Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-06-2008, 18:24:00

Witam!

Czytałem wypowiedzi poprzedników, lecz nie jestem do końca pewien co powinienem zrobić, gdyż nie wiem co mi dolega (proszę o wypowiedzi osób z podobnymi objawami, bądź specjalistów). Wczoraj podczas trenowania uderzyłem karkiem w podłogę. Od tego czasu nie mogę skręcić głową w lewo, ani mocno w tył, gdyż czuję ostry przeszywający ból. Do jakiego lekarza powinienem się udać?
gość
15-07-2008, 10:44:00

Witam
Mam 32 lata. Nigdy właściwie nie miałem bólów głowy. Jednak od kilku dni mam dość silne bóle po praej stronie głowy przy schylaniu i gwałtowniejszych ruchach głowy. Bóle nie występują cały czas, ale nachodzą jakby falami.
Kilka lat temu wykryto u mnie torbiel podpajęczynówki, jednocześnie miewam czasy problemy z kręgosłupem.
gość
15-07-2008, 18:46:00

Witam Wszystkich!ja też mam zniesioną lordozę i czasami mam wrazenie że życie to męka i ze nic nie można na to poradzić.A najlepsze jest to,ze nie wszyscy potrafią to zrozumieć i nie biorą na serio Ciebie i Twojego problemu
Jeżeli ktoś pozna ten cudowny złoty środek,mam nadzieję,ze sie nim z nami podzieli.Pozdr
gość
15-07-2008, 19:31:00

Witam
widze że sporo osób ma taki problem jak ja a przynajmniej podobny... od około 3 tygodni odczuwam ból głowy i szyi. Głowa boli mnie głównie z tyłu i w okolicach oczu, nie jest to ból silny ale dokuczliwy i ciagły. Mam na razie dwie hipotezy co do przyczyny ale może jestem w błędzie... mysłałam ze może to od kręgosłupa bo to że mam krzywy kręgosłup wiem nie od dziś, ale nigdy jeszcze nie bolał mnie odcinek szyjny, odczuwałam już bóle kręgosłupa ale znacznie niżej. Od paru tygodni zakopana jestem w papierach, duzo pisze schylona, duzo siedze przy komputerze, czy to może byc przyczyną? I czy w takim przypadku ból byłby nieustający? myslałam tez że może to od oczu, mam wade wzroku i raczej juz powinnam udac się do okulisty i zmienic szkła na mocniejsze... czy niedopasowane okulary lub ich brak mogą byc powodem takiego bólu? czasem to nawet nie można nazwac bólem tylko takim stanem napiecia ciaglego, no i czuję się przy tym senna niekiedy...
gość
31-07-2008, 12:47:00

Witam,widzę że kilka osób ma podobne bóle i drętwienie lewej strony twarzy tak jak ja.
Od trzech miesięcy mam ciągle te objawy i ciągniecie za uchem lewym .
Strona lewa tak jak by była inna albo jakby zaatakował ją wirus jakiś .
Drętwieje mi policzek lewy i nieraz usta, albo mam ucisk w głowie z lewej strony.
Nieraz jest to nie do wytrzymania. Byłam w szpitalu na neurologii 10 dni.
Zrobili mi rezonans i tomografię głowy i nic mi nie wykazało. Mam być pod obserwacją Ale ile i kto ma mnie obserwować nic mi nie przechodzi jest to denerwujące, kiedy mi to przejdzie i jak to leczyć mam zmiany w kręgłosupie szyjnym po wypadku samochodowym ale ortopeda mówi że to nie od tego.,Ze to sprawa neurologiczna nieraz wydaje mi się żę lecę w prawą stronę i się chwieję i oko z lewej strony też jakbym miała inne-drętwieje.Do kogo mam się udać i co robić nie wiem ,może ktoś mi pomoże.
AGA
gość
31-07-2008, 13:08:00

Witam,widzę że kilka osób ma podobne bóle i drętwienie lewej strony twarzy tak jak ja.
Od trzech miesięcy mam ciągle te objawy i ciągniecie za uchem lewym .
Strona lewa tak jak by była inna albo jakby zaatakował ją wirus jakiś .
Drętwieje mi policzek lewy i nieraz usta, albo mam ucisk w głowie z lewej strony.
Nieraz jest to nie do wytrzymania. Byłam w szpitalu na neurologii 10 dni.
Zrobili mi rezonans i tomografię głowy i nic mi nie wykazało. Mam być pod obserwacją Ale ile i kto ma mnie obserwować nic mi nie przechodzi jest to denerwujące, kiedy mi to przejdzie i jak to leczyć mam zmiany w kręgłosupie szyjnym po wypadku samochodowym ale ortopeda mówi że to nie od tego.,Ze to sprawa neurologiczna nieraz wydaje mi się żę lecę w prawą stronę i się chwieję i oko z lewej strony też jakbym miała inne-drętwieje.Do kogo mam się udać i co robić nie wiem ,może ktoś mi pomoże.
AGA
gość
07-08-2008, 08:24:00

rok temu miałem uraz odcinku szyjnego; od tego czasu czuję duży dyskomfort przy ruszaniu szyją a co gorsza mam częste bóle głowy
rtg nic nie wykazało
chciałbym zrobić prywatnie dalsze badania
czy tomografia odcinka szyjnego wystarczy, żeby zidentyfikować co jest tego przyczyną czy już lepiej wykonać rezonans (ktory jest o wiele drozszy:/)
usg będzie pomocne?
gość
07-08-2008, 22:18:00

Jeśli pogorszenie samopoczucia ma związek z przebytym urazem to warto zrobić jeszcze rtg. czynnosciowe tego odcinka w przodo i tyło pochyleniu .Być może jest niestabilność. Z innych badań obrazowych w przypadku odcinka szyjnego większą wartość diagnostyczną ma MRI .
gość
07-08-2008, 22:21:00

I jeszcze jedno ,usg jako badanie przepływów szyjnych w niektórych sytuacjach może być pomocne
gość
09-08-2008, 15:22:00

czesc mam na imie jadwiga, mam 24 lata,mam powazny uraz kregoslupa szyjnego,dyskopatie wielopoziomową,stenoze konstytucjonalna ,silne bole prosze o porade w tej sprawie dla mieszkanki krasnika

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: