Reklama:

Zawroty głowy. Pomocy (74)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-11-2006, 08:21:00

Ostatnimi czasy bezpośrednio przed zaśnięciem miewam silne, choć krótkie zawroty głowy. Jaka może być przyczyna? Czy to normalne?

I czy szkodzi zdrowiu? :P
gość
20-11-2006, 18:31:00

Radziłabym zgłosić sie do lekarza-należy zebrać z Panem lub Panią wywiad co do charakteru dol bólowych,czasu ich trwana itp.przyczyn może być bardzo wiele...........a i leczenie wtedy odmienne.pozdrawiam
gość
27-12-2007, 12:50:00

Ja też mam podobny problem odnośnie zawrotów głowy ale trwa cale 6 lub 7 dni wtedy ciezko mi chodzic oraz wystepuja mdości... Co moze byc ich przyczyna mając 16 lat... Powracaja co jakis czas czasami co pól roku a czasami co miesiac i tak juz z dobre dwa lata a ja boje sie isc do lekarza pomóżcie!!!
gość
30-07-2008, 18:31:00

ja od dwóch tygodni mam ciagłe zawroty głowy, czuje się tak jakbym nie miała równowagi, idę i czuję chwiejnosc, niestabilnosc czasami boje sie wychodzic z domu. Juz bylam u lekarza, skierowal mnie do okulisty bo byc moze jest to zwiazane z oczami, od prawie pieciu lat nosze szkla kontaktowe i zdejmuje je tylko na noc. Byc moze to jest przyczyna. Pomocy!!! Juz mam tego dosc.
gość
30-07-2008, 18:33:00

ja od dwóch tygodni mam ciagłe zawroty głowy, czuje się tak jakbym nie miała równowagi, idę i czuję chwiejnosc, niestabilnosc czasami boje sie wychodzic z domu. Juz bylam u lekarza, skierowal mnie do okulisty bo byc moze jest to zwiazane z oczami, od prawie pieciu lat nosze szkla kontaktowe i zdejmuje je tylko na noc. Byc moze to jest przyczyna. Pomocy!!! Juz mam tego dosc.
gość
07-09-2008, 17:00:00

MOI DRODZY, KONIECZNIE TRZEBA ODWIEDZIĆ Z ZAWROTAMI LARYNGOLOGA ORAZ NEUROLOGA, W TAKIM PRZYPADKU NIKT INNY WAM NIE POMOZE, NIESTETY WIEM JAK CIĘZKO CZASEM DOSTAĆ SIĘ DO SPECJALISTY ALE TO JEDYNA DROGA.
Z RACJI NA ZAWÓD KTÓRY WYKONUJE WIDZĘ DARDZO CZĘSTO LUDZI Z ZAWROTAMI WIĘC NA PEWNO NIE JESTEŚCIE SAMI.
Uwiezcie mi mozna to wyleczyć, poprawa następuje po 2 tyg więc dajcie sobie szanse, powodzenia.
gość
14-09-2008, 15:01:00

Cześć! Ja też często miewam zawroty głowy. Niestety nie odczuwam przy tym ani mdłości, szumu w uszach itd. Mam 14 lat. Mając 7 lat już leżałam w szpitalu na tą dolegliwośc, stwierdzono, że komórki w moim organiźmie nie jednakowo dojrzewają. Czy teraz też może być taka przyczyna? Jestem już zapisana do neurologa, ale denerwuję się trochę. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam
gość
08-10-2008, 08:09:00

Ja miałam podobre zawroty, zdarzały się kiedy się kładłam, podnosiłam. Byłam już wszędzie u neurologa, laryngologa, psychiatry. W końcu stwierdzili że to nerwica. KIedyś przez przypadek trafiłam do Zachodniopomorskiego Centrum Słuchu i Mowy (koleżanka mi poleciła) i co się okazało? że miałam w uchu jakiś otolit! Jest tam taka pani Małgosia która jest fizjoterapeutą i psychologiem i od razu powiedziała że to nie nerwica! Zrobiła mi jakieś dziwne manewry, potem kazała spać 2 doby na siedząco i moje zawroty całkiem minęły! a ja już brałam leki na nerwicę!
Życzę wam wszystkim poprawy i żebyście znależli jakiegoś dobrego specjalistę!
gość
09-10-2008, 06:46:00

mam tak samo ,albo jeszcze gorzej, u mnie do tego pojawiło sie uczucie omdlewania, szum w uszach,drżenie mięsni, buja mnie cały czas jakbym była na statku, a czasami te objawy pojawiały sie gdy stukałam ocasami po chodniku a nawet tez gdy słońce mocniej zaświeciło ---ale to nie zawsze. wcześniej zdarzało sie to żadziej ale teraz codziennie, spokojnie byłam już u lekarzy , a nawet wylądowałam w szpitalu bo po tym ataku w maju to chciałam wzywac pogotowie --------nie wiedziałam co sie dzieje nagle omdlewałam ---tak nie do końca, przeogromny strach!!!!!!!!! nie doopisania , chyba taki jaki przeżywają ludzie co mają zwał.NO w szpitalu badał mnie laryngolog i neurolog, takie tam stukanie młoteczkiem, dotykanie nosa palcem i co i nic wszystko ok. Krok dalszy - przychodnia neurologiczna, najpierw wypytałam gdzie sa najlepsi u nas ------------jestem z OLSZTYNA, wskazano szp. 103 wojskowy, pani dr. zleciła pilnie tomograf, który po zrobieniu wyszedł ok!!!, zresztą wszystkie badania krwi ok, teraz czekam na EEG mózgu , jak wyjdą ok to ja nie wiem co ja mam zrobić i do kogo szukać pomocy .Jak czytałam wiele osób jest tu młodych , czasami takie zawroty głowy mogą powodowac zburzenia elektrolitowe - sprawdźcie krew. młode dziewczyny morfologia, poobserwujcie też jaki to ma związek z cyklem----hormony, ja już to wszystko prerobiłam , próbowalam czepić się hormonów, ale tarczyca ok, może jeszcze jakieś babskie hormony ale tego nie badałam, narazie skupiam się na gołowie, choć mam na uwadze kręgosłup szyjny----------------daje takie objawy. Jak nie zwariuję od tego wszyskiego to dobrze , bardzo mi to dokucza i teraz nawet jak piszę mam lekkie zawroty a juz brałam lek BETASERC
gość
09-10-2008, 17:35:00

Hej.

Jak czytam o twoich zawrotach to tak jakbym to sama napisala. JA mam dokładnie tak samo, dokładnie!!!!! Najpierw byłam u rodzinnego lekarza- badania podstawowe, morfologia cukier kregoslup wszystko ok. Potem neurolog, zbadal dal betaserc i nie przeszlo. Tomografia głowy wyszla dobrze. U okulisty wszystko ok. Mialam badanie dopplera szumu krwi w tetnicach, wyszlo ok. Ginekolog hormony wszystko ok tarczycowe tez. Mecze sie juz tak 3 miesiace i nie wiadomo co mi jest. Zaraz dopadnie mnie jeszcze depresja bo mam juz tego dosc. Jetem tym zmeczona. Nie moge normalnie chodzic pracowac itp.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: