Reklama:

Zawroty głowy. Pomocy (74)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-07-2011, 15:32:02

Najlepszy jest Betaserc 24 mg ! Choć w zaawansowanych zawrotach pomaga ale i tak co jakiś czas one niestety powracają !
Zawroty głowy to koszmar , problemy z ustaniem , szum w uchu , mdłości i wymioty dramatycznie uprzykrzają życie !
Mirosław Paliciuc mój mail mirxkv@gmail.com
tel 608-41-84-15
gość
29-11-2011, 21:14:21

Objawy które opisujecie to tak jak bym pisała o swoich.
Ja od ponad dwóch lat męczyłam się z zawrotami głowy nie mogłam czytać dłużej niż 3 minuty, przy każdej nawet najmniejszej zmianie pozycji ciała miałam zawrót,mdłości ,szumy to było straszne i nie do zniesienia.zrobiłam wszystkie możliwe badania -microudar niedokrwienny móżdzku i bardzo zniszczony kręgosłup szyjny.Brałam leki i nić raz lepiej raz tak zle że siedziałam w domu i płakałam.Coraz bardziej pogrążona w swojej niemocy. I trafiłam do masażystów -po czterech zabiegach zapomniałam o zawrotach i to jest wprost niesamowite, piszę o tym bo wiem jakie to jest uciążliwe i naprawdę można sobie wyobrażać najgorsze. I wiem że pomagają. Jestem z Wrocławia
gość
26-09-2012, 10:36:16

Witam, ja też miałam silne zawroty głowy, moje objawy- gdy się kładłam , miałam wrażenie , że cały pokój wiruje łącznie ze mną, zachaczanie o ściany stało się na początku dziennym, ogólnie osłabienie, brak energii , bardzo mocne otępienie... Byłam u lekarza rodzinnego , po zrobieniu podstawowych badań - krew , mocz ...- okazało się , że mam ostrą anemię ! To właśnie niedobór żelaza we krwi powodował u mnie takie dolegliwości . Teraz po 9 miesiącach leczenia jest już prawie ok, -prawie- bo niestety uczucie otępienia nadal mi towarzyszy. Wyniki mam juz dobre, za chwilę koniec leczenia tabletkami ale niestety chwilowe zawroty głowy nadal mi towarzyszą i jeśli nie ustąpią całkowicie to będę musiała znowu wybrać się do lekarza, może to w wyniku nie dotlenienia , bo przy ostrej anemii miałam mało krwinek do transportu tlenu, sama nie wiem ... Pozdrawiam wszystkich, pamiętajcie o podstawowych badaniach krwi :)
Początkujący
27-01-2014, 14:13:45

Kochani podbijam temat. Borykam sie z zawrotami od 10.2013. Zaczelo sie nagle, rano zaczelo mi wirowac, czulem ze sie przewroce. Szybko pojechalem do szpitala tam przez 7 godzin sprawdzono mi tylko ekg i cisnienie ktore mialem baardzo wysokie no ale to chyba z nerwow.
Ze szpitala sie wypisalem sam bo juz mi sie czekac nie chcialo. Pd tamtej pory nie jestem soba. Mam wrazenie kolowania w glowie takiego jakby szumu. Badania poki co w miare ok tylko cisnienie wysokie. Dlatego biore betablokera. Mam dni lepsze ale wiecej tych gorszych nie wiem co robic. Dzis jest masakra. Co prawda mam angine od kilku dni ale kreci mi sie non stop caly czas leze i mam wrazenie jakbym odlattwal. Prpsze o jakies rady
gość
27-01-2014, 16:26:24

Przejrzalam posty o zawrotach, wiekszosc z nich mowi , ze odpowiada za nie kregoslup w odcinku szyjnym. Widze , ze nie bardzo lubisz lekarzy , ale kto ich lubi?, radzilabym zrobic zwykly roentgen lub TK, raczej na wlasny koszt bo po skierowanie trzeba czekac.
Moga juz byc wypukliny a jesli dyski bardzo zniszczone to moga juz byc przepukliny na wielu poziomach, uciskaja na nerwy I stad zawroty. Napisz co zdecydowales
Początkujący
27-01-2014, 16:48:07

Sek w tym. Ze wlasnie chodze do lekarzy. Mailem rtg kregoslupa szyjnego. I kregoslupa piersiowego. Ponoc ok tzn cos tam widac ale lekarz mowi ze to nie ma nic wspolnego z zawrotami.
Mialem miec dzis laryngologa ale odwolalem ze wzgledu na angine. Za kilka dni neurolog, co prawda juz bylem prywatnie w wawie ale pani powiedziala ze ataki leku i tylko tej wersji sie trzymala. Moze i je mam ale nie non stop. Dzjs jezt masakra lerze wlozku przez chorobe i caly czas mam wrazenie ze mna rzuca. Zwalam to na angine ale mam wrazenie ze to nie ona jest przyczyna.
Ostatnio zauwazylem ze cigle ruszam stopami. I moze to smiesznie zabrzmi ale mam takie uczucie jakbym dostawal takie krotkie znieczulenie od pasa w dol. Mam wrazenie nie czucia tylka :) i nog ale przez chwile ale za to co chwile. Mam problemy z mysleniem jakos ciezko mi to przychodzi, ciagle chce mi sie spac i stracilem zupelnie ochote na sex, nic mnie nie kreci. Nic mi nie sprawia przyjemnosci itd itd.
gość
28-01-2014, 15:39:00

Czesc Molku , no tak masz 25 lat dopiero a dyski sypia sie po 40, czyli kregoslup zdrowy I silny.Zastanawiam sie czemu nie czujesz tyl..., bo to niepokojace, jakby problem neurologiczny , a czy poruszasz stopami tylko?, bo calymi nogami to ZNN,czyli zespol niespokojnych nog , na dluzsza mete staje sie meczacy, utrudnia zasypianie bo czlowiek wierzga nogami , kopie posciel etc.Cala nadzieja , ze mlody organizm poradzi sobie z zawrotamii wszystko unormuje sie.Jakie cisnienie masz , I czemu uwazasz za wysoki poziom.
Początkujący
28-01-2014, 15:53:01

Hehe 25 mialem jak wymyslalem mojego nika ;)) teraz mam 34. Dzis sie obudzilem i bylo ok przeszla goraczka i inne objawy anginowe, nawet czulem sie ok ale po kilku godzinach znow mnie dopadlo tokrecenie :( juz nie mam sil, to jest takie uczucie jakby fali uderzeniowej, raz jest wieksza raz mniejsza, nawet nie wiem jak to opisac.
Probowalem sie przespac ale jak oczy zamknalem to dziwnych drgan ciala dostalem najwiecej w udach i rekach? mial juz ktos os takiego?
cisnienie mam raz 113/63 raz 136/80
gość
29-01-2014, 17:47:11

Cisnienie masz w normie jak mlody... byczek bo jestes mlody.Prawidlowe wskazania bez potrzeby obawy siegaja do 140/80.Dawno temu mowilo sie spij spokojnie ormo czuwa, a ja zaraz poszukam posta o poruszaniu stopami , bo akurat ktos dzisiaj o tym pisal
gość
29-01-2014, 17:59:51

Molku , jesli chcesz poczytac albo nawet tam napisac to podaje link, oczywiscie poruszaja stopami ludzie w roznych chorobach , nie oznacza , ze na tym samym podlozu. Chcialabym abys wysluchal tamta osobe , bo ona sobie nie radzi I wola o pomoc.
http//www.psychiatria.pl/forum/vt,0,317,798,559,0 depresja-psychotyczna
Ostatni wpis traktuje o poruszaniu stopami 29.01.2014 11:40

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: