Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
11-08-2008, 20:54:00

witam!!!
od pewnego czasu meczy mnie bol głowy z tyłu , ktory promieniuje do czoła, boli mnie szyja przy ruchu ale nie zawsze Jestem osoba nerwowo i hipohondrykiem strasznym zastanawim sie czy zajnwestowac w dobrego neurologa .... czy psychologa prosze o odpowiedz pozdrawiam
Ewelina3522
gość
12-08-2008, 15:05:00

s
gość
18-08-2008, 20:51:00

czytając ten temat trochę się uspokoiłam, bo wiem że nie jestem sama. Mam 20 lat i w zeszłym tygodniu po badaniu RTG wykryto u mnie zniesienie lordozy szyjnej oraz osteofity (zmiany zwyrodnieniowe) na trzonach kręgów szyjnych. Mam wiele objawów jak moi przedmówcy :
- bóle głowy w różnych miejscach
- zaburzenia wzroku
- bóle w klatce piersiowej
- zawroty głowy itd.
Po prostu zlepek wielu objawów, które nie występują jednocześnie, a na przemian.
Dodam również, że mam również skoliozę i lumbanizacje. Byłam u okulisty (wszystko w porządku), miałam robione badania krwi które również nie wskazują na inną przyczynę tych dolegliwości. Dostałam skierowanie na ultradźwięki (10razy) i ćwiczenia odciążające odcinek szyjny kręgosłupa.
Psychicznie jestem wykończona. Czasem dopadają mnie myśli(pewnie bezpodstawne), że to nie tylko kręgosłup jest tego przyczyną. Przez to wszystko nie potrafię się skoncentrować i myśleć jak kiedyś.
Jako były "sportowiec" czasem żałuję, że nie oszczędzałam się na treningach i teraz nie będę mogla już nigdy normalnie funkcjonować.

Jednak najbardziej się obawiam, że w przyszłości nie będę mogła zajść w ciąże w obawie przed pogorszeniem stanu zdrowia.

Dbajcie o swoje zdrowie, bo bez tego nie można w pełni cieszyć się życiem.
gość
19-08-2008, 13:57:00

siemanko

mam 29 lat, pracuje przy komputerze, bol glowy pojawil sie u mnie 3 miesiace temu i wrocil po 3 tyg przerwie. bol jest taki jak wiekszosc z Was opisuje przy obracaniu glowy, bola glownie tylno - boczne partie glowy (lewa strona najbardziej), glownie przy skrecaniu glowy (tak jakby parzac do przodu i rownoczesnym przechyleniu w lewo). Zauwazylem ze gdy naciagne kregoslup (np robiac sklon do przodu na wyporstowanych nogach lub zalozeniu rak za glowe i silne pchanie glowy do przodu) ODCZUWAM ULGE. Bol ustepuje na jakies 5 min i potem znowu powraca. Zobaczcie czy u Was tez to "dziala", moze cos w koncu wyniknie z tego. Pozdrawiam wszytskich!
"niech Was glowa o to nie boli"
gość
20-08-2008, 10:40:00

sorkito jeszcze raz ja *** korekta (PRAWA strona najbardziej)
ale pewnie to bez znaczenia
gość
25-08-2008, 23:04:00

witam mam problemy z bolem glowy w tylnej czesci oraz karku potrafi mnie bolec po kilka dni a nawet do 2-3 tygodni mam rownierz w momencie bolu bardzo czerwona twarz az sie wemnioe gotuje cisnienie mierzone w tych momentach jest
125-127/82-86 oprucz tego czesto mnie boli w lewej piersi a rano czesto nie moge ruszac barkiem mam problem z napieciem lewego miesnia piersiowego najgorsze jest to zaczerwienienie twarzy wrecz piekace mialem robione usg kregoslupa szyjnego i wyszlo zniesienie lordozy ,18.09 mam rezonans mozgowia glowy,strasznie sie boje jestem kierowca i gdy lapie mnie taki atak wypiekow na twarzy robi mi sie tak goraco ze boje sie ze zemdleje jak wyjde na dwor to juz az tak bardzo tego ni eodczuwam czy to moze byc zwiazane z kregoslupem odcinka szyjneo a zapomnialem mam tez dretwoienie lewej reki bol w lokciu bardzo prosze o jakas odpowiedz l;ub podpowiedz co mi moze dolegac pozdrawiam Leszek
gość
05-09-2008, 19:45:00

Witam!!! Mój Tata od ponad pół roku ma bóle głowy. Nie są to zwyczajne bóle tylko straszne otepiające, ma przy tym zawroty głowy, na jedno oko źle widzi. Miał tomografię i rezonans oraz 1000 innych badań lekarze nic nie wiedząprócz tego że jest jedna tętnica poszeżona w odcinku szyjnym Chciałabym by ktoś wresazcie mu pomógł. Wg mnie jest to ból głowy w wyniku zmian zwyrodnieniowych w obrębie szyi. Bardzoproszę jeśli ktokoliwek ma podobne objawy lub rozpoznanie choroby proszę napiszcie co można z tym zrobić. człowiek musi jakoś funkcjonować. Ma problemy ze snem, po środkach przeciwbólowych znów nie jest sobą - człowiek bez radości do życia. Błagam Was pomóżcie.

Zrospaczona córa
gość
09-09-2008, 15:22:00

Witam serdecznie wszystkich którzy codziennie zmagają się z bólem kręgosłupa, głowy , karku ... serdecznie polecam bardzo prosty przyrząd do rehabilitacji kręgosłupa , mnie pomógł chociaż lekarze rozkładali już ręce i zapisywali coraz to nowe lekarstwa. Drabinka rehabilitacyjna "Backstretcher" naprawdę działa i można jej używać codziennie. Daje wspaniałe efekty , polecam wszystkim .Odwiedźcie stronę producenta tej drabinki www.matiscare.com Wszystkim należy się w końcu dobre samopoczucie i zapomnienie o bólu !!!
gość
10-09-2008, 16:57:00

Hej! Mam 17 lat i mam dość dziwne objawy. Od jakiegoś czasu boli mnie głowa. Do tego gdy siedze nad zeszytami zaczyna mnie boleć odcinek szyjny, nie jest to jakiś mocny ból, ale daje we znaki, i musze oprzeć o coś szyje. Chcę dodać 2 razy mnie "przewiało". do tego ból w odcinku lędźwiowym. Nie wiem co mi jest. Lekarze tylko przepisują leki przeciw bólowe...
gość
10-09-2008, 18:48:00

Tobie również proponuję -wejdź na stronę www.matiscare.com
Tam jest coś takiego jak necksretcher na odcinek szyjny i backstretcher na plecy , na seri działa!!! rewelacja!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: