Reklama:

zapalenie mózgu - czy ktoś to przechodził!!!!!!!!!! (857)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-01-2018, 09:46:07

Witam.poszukuje osób które miały styczność z chorobą adem u dziecka.Moja córka zachorowała ; chciałbym uzyskać jakieś informacje.Prosze o kontakt 733 208 492.Pozdrawiam
gość
08-01-2018, 22:03:42

Witam 30 września moja córka zachorowała na wirusowe zapalenie mózgu. Na szczęście wszystko wróciło do normy. Było bardzo źle.
Gdyby ktoś chciał porozmawiać kontakt
drzazga20@o2.pl
gość
22-04-2018, 12:06:45

czy corka denerwowala sie bardzo zanosila placzem,trzepala nozkami/
gość
22-08-2018, 22:43:55

Ludzie. Pomocy. Mój brat w połowie kwietnia zachorował na autoimmunologiczne zapelenie mózgu. Na początku wogole nie bylo objawów. Delikatne zmęczenie, pogorszenie wzroku. Ale w szybkim tempie zaczął tracić pamięć, świadomość, wzrok, czucie w nogach. Wprowadzono go w stan śpiączki farmakologicznej w której leżał 4 miesiące. (Pod respiratorem). Wybudzili go w tym miesiącu, ale zaczęły nasilac się drgawki, więc zaczęli podawać mu leki wyciszające. Nie ma z nim wogole kontaktu 😭 Lekarz powiedział, że nie ma już nadziei. Że jeżeli zlapie kolejną bakterie to może umrzeć, bo to choroba jest nieuleczalna. Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Błagam. Pomocy. Chcemy o niego walczyć, ale jesteśmy w kropce , bo nie wiemy co robić, gdzie szukać pomocy 😭 to młody chłopak, ma 21 lat 😭😭
gość
22-08-2018, 23:28:47

Nie denerwoj się dzwon po innych lekarzach zabierz wszystkie wyniki dzwon do Niemiec szukaj pomocy gdzie indziej i zgłoś to do fundacji by były pieniądze na transport będzie dobrze działajcie nie jesteście inni od tych którzy tez opublikowali pomoc
gość
28-08-2018, 18:02:49

Wspolczuje. Moj brat jest ponad 3miesiace w śpiączce powoli go tracimy....28 lat....horror ktorego nikomu nie zycze 😭😭 czy wiesz jakie leki podawal twojemu bratu?
gość
28-08-2018, 19:34:34

Boze tak bardzo mi was szkoda za co te choroby,najpierw trują pozniej leczą inna chemia co dzieje się z światem jakbyśmy byli przez kogoś sterowani ten ma tak tamta tak a ten umrze
Nie do końca wszystko jest naszym wyboremdom mąż rodzina ciuchy meble ale humory bóle choroby smak czas itd jakoś wydaje mi się ze ktoś nam na wiele pozwolił ale tonie my
gość
28-08-2018, 20:52:25

Brat miał na pewno podawane immunoglobuliny( na samym początku, które niestety nie pomogły). Miał przetaczaną krew i podawane antybiotyki na bakterie, które w międzyczasie złapał. Reszta to leki przeciwdrgawkowe, witaminy itd. Teraz ponownie mają mu podawać immunoglobuliny (trwa to ok. 5 tygodni) więc pozostaje czekać na efekty. Mam nadzieję, że tym razem pomogą:( . nie tracimy nadziei, ale myśl o najgorszym jest przerażająca 😧. Cały czas wierzę, że mój mały M. z tego wyjdzie 😪
gość
29-08-2018, 20:27:15

Czy lekarzom udalo sie ustalic autoprzeciwciala? Jakies guzy nowotworowe? Ale to pewnie tez sprawdzili 😔 mam nadzieje ze twoj brat bedzie mial wiecej szczescia niż moj😔
gość
30-08-2018, 18:52:04

Chodzi o zapalenie mózgu z przeciwciałami przeciwko receptorom nmda? Choruje na to i objawy brzmią podobnie to jest rzadka choroba- w 2008 na świecie było zdiagnozowanych 300 osób, teraz jest chyba więcej, mnie osobiście diagnozowano 3 lata ( 3 lata drgawek, halucynacji i hospitalizacji- nic z tego okresu nie pamietam) Pytam bo cały czas diagnoza kręciła się wokół nieswoistego zapalenia mózgu i zaburzeń psychicznych a jak mnie w końcu zdiagnozowano leczenie okazało się dość proste. Ale nie jestem neurologiem, nie mam pojęcia czy leczenie przebiega podobnie u różnych osób tym bardziej, że choroba jest dość nowo odkryta. Stała się bardziej znana bo w USA zachorowała dziennikaraka która potem opisała swoją chorobę - "Umysł w ogniu" Susannah Cahalan

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: