Reklama:

Życie z chorym na padaczkę (368)

Forum: Padaczka

gość
28-06-2012, 20:23:18

Witam wszystkich uczestników!
Aniu
Tu chodzi o opaskę, na której będzie wydrukowane na co jesteś chora (czyli epilepsja), jaką masz grupę krwi i myślę, że telefon do najbliższej osoby.
Taką opaskę zakładasz na rękę.
Podobne opaski noszą cukrzycy, uważam, że jest to bardzo potrzebne zwłaszcza gdy jesteś w podróży.
Kiedyś o takich opaskach pisał "psiarek".
Natomiast co do nagłośnienia sprawy w mediach, bardzo trafny temat.
W radiu, czy w telewizji rozmawia się na różne tematy oprócz tematu padaczki.
Organizowane są marsze, ale z marszem osób na epilepsję się nie spotkałam.
Pozdrawiam gorąco Alicja
gość
29-06-2012, 13:11:10

Można by było,ale ja nie znam takiej osoby co by zrobiła reklamę Alicjo na takich opaskach. Miło,że ktoś pomyślał o opaskach. ja nie mam cukrzycy,ale to opaski można się zastanowić:)
gość
30-06-2012, 15:41:09

Witam Wszystkich!
Aniu moim zdaniem te opaski spełniają właściwą rolę, nie pomyśl sobie, że robię reklamę producentowi, nie mam w tym żadnego celu, ale atak może nas spotkać wszędzie na ulicy w sklepie w pociągu czy autobusie. Taka opaska zaraz rzuca się w oczy, ja jadąc w ubiegłym roku do Świnoujścia zauważyłam taką opaskę u osoby która jechała ze mną w przedziale, jak się okazało Pani ta była chora na cukrzycę.
Ja w swojej torebce mam książeczkę, którą kiedyś dał mi mój lekarz neurolog, zapisane mam tam adres lekarz neurologa dawki leków przeciwpadaczkowych, mój adres i telefon do najbliższej osoby, tak na wszelki wypadek.
Pozdrawiam gorąco Alicja
gość
30-06-2012, 16:23:31

Alicjo ja mam tak samo,że właśnie prowadzę dzienniczek sobie pacjenta.Może pomocne będą te opaski kto wie:)
gość
06-09-2012, 18:48:39

Zapoznałem się z tym tematem zamówiłem taka na stronie www.opaskiratunkowe.pl mam ja dwa miesiące i jest bardzo fajna . Jeśli chodzi o moje odczucia jestem spokojniejsza a przede wszystkim nieskrępowana bo info o mojej chorobie jest od wewnątrz . Zadałam pytanie w moim szpitalu czy wiedzą co to za opaska i wiedzą i polecają . Decyzję o kupnie tej opaski pozostawiam wam ja osobiście polecam.
gość
12-09-2012, 00:48:27

Cieszę się,że opaska służy pozytywnie naszej chorobie:)
gość
22-09-2012, 11:35:37

Mój chłopak miał jeden atak po drugim w odstępie tygodnia-przypuszczam,że to była padaczka. Po pierwszym leżał w szpitalu,ale badania nic nie wykazały. Jest w obecnym momencie w permanentnym stresie. Oba ataki pojawiły się po ciężkich przeżyciach. Czy to padaczka, czy może drgawki? Czy jej powodem był wyżej wymieniony stres? Wiem,że osoby dorosłe również chorują na padaczkę. pozdrawiam
Początkująca
22-09-2012, 16:36:31

Opisz prosze jak wygladaly te ataki...
gość
22-09-2012, 17:49:41

Witaj. Powiem ci,że własnego doświadczenia miałam to samo co Twój chłopak na początku.Stan po ataku jest ciężki powiedziałabym. Przeważnie pojawiają się po przeżyciach , stresach. Nie wolno danej osoby denerwować. tak stres mógł być przyczyną napadów.
3 tygodnie ja miałam 3 ataki w ciągu dnia. Zestresowałam się sytuacją, wszystko przeżywam , a później kończy jak się kończy.
Napisz proszę ile trwają ataki u Twojego chłopaka i czy czuje aurę podczas napadów.
gość
22-09-2012, 19:14:21

Aniu, opisz mi jak wygląda u Ciebie atak padaczki.
We wszystkich postach czytam, że jesteś osoba chorą na padaczkę, w co wogóle nie wątpię, ale nigdy nie piszesz jak przebiega u Ciebie atak padaczki.
Ponadto Aniu, nie potrzebny jest żaden stres aby nastąpiła atak padaczki.
Jak wytłumaczysz ataki nocne padaczki, kiedy chory sobie odpoczywa.
Napisz mi również jak brzmi ostatnia zdanie z Twojego badania EEG, jakie przyjmujesz leki, jak często bywasz u lekarza neurologa.
Również napisz mi w jakim wieku zachorowałaś na padaczkę, bo w końcu już się pogubiłam w matematyce.
Alicja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: