Reklama:

Zawroty głowy. Pomocy (74)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
02-02-2010, 00:38:49

Męcże sie z tym juz ponad 2 lata.Ide teraz do szpitala na pełna diagnoze bo opierano sie do tej pory na MR tylko.Jak nie pomoże to nie wiem co zrobię.Nie daje już rady.
gość
14-02-2010, 20:16:02

hej!
od miesiąca mam zawroty głowy. wygląda to tak jak by jakby jakiś impuls przeszedł przez głowę i potem już nic nie pamiętam bo często tracę przytomnośc. Ostatnio jadąc do pracy straciłam przytomność na przystanku autobusowym. Niestety wystraszyłam się karetki i nie pojechałam do szpitala, czego teraz żaluję. Poszłam do lekarza rodzinnego, a że mam problemy z nerkami to doktor kazała zrobić morfoleogię, EKG i usg jamy brzusznej, przepisała antybiotyk. Ważne jest że przez ostatnie pół roku bardzo źle się odżywiałam i ona stwoerdziła, że to osłabienie organizmu. Leki spowodowały ze wyniki wyszły bardzo dobre. Niestety po 3 tygodniach znów zawrtoy powróciły,i to bardziej nasilone, wczoraj straciłam przytomność a dziś byłam bliska omdlenia. Odżywiam się od 3 tygodniu bardzo regularnie, biorę witaminy, od roku mam też problem ze zbyt wysokimi leukocytami w e krwi( w moczu też się pojawiają od czasu do czasu), niestety żaden lekarz nie dał mi skierowania do neurologa czy laryngologa, jutro się wybieram do rodziinnego i wymuszę chyba na nim skierowania do specjalistów bo już nie wiem co mam robić, chodze jak na szpilkach bo boję się, że stracę przytomność, a chodze do pracy i strach jest większy, gdyż pracuje na wysokościach. Co będzie jesli w niej stracę przytomność? strach pomyśleć. W ciąży na pewno nie jestem.

pozdrawiam
malwina
gość
01-03-2010, 20:12:01

Witam,
z zawrotami głowy walczę od prawie 20 lat. Nauczyłem się jakoś sobie radzić. Ale i tak co jakiś czas mam duże nasilenie tych nieprzyjemnych objawów i wtedy zaczynam wędrówki po lekarzach. Wyniki wszystkie miewam dobre (krew, mocz). Wizyty u laryngologa, neurologa też nic nie wykazywały. Oprócz zawrotów głowy dokucza mi uczucie takich "miękkich" nóg przy chodzeniu, czasem lekki ból z lewej strony klatki piersiowej. Szybko się męczę, a rano dobudzenie graniczy z cudem. Trwa to ok. tygodnia. W okresach dobrego samopoczucia zawroty zdarzają się np. w przypadku dużego wysiłku (jazda na rowerze, bieg) lub w dużych supermarketach
Teraz właśnie od kilku dni walczę z tym paskudztwem. Jak zwykle krew, mocz OK. Ale neurolog zauważył, że jestem trochę "nadpobudliwy". Zalecił magnez i ograniczyć czarną herbatę. Ponadto zwrócił uwagę, że na takie objawy może mieć wpływ problem z odcinkiem szyjnym kręgosłupa i tutaj przypomniałem sobie, że ok. pół roku temu robiłem RTG tego fragmentu (zlecił mi to ortopeda, gdy uskarżałem się na ból w plecach przy skręcaniu głową...). Jutro wybieram się do kinezyterapeuty. Mam wielką nadzieję, że to będzie koniec moich problemów. Jeżeli jednak nie, to wtedy idę do psychiatry - być może to jakaś nerwica czy depresja. Sam już nie wiem...
O ile do tej pory sobie jakoś radziłem... To teraz jestem zdecydowany usunąć to z mojego życia raz na zawsze.
Może znajdzie się ktoś, kto potwierdzi, że pomogły mu zabiegi kinezyterapii, gdyż wtedy będę "cierpliwszy" w oczekiwaniu rezultatów, a zdaję sobie sprawę, że może to potrwać.
Pozdrawiam wszystkich "zakręconych"
gość
07-03-2010, 18:27:19

Od 2 lat miewam zawroty glowy,ponoć od kregosłupa szyjnego gdyż mam niestabilność na kilku poziomach.2 razy w roku intensywna rehabilitacja,a na codzien gimnastyka izometryczna.Do tego mam kilka innych dziwnych objawów,swiadczacych o nerwicy,nawet nie bede ich opisywać bo zajeło by to wieki.Ciężko sie z tym żyje..bardzo ciężko
gość
12-06-2010, 15:01:10

Piotrze , mam taki sam problem, a raczej miałam. Walczyałam z tym prawie 3 lata. Też latałam po lekarza, nikt nic nie wiedział. Podejrzewali odcinek szyjny, miał zlecene rehabilitacje które nic nie pomogły. Nie mogłam juz tego znieść i poszłam do psychologa. Mam juz za soba roczna terapie i dzieki temu moge powiedziec ze nie mam nic wspolnego z zawrotami :) oczywiscie w domu ćwicze codziennie szyje, taka profolaktyka. Wyleczyłam sie wew. i dam zeby zew był ok. Polecam wizyte u psychologa.
gość
02-07-2010, 15:38:44

HEJKI! PRZESZŁAM, TO CO WIĘKSZOŚĆ Z WAS I NIESTETY ŻADNE BADANIA, ANI WIZYTY U SPECJALISTÓW NIC NIE POMOGŁY. OGÓLNA DIAGNOZA....ZDROWA...NIE PROBOWAŁAM TYLKO WIZYTY U PSYCHOLOGA. CZY KTOŚ MOGŁBY POLECIĆ MI JAKIEGOS W WARSZAWIE?
gość
02-07-2010, 15:38:48

HEJKI! PRZESZŁAM, TO CO WIĘKSZOŚĆ Z WAS I NIESTETY ŻADNE BADANIA, ANI WIZYTY U SPECJALISTÓW NIC NIE POMOGŁY. OGÓLNA DIAGNOZA....ZDROWA...NIE PROBOWAŁAM TYLKO WIZYTY U PSYCHOLOGA. CZY KTOŚ MOGŁBY POLECIĆ MI JAKIEGOS W WARSZAWIE?
gość
02-08-2010, 18:53:35

Witam co do zawrotów głowy mogę napisać z mojego doświadaczenia że dwukrotnie miałam ten stan i byłam u różnych lekarzy miałam robione rózne badania wyladowałam nawet w szpitalu i nikt nie umiał powiedzieć dlaczego mam zawroty, ale w końcu znalazł się dobry lekarza i powiedział bierze pani tabletki antykonepcyjne jeśli tak to proszę odstawić i tak zrobiłam okazuje się że to był powód zawrotów po jakimś długim czasie postanowiłam znów brać hormony, ale inne niż wcześniej brałam tylko 1 rok i znów powróciły zawroty głowy i potwierdziło się że to wina hormonów
gość
30-01-2011, 18:55:53

Kochani
Ja z moimi zawrotami głowy walczyłam 3 lata i przeszłam wszystkich lekarzy. Diagnoza -zdrowa. Przypomniałam sobie że kidyś leczyłam się na hiperprolaktynemie i poszłam w tym kierunku. Sama wykonałam badania hormonów żeńskich i okazało się że mam wysoką prolaktyne i niski progesteron. Tu tkwił problem dostałam parlodel i ziołowe tabletki castagnus na prolaktyne i orgametril na progesteron. Dochodzę powoli do siebie. Dodam że najbardziej kręciło mi się przed okresem i w trakcie. Dziewczyny zbadajcie sobie HORMONY. Dopiero po jakimś czasie stosowania przechodzą te zawroty. Koszmar...
Początkująca
03-02-2011, 14:12:11

dobry przy zawrtach głowy jest preparat z miłorzebem japonskim np: memobon.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: