Reklama:

Życie z chorym na padaczkę (368)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Padaczka

gość
10-11-2011, 18:19:30

Treść zablokowana przez moderatora

gość
19-01-2012, 15:06:23

Gość 2011-09-07 11:30:39 witajcie :) mam nadzieje że na tym forum ktoś mi pomoże otóż otrzymałem wyniki eeg i mój neurolog powiedział ze narazie nie powie mi co one znaczą wypisał mi tylko leki. proszę niech ktoś zerknie na wynik i napisze co mi jest. a o to wyniki :
OPIS BADANIA: badanie wykonano w czuwaniu bez leczenia. Zapis zróżnicowany przestrzennie modyfikowany artefaktami pochodzącymi z ruchu i napinania mięśni. Czynność podstawowa dobrze wyrażona, nieregularna z cechami asynchronii i asymetrii w homologicznych okolicach utworzona z fal alfa 8-10 Hz i amplitudzie do 40 uV z udziałem fal theta o amplitudzie tła. W odprowadzeniach czołowo-centralno-skroniowo-ciemieniowych zarejestrowano pojedyńcze i w grupach fale theta o zaostrzonym rysunku. w odprowadzeniach przednich dominuje czynność beta. zmiany te mają tendencję do synchronizacji i uogólniania.
RZ- obecna
FS- wodzenie rytmu zachowane, bez wpływu na zapis
HW- bez wpływu na zapis
ORZECZENIE:
Zapis spoczynkowy nieprawidłowy o dobrze wyrażonej, nieregularnej czynności podstawowej ze zmianami zlokalizowanymi w odprowadzeniach czołowo-centralno-ciemieniowo-skroniowych mającymi tendencję do synchronizacji i uogólniania. Czynność bioelektryczna niewrażliwa na FS i HW.
gość
24-01-2012, 16:20:00

Witajcie,
Poszukujemy osoby cierpiącej na epilepsje, aktywnej zawodowo, która zechciałaby przybliżyć w mediach tematykę choroby, opowiedzieć że można z tą chorobą normalnie żyć i ze osoby chore nie są w niczym gorsze od innych. Lokalizacja - najlepiej Łódź lub Warszawa.
Dzięki i pozdrowienia.
gość
26-01-2012, 00:12:00

Nie jest łatwo opowiadać o tej chorobie, Ja niestety nie mieszkam w tych okolicach, ale nie wiem czym bym potrafiła swojej chorobie porozmawiać.
gość
26-01-2012, 22:05:00

Gość 2012-01-24 17:20:00 Witajcie,
Poszukujemy osoby cierpiącej na epilepsje, aktywnej zawodowo, która zechciałaby przybliżyć w mediach tematykę choroby, opowiedzieć że można z tą chorobą normalnie żyć i ze osoby chore nie są w niczym gorsze od innych. Lokalizacja - najlepiej Łódź lub Warszawa.
Dzięki i pozdrowienia.
Tak, zyja i pracuja. Ale nie przyznaja sie do tego, ze choruja, bo gdyby sie przyznaly to juz by nie pracowaly. Bo wlasnie uwazane sa za gorsze.
gość
31-01-2012, 22:32:03

Gość 2012-01-26 23:05:00
Gość 2012-01-24 17:20:00 Witajcie,
Dzięki i pozdrowienia.
Tak, zyja i pracuja. Ale nie przyznaja sie do tego, ze choruja, bo gdyby sie przyznaly to juz by nie pracowaly. Bo wlasnie uwazane sa za gorsze.
Mam podobne zdanie w tej kwestii. Dla pracodawcy nie liczy się choroba tyko jakość wykonywanej pracy. Szczęście, gdy się natrafi na takiego wzorowego pracodawcę , który zrozumie położenie danego chorego pracownika.
gość
01-02-2012, 06:51:06

Może warto więc nagłośnić sprawę i uświadomić pracodawców i innych ludzi, że nie jest tak źle jak sobie to wszyscy ludzie wyobrażają. Ludzie nie są w pełni uświadomieni odnośnie tej choroby, mają często w swoich głowach nieprawdziwy obraz tej choroby.
Osoby chore tylko krytykują zdrowych... za brak wyrozumiałości itp. Fakt często mają rację - bo są może i źle traktowani... ale skoro ukrywają się i nagle doznają ataku to niech się nie dziwią, że potem inni są w lekkim szoku i nie wiedzą co robić - może i ze strachu wtedy zwalniają - choć tego nie popieram... Może warto pokazać w TV życie takiej osoby - chorej na epilepsję, jej codzienne zmagania i problemy, reakcje ludzi zdrowych itp. może ludzie nie są nawet świadomi swych niepoprawnych reakcji... moim zdaniem warto o tym mówić i uwrażliwiać ludzi, oswoić ich z ta chorobą, zapoznać...
gość
04-02-2012, 00:54:14

Ja bym wolała rozmowę w Radiu niż w telewizji. Po co mnie mają widzieć.Lepiej i wygodniej usłyszeć. Można zmienić dane, ale choroby już nie.
gość
27-06-2012, 19:46:48

Moi drodzy polecam wszystkim bardzo prosta i dyskretną rzecz ,to opaska pod nazwą opaska ratunkowe sos polecam szczerze .opaski dostępne na www.opaskiratunkowe.pl
gość
28-06-2012, 00:02:03

Gość 2012-06-27 21:46:48 Moi drodzy polecam wszystkim bardzo prosta i dyskretną rzecz ,to opaska pod nazwą opaska ratunkowe sos polecam szczerze .opaski dostępne na www.opaskiratunkowe.pl
Oby były skuteczne. Nie znam ich zastosowania, ale kto się zapozna to niech opowie co czuje nosząc taką opaskę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: