Reklama:

Życie z chorym na padaczkę (368)

Forum: Padaczka

Komentatorka
23-09-2012, 11:38:57

jesli nie jest to epilepsja to przyczyny moga byc rozne...moze byc wiele innych czynnikow wywołujących omdlenia czy utraty przytomnosci ...i tylko szczegołowe badania mogą pomoc w diagnozie.
:)
gość
23-09-2012, 11:50:59

Poczekaj na diagnozę lekarzy. Podstawowym badaniem przy padaczce jest EEG, na pewno lekarze będą szukać przyczyny utraty przytomności. Przypuszczam, że zrobią KT głowy lub rezonans. Ponadto przy padaczce, jeżeli wynik nie wykazuje choroby lekarze robią Holtera głowy robione jest wideo-EEG Ewentualnie EEG po nie przespanej nocy.
Badań jest wiele, oby tylko lekarze chcieli naprawdę zdiagnozować chorobę.
Alicja
Początkująca
23-09-2012, 12:26:39

Pierwsza diagnoza nic nie wykazała. Miał robiony rezonans, EEG i całą resztę. Jedyne co wyszło,to nieodpowiednie reakcje na impulsy w EEG, o ile dobrze zrozumiałam.
gość
23-09-2012, 12:57:07

Poczekaj na ostateczna diagnozę, na pewno bez diagnozy i bez leków nie wypuszczą go do domu
A możne wiesz jakie leki w tej chwili ma podawane?
Alicja
gość
23-09-2012, 15:25:54

Mam nadzieję. Niestety, na razie nie wiem nic. Dzięki za pomoc. Zobaczymy co przyniosą kolejne dni. Na razie jest roztrzęsiony i podobno nie wolno się z nim kontaktować.
gość
23-09-2012, 18:11:05

Gość 2012-09-23 09:05:11 nauczyciel po 8 latnich studiach !!! bledy walisz nie 28, nie wiesz jeszcze jak pisze sie rzeczownik w zdaniu " stracilam , nie zeba " lecz stracilam zab" - biernik kogo ? co ?- poucz sie gramatyki , uczniowie mogliby sie z ciebie smiac, z dyktanda pala !
Do medforum - jak to dzieje sie , ze osoba bez kompetencji jest moderatorem ???
Nie wiem czy to takie śmieszne śmiać się z osoby chorej. Na szczęście nie pracuje w swoim zawodzie dla Twojej informacji szanowny gościu.
Początkująca
24-09-2012, 11:25:30

Mam pytanie, ile może trwać pobyt w szpitalu (diagnoza etc.) na oddziale neurol psych? Czy na takich oddziałach jest zakaz używania tel kom i czy można odwiedzać pacjentów?
pozdrawiam serdecznie
Komentatorka
24-09-2012, 11:39:54

Mysle ze na to pytanie ciezko odpowiedziec,ze to indywidualna sprawa,oddziały tez mają swoje wewnetrzne przepisy,najlepiej dowiedziec sie bezposrednio na oddziale.
VIP
24-09-2012, 12:16:46

catpower 2012-09-24 13:25:30 Mam pytanie, ile może trwać pobyt w szpitalu (diagnoza etc.) na oddziale neurol psych? Czy na takich oddziałach jest zakaz używania tel kom i czy można odwiedzać pacjentów?
pozdrawiam serdecznie
Ja nie spotkałam sie , aby nie można było odwiedzać pacjentów.......[.chyba że oddział zakaźny..].....czy też używać telefonów komórkowych.....
Komentatorka
24-09-2012, 15:43:58

czasem stosuje sie takie praktyki ale to raczej przy detoxie na odwyku....ale o innych odzialach po za wspomnianym przez mare zakaznym to nie słyszałam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: