Reklama:

Życie z chorym na padaczkę (368)

Forum: Padaczka

gość
18-04-2015, 20:48:18

lekarstwa bierze z tego co udalo mi sie dowiedziec co dzien rano. Ale jakie to już niestety nie wiem . :) postaram się dowiedzieć. bo tak bym mogła określic bardziej stopień i rodzaj tak?
Komentatorka
19-04-2015, 07:09:06

A nie możesz z człowiekiem po prostu porozmawiać - na rozmowę chyba znajdzie chwilę czasu. Zapytaj go, poproś, żeby Ci powiedział coś na temat swojej choroby; zaczynam sie zastanawiać, jaki jest zasób jego wiedzy... Po rodzaju przyjmowanych leków nie można okreslić rodzaju padaczki, chociaż pewne leki odpowiadają pewnym napadom ale to zawsze sprawa organizmu i wielu innych czynników.
gość
19-04-2015, 08:29:44

Jeśli darzy się kogoś zaufaniem, to chyba nie powinno się mieć przed nim żadnych tajemnic, a przecież choroba to żaden wstyd. Co innego opowiadać o tym wszystkim naokoło, ale bliskiej osobie to przeciż powinno się powiedzieć.
gość
19-04-2015, 10:33:26

Padaczka jest chorobą jak każda inna nie ma się co jej wstydzić, mam nadzieję, że przyjaciel otworzy się przed Tobą i wyjawi Ci dlaczego obawia się związać z drugą osobą przecież życie we dwoje jest łatwiejsze i zawsze można liczyć na wsparcie tej drugiej osoby, a takie wsparcie dużo daje w epi.
gość
19-04-2015, 14:11:15

Dobrze postaram się dzisiaj z Nim porozmawiać bo będziemy się widzieć :)) ostatnio i tak dużo się dowiedziałam, powoli zaczyna się otwierać i mówić szczerze więc wydaje mi się , że jestem na dobrej drodze. Ja chce mu bardzo pomóc bo on jest prawie caly dzien w pracy a wiadomo potem utrzymac porzadek zrobic cos do jedzenia to na jedną osobę tez moze byc duzo :)
gość
01-05-2015, 09:33:34

Życie z chorym na epilepsję może być wymarzone i piękniejsze niż się komukolwiek wydaje w tym zacofanym społeczeństwie pełnym osób typu Kasia 151 nieumiejących nawet dobrze czytać i nabijających się tylko z ludzi z epi.Robienie z ludzi z epilepsją alkoholików,idiotów a ostatnio nawet ćpunów(lekarstwa z marihuaną)świadczy tylko i wyłącznie o małej inteligencji osób wyrażających same negatywy na temat człowieka z padaczką.Człowiek z epilepsją to tak samo inteligentna osoba a wiem po sobie że moja inteligencja w porównaniu do wielu zdrowiutkich osób jest dużo,dużo wyższa.Nigdy nie wsiadłbym za kierownicę jak zdrowiutki człowiek z kilkoma promilami alkoholu we krwi lub naćpany jakimś świństwem.Gówniarze w całej sieci zastanówcie się nad tym co piszecie nie mając zielonego pojęcia czym jest życie z epilepsją.Takie osoby powinno się karać za niszczenie opinii ludziom z epilepsją.Nokian
gość
01-05-2015, 10:24:25

Nokian to chyba ty nie umiesz czytać. Napisałam po prostu, że nie należy się wstydzić choroby. Uważam, że to jest w pewnym sensie sprawa osobista i dlatego powinno się o niej powiedzieć jedynie bliskiej osobie, którą darzymy zaufaniem i wiemy, że nigdy nas nie zostawi w potrzebie. Z własnego doświadczenia wiem jak chore osoby są traktowane przez innych. Gdy ktoś jest nam bliski i na prawdę mu na nas zależy to będzie nas wspierał, a obcy ludzie tylko mogą zaszkodzić.
PS. A czytać to rzeczywiście pasowałoby się nauczyć, ale komu innemu, bo ja w swojej wypowiedzi nie widzę niczego złego.
Pozdrawiam wszystkich i życzę pozytywnego patrzenia na świat :)
gość
03-05-2015, 16:18:59

Dziękuje wszystkim za wsparcie :) Bardzo się zbliżyliśmy z kolegą do siebie :) Ale wszystko na spokojnie :) z każdym dniem staram się zrozumieć Epilepsje. Powoli małymi krokami muszę przyznać że udaje mi się to :)
gość
10-05-2015, 18:57:59

Jestem pierwszy raz na tym forum,po prostu nie radze sobię z padaczka mojego męża.Otóż ma napady te najmocniejsze z utratą przytomności i drgawkami i przez wiele godzin nie dochodzi do siebie albo ma nastepne napady . A ja potrzebuje bratniej duszy co wie co ja przechodzę!
gość
10-05-2015, 19:04:58

Ten wcześniejszy postjast mój -Magda M

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: