Reklama:

Zawroty głowy. Pomocy (74)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
29-01-2014, 18:43:54

Dzieki ;) Dzis jest troszke lepiej, bylem ponownie u lekarza i poprosilem o betaserc bo duzo osob sie tak o nim pozytywnie wyraza, przepisala mi jakis polski odpowiednik a w aptece i tak dostalem cos innego vestibo, ponoc to samo ale cena duuuzo mniejsza.
Nie wiem jak przeczutac posta do linka ktory podalas bo nie mozna na niego kliknac ale bede probowac natomiast mysle ze to moje ruszanie stopami to taka mala sztuczka aby oszukac zawroty :)
gość
30-01-2014, 16:42:07

Vestibo, lub Betahistine Pliva to nazwy lekow pod ktorymi wystepuje w Polsce Betaserc, jak go zwal tak go zwal byleby dzialal. Jest to lek zalecany przy zaburzeniach rownowagi, w chorobie Meniera, przywracajacy rownowage , tak , ze juz nie bedziesz Molku czuc sie jak na statku, zapisuje sie dawkowanie od 24 mg do 48 mg na dobe. Napisz za jakis czas jak dziala Vestibo, wiesz , nawet dobrze wykoncypowales sobie , ze poruszanie stopami odwraca uwage od problemu, ja tez tak mam , zeby odsunac przed zasnieciem natlok mysli wlasnie w ten sposob ruszam calymi nogami , sluszne spostrzezenie.
gość
31-01-2014, 10:36:00

Moja historia z zawrotami głowy:
Wyjazd zagraniczny i dopadły mnie zawroty, osłabienie, obawa przed upadkiem, stałe przytrzymywanie się czegoś, wrażenie, że mogę zemdleć, unikanie pozycji stojącej, potliwość.
Ledwo wróciłem do kraju. Laryngolog stwierdza, że wszystko OK. Neurolog, że okej, zaleca picie dużo wody (odwodnienie). Nie pomaga.
Decyduję się na oczyszczenie wątroby wg sposobu Dr Clark. Poczułem się trochę lepiej, ale problem wrócił po kilku dniach - zawroty, wrażenie niestabilności i że zemdleję.
Minęły ze 3 miesiące i problem jest. Kolejny lekarz ogólny daje lek na obniżenie cholesterolu i na ukrwienie mózgu. Po 10 dniach stosowania nie pomaga nic. Odstawiam prochy.
Decyduję się na kolejne oczyszczanie wątroby. Tylko niewiele lepiej niż za pierwszym razem.
Mija łącznie już 6 miesięcy. Robię 3 oczyszczanie wątroby i dodatkowo popijam ziółko ginko biloga.
PO 3-CIM CZYSZCZENIU PROBLEM PRAWIE ZNIKA, szacuję zmniejszenie o 90%. Sukces. Teraz po 2 tyg od ostatniego oczyszczania czuję się dobrze i liczę, że o tym zapomnę.
Co proponowali lekarze jak się nie uda z cholesterolem i lekiem na ukrwienie mózgu? Proponowali konsultacje psychiatryczną, ze względu na podejrzenie nerwicy. Wg opisów z forów kończy się to prochami antydepresyjnymi i rozwaleniem wątroby i żołądka po prochach. Po prostu lekarze nie wiedzą w czym problem i później kierują do psychiatry, a psychiatra daje prochy, aby pacjent miał przeświadczenie, że jest "leczony".
Oczywiście nie wykluczam, że ktoś może mieć nerwicę i zawroty, i dlatego wymaga jakiejś terapii.
Jak oceniam sprawę? Wg mnie mogło to być zatrucie organizmu toksynami, tym bardziej, że niezbyt działał u mnie układ trawienia, zanieczyszczenia złogami cholesterolowymi w wątrobie, i w ogóle zafajdana wątroba, która przestała sobie radzić z oczyszczaniem krwi. Modle się, aby te zawroty nie wróciły, bo to po prostu tak uciążliwe, że normalnie wyklucza człowieka z normalnego życia - bo się upadnie, to lepiej siedzieć w domu... ZDRÓWKA.
gość
31-01-2014, 11:48:22

Ty sobie faktycznie głowę przelecz i to szybko bo z coś z tobą nie tak, wątroby nie da sie o czyścic żadnymi sposobami podejrzanymi, ziołami bo to narząd który oczyszcza organizm z toksyn. Naprawdę ci radzę do psychiatry bo tylko swoimi durnymi radami doprowadzasz ludzi do choroby lub jej pogorszenia :)
gość
21-11-2014, 11:49:41

witam. Mam 17 lat ostatnio w czasie WF-u przy ćwiczeniach fizycznych zaczęło mi się kręcić w głowie naWF.rzestało, tego samego dnia ,na noc znowu miałem zawroty, następnego dnia na lekcji znowu mi się pojawiły. W czasie zawrotów miałem ciśnienie 140/100. Od tego dnia od wieczora mam cały czas zawroty, są one porównywalne z lekkim upiciem, tak jak bym nie spał 2 dni pod rząd. Mija już 4 dzień a ja nadal mam te zawroty i ogólnie ciśnienie normie. Ktoś wie co mi dolega. Dodam ze najgorzej jest przy chodzeniu chociaż tez odczuwam je na siedzaca
gość
08-06-2015, 08:39:12

Mam 16 lat mam zawroty głowy zaburzenia wzroku uczucie jakby mięsnie były napięte bylem na badaniach tomografia ok laryngolog ok neurolog ok co mam robić strasznie sie boje?
gość
20-10-2015, 01:20:50

Witam. Jest ktos jeszcze tu na forum ?
gość
30-03-2017, 19:34:59

Zaburzenia równowagi permanentne ( i wiele innych problemów) można mieć też z braku b12,warto to sprawdzić ,w dolnej granicy to żaden gwarant,musi być przynajmniej w połowie normy.
gość
13-06-2017, 12:56:37

witam, mam objawy zawrotów głowy od 3 lat, robiłem wszystkie badania świata, zawroty są sinusoidalne, tj. są dni, gdy ich nie ma, ale znowu powracają - idąc mam wrażenie, że zaraz upadnę, zatrzymuję się na chwile i .. idę dalej, poza tym ciągłe uczucie otępienia .. czy ktoś może wygrał z takimi objawami?
H.
gość
14-06-2017, 08:45:10

tak, wystarczy usunąć przyczynę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: