witam. mam 27 lat i od jakiegos miesiaca boli mnie tył głowy i przy pochylaniu jej do przodu i tyłu zaczyna mnie bolec w odcinku szyjnym i piersiowym kregosłupa. co to moze byc, czy juz mam sie zglosic do jakiegos lekarza czy co dalej robic ? Jago
wczorej podczas jady pociągiem przewiało mnie. dzis obiudziła sie ze strasznym bulem prawego boku,a teraz wieczorej jest troche gorzej. nacieram się maściom. Jak się wyleczyć, czy wizyta u lekarza jest konieczna???
Do 27 latki, miałam takie same objawy przez wiele lat, no ale sobioe tłumaczyłam, ze "źle spałam". Oprócz tego miałam permanentnie napięte mięśnie górnego odcinka pleców.
Ostatnio oprócz bólu szyi i ograniczeniu ruchu, pojawiło sie drętwienie prawej ręki, "mroczki" przed oczami, ból i zawroty głowy. Poszłam do lekarza rodzinnego, zrobił mi RTG szyi i wyszło zniesienie lordozy szyjnej, 2 kręgi ustawione kyfotycznie i zwapnienie więzadła przedniego.
Może u Ciebie to co innego, tak czy siak trzeba to zbadać. Teraz sobie pluję w brodę, ze nie zadbałam o siebie wcześniej
Witam! Mój problem polega na ciągłym bólu glowy. 24 godziny na dobę boli mnie. Bardzo często nie da rady wytrzymać z bólu. Nic przeciwbólowego nie pomaga. Bardzo często lekko drętwieje mi kręgosłup. Czy ktoś wie co to może być?
jak to drętwieje ci kręgosłup???? chyba nei mówisz poważnie że głowa boli cię 24 godziny na dobę, a ty siedzisz i prosisz ludzi w necie o rade zamiast do lekarza pędzić?????
Joasis ma rację. Powinnaś pójść do lekarza. Może masz jakiś poważny problem, nie bagatelizuj tego. Ja też kiedyś olewałam sobie różne dolegliwości i źle się to skończyło. Dobrze Ci radzę - idź zanim będzie za późno.
Lekarz rodzinny nawet jeśli nie ma odpowiednich kwalifikacji i nie pomoże ci tylko wyśle cię na inne badania przynajmniej będzie mógł ci przepisać jakieś leki przeciwbólowe które ci pomogą na przykład refastin i przynajmniej dotąd aż nie dojdą do tego co ci jest nie będziesz się męczyła z takimi okropnymi bólami.
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta