Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
31-05-2009, 11:02:00

Hej.Mam 19 lat i od roku mam niedowład prawej strony twarzy VII.Często boli mnie głowa(ból zaczyna się najczęściej od karku).Wczoraj wyczułam na szyi mały guzek po lewej stronie i 2 po prawej(z tym że te 2 po prawej stronie przemieściły się w dół ciała i teraz odczuwam lekki ból ręki).Często też drętwieje mi lewa łopatka.Nie wiem czy to wszystka jest powiązanie .Lekarze nic sobie z tego nie robią.Mówią najczęściej że z bólu głowy wyrosne(słyszę to już od 13 roku życia)Boje się że mogą wyniknąć z tego wszystkiego jakieś poważniejsze schorzenia
ola8913
Początkująca
31-05-2009, 11:03:00

Hej.Mam 19 lat i od roku mam niedowład prawej strony twarzy VII.Często boli mnie głowa(ból zaczyna się najczęściej od karku).Wczoraj wyczułam na szyi mały guzek po lewej stronie i 2 po prawej(z tym że te 2 po prawej stronie przemieściły się w dół ciała i teraz odczuwam lekki ból ręki).Często też drętwieje mi lewa łopatka.Nie wiem czy to wszystka jest powiązanie .Lekarze nic sobie z tego nie robią.Mówią najczęściej że z bólu głowy wyrosne(słyszę to już od 13 roku życia)Boje się że mogą wyniknąć z tego wszystkiego jakieś poważniejsze schorzenia
ola8913
gość
22-06-2009, 18:26:00

08-09-2007 o 21:24, gość :
Witam Serdecznie.
Nazywam sie Joanna.
Chcialabym skonsultowac sie z osobami ktorzy Uczestnicza na tym forum. 9 dni temu Moja mame zaatakowal bardzo silny ból glowy w tylnej czesci głowy oraz odcinka szyjnego. Bardzo sie wystraszylam Zadzwonilam na Pogotowie w miedzy czasie mamie zaczela dretwiec noga a po chwili stracila przytomnosc. Przezylam Ciezkie chwile widzac jak mama cierpi a ja nie potrafie jej pomoc przyjechalo Pogotowie doszli do wniosku ze zabiorą ja do szpitala.Mama odzyskala przytomnosc pomoglam jej sie ubrac i pomimo silnego bolu o wlasnych silach z małą moją pomocą zeszla na dół do karetki.
Kolo 3 w nocy pojechalam do niej na Izbe przyjec po wszystkich badaniach m.in po Tomografii lekarz wzial mnie na bok i powiedzial ze mama ma 2 tetniaki i stan jest ciezki poniewaz przy utracie przytomnosci w domu jeden tetniak pękł i pokrwawił. Zawiezli ją na intensywna Terapie tam juz nie moglam z nia byc...Na drugi dzien dowiedzialam sie ze kolejny raz stracila przytomnosc i przestala oddychac.Gdy ja odwiedzilam na ojomie była pod wszelką aprataurą respirator itp Po rozmowie z lekarzem byłam w szoku, bał sie podjac operacji poniewaz tetniak ten co krwawil byl w bardzo trudno dostepnym dla nich miejscu przy móżdzku do tego pokrwawił,(krwotok podpajęczynówkowy) płyn mozgowo rdzeniowy doprowadzil do wodogłowia. Minely 3 dni plyn ten oczyszczal sie przez specjalistyczny sączek. Lekarze doszli do wniosku ze bedą operowac lecz musza mame przewiezc do szpitala mswia w szczecinie bo nie posiadaja specjalnego sprzetu do Jednej z nowych Metod Operowania peknietych tetniaków zwanej EMBOLIZACJĄ. Wiem wszystko na czym ona polegała i jakim sposobem dostali sie do peknietego tetniaka. Operacja udała sie mama lezy w spiaczce juz kilka dni. Lekarze zadecydowali ze bedą za 2 dni mame wybudzac...
Mam 2 pytania dotyczace tetniakow...
Jakie są najczestrze komplikacje po wybudzeniu sie ze spiqczki?

I Czy Tetniaka mozna przekazac potomkom? poniewaz obawiam sie ze rowniez moge miec. Raz na jakis czas mam pulsowanie w potylicy głowy i lekkie zaburzenie wzroku czasem ból oczu...

Oraz w jakim odstepie czasu operowany jest drugi tetniak?
Pozdrawiam Serdecznie i Prosze w miare mozliwosci o udzielenie informacji Pozdrawiam ;(
gość
22-06-2009, 18:26:00

08-09-2007 o 21:24, gość :
Witam Serdecznie.
Nazywam sie Joanna.
Chcialabym skonsultowac sie z osobami ktorzy Uczestnicza na tym forum. 9 dni temu Moja mame zaatakowal bardzo silny ból glowy w tylnej czesci głowy oraz odcinka szyjnego. Bardzo sie wystraszylam Zadzwonilam na Pogotowie w miedzy czasie mamie zaczela dretwiec noga a po chwili stracila przytomnosc. Przezylam Ciezkie chwile widzac jak mama cierpi a ja nie potrafie jej pomoc przyjechalo Pogotowie doszli do wniosku ze zabiorą ja do szpitala.Mama odzyskala przytomnosc pomoglam jej sie ubrac i pomimo silnego bolu o wlasnych silach z małą moją pomocą zeszla na dół do karetki.
Kolo 3 w nocy pojechalam do niej na Izbe przyjec po wszystkich badaniach m.in po Tomografii lekarz wzial mnie na bok i powiedzial ze mama ma 2 tetniaki i stan jest ciezki poniewaz przy utracie przytomnosci w domu jeden tetniak pękł i pokrwawił. Zawiezli ją na intensywna Terapie tam juz nie moglam z nia byc...Na drugi dzien dowiedzialam sie ze kolejny raz stracila przytomnosc i przestala oddychac.Gdy ja odwiedzilam na ojomie była pod wszelką aprataurą respirator itp Po rozmowie z lekarzem byłam w szoku, bał sie podjac operacji poniewaz tetniak ten co krwawil byl w bardzo trudno dostepnym dla nich miejscu przy móżdzku do tego pokrwawił,(krwotok podpajęczynówkowy) płyn mozgowo rdzeniowy doprowadzil do wodogłowia. Minely 3 dni plyn ten oczyszczal sie przez specjalistyczny sączek. Lekarze doszli do wniosku ze bedą operowac lecz musza mame przewiezc do szpitala mswia w szczecinie bo nie posiadaja specjalnego sprzetu do Jednej z nowych Metod Operowania peknietych tetniaków zwanej EMBOLIZACJĄ. Wiem wszystko na czym ona polegała i jakim sposobem dostali sie do peknietego tetniaka. Operacja udała sie mama lezy w spiaczce juz kilka dni. Lekarze zadecydowali ze bedą za 2 dni mame wybudzac...
Mam 2 pytania dotyczace tetniakow...
Jakie są najczestrze komplikacje po wybudzeniu sie ze spiqczki?

I Czy Tetniaka mozna przekazac potomkom? poniewaz obawiam sie ze rowniez moge miec. Raz na jakis czas mam pulsowanie w potylicy głowy i lekkie zaburzenie wzroku czasem ból oczu...

Oraz w jakim odstepie czasu operowany jest drugi tetniak?
Pozdrawiam Serdecznie i Prosze w miare mozliwosci o udzielenie informacji Pozdrawiam ;(
gość
27-07-2009, 17:09:00

Mam to samo od 7 miesięcy. TK głowy które nic nie wykazało, przepływ żył do głowowych, prześwietlenie zatok też nic i kilka badań krwi i sam nie wiem czego jeszcze. Teraz czekam na Rezonans odcinka szyjnego. Ból zaczyna się od szyi i kończy na czole obejmuje całą głowę i jest hm.. jednostajny cały czas.
Początkowo pomagało wapno+ witamina C
Potem byłem leczony na "napięciowe bule głowy" u neurologa ale po 2 miesiącach lek przestał po prostu działać. Od tamtego czasu pije dużo kawy kótra pomaga w objawach. Rozluźnia mięśnie karku i z tego co wiem nawet przy migrenach jest pomocna... polecam spróbować.
O ile wasze bule głowy nie są spowodowane nadciśnienie/niedociśnieniem. moje nie :/
Początkująca
02-08-2009, 09:34:00

Hej
Dwa lata temu mialam wypadek, od tamtej pory boli mnie glowa, kark i odcinek piersiowy kregoslupa, ostatnio bol byl tak mocny ze mialam problemy z oddychaniem i poruszaniem sie, i dopiero teraz zrobiono przeswietlenie ale tylko karku i diagnoza jest
-zniesienie lordozy szyjnej w odc C4-C7 z kyfotycznym ugieciem na odc C5-C6.
Bardzo prosze o jakiekolwiek informacje na ten temat

Pozdrawiam
[addsig]
moni989
gość
13-08-2009, 15:21:00

31-07-2008 o 15:08, gość :
Witam,widzę że kilka osób ma podobne bóle i drętwienie lewej strony twarzy tak jak ja.
Od trzech miesięcy mam ciągle te objawy i ciągniecie za uchem lewym .
Strona lewa tak jak by była inna albo jakby zaatakował ją wirus jakiś .
Drętwieje mi policzek lewy i nieraz usta, albo mam ucisk w głowie z lewej strony.
Nieraz jest to nie do wytrzymania. Byłam w szpitalu na neurologii 10 dni.
Zrobili mi rezonans i tomografię głowy i nic mi nie wykazało. Mam być pod obserwacją Ale ile i kto ma mnie obserwować nic mi nie przechodzi jest to denerwujące, kiedy mi to przejdzie i jak to leczyć mam zmiany w kręgłosupie szyjnym po wypadku samochodowym ale ortopeda mówi że to nie od tego.,Ze to sprawa neurologiczna nieraz wydaje mi się żę lecę w prawą stronę i się chwieję i oko z lewej strony też jakbym miała inne-drętwieje.Do kogo mam się udać i co robić nie wiem ,może ktoś mi pomoże.
AGA
gość
13-08-2009, 15:24:00

proponuje zajrzec do tematu DYSKOPATIA KREGOSLUPA SZYJNEGO A.... tam sa ludzie ktorzy najwiecej wiedza o problemach z szyja
gość
13-08-2009, 15:26:00

jestem po wypadku samochodowym identyczne objawy , juz ok. roku mam odrętwiałą twarz niedowład lewostronny neurolodzy również nie wiedzieli jaki konkretnie powód po odbytej konsultacji u P. usłyszałam cerebrestenia pourazowa ,która może trwa nawet do 3 lat
gość
15-08-2009, 17:05:00

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: