom towarysza czasem zawroty, oslabienbia miesni dloni i nog. Dwa lata temu robiono mi ze wzgledu na inna chorobe rtg kregoslupa i wyszla mi lordoza szyjna, wtedy zdjecie ogladal neurochirurg ze Slaska i smial sie, ze to zaden problem,zeby chodzic na basen i robic masaze, ale wtedy nie mialam mdlosci, a teraz jest to objaw, ktory zatruwa mi zycie. Poniewaz oprocz tego cie3rpie na nerwice lekowa z napadami paniki to kazdy atak mdlosci nakreca moje bicie serca, napaday goraca, strachu i checi na wymioty co jest koszmarem w pracy, w towarzystwie i w kosciele. Czy ze swoich doswiadczen mozecie mi doradzic, czy to moze byc objaw od kregoslupa czy raczej tak silna nerwica, a moze jedno i drugie....?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: