Reklama:

wyściółczak? (3283)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-08-2019, 08:21:27

Co znaczy lepsze rokowania Dawidzie?
gość
30-08-2019, 08:56:17

Hej! Zeby zrozumiec biologię wysciolczaka trzeba przede wszystkim przeczytac tę publikację medyczną
Wpisac w Google z tlumaczeniem na polski/bo medyczne zwroty sa bardzo trudne do przetlumaczenia/ Molecular Classification of Ependymal Tumors across All CNS autor Pajter tekst ukazal sie w PUB Med w 2015 roku.Trzeba przeczytac ten tekst zeby zrozumiec nastepne publikacje
.Tlumaczac na polski Klasyfikacja molekularna guzow wysciolkowych we wszystkich przedzialach OUN stopnich histopatologicznych i grupach wiekowych.Zapoznajcie sie z tym to pozniej podeślę nastepne publikacje medyczne.Monika tez niech przeczyta .Pozdrawiam Dawid
Początkująca
30-08-2019, 11:08:47

Witam trochę się pomyliłam mój potwór ma 74mm czyli 7,4cm czyli wielkolud.i na dodatek jest a srodrdzeniu.Dawidzie jak będę miała chwilkę to przeczytam ale to znaczy że guz mózgu jest gorszy.....
gość
30-08-2019, 12:31:08

Hey Paulina
Jaki ty miałaś opis histopatologiczny
Jeśli mogę zapytać
Dziekuje
Początkująca
30-08-2019, 12:55:52

Kochani moze mi ktos dac namiary na tego lekarza dr Furtaka lub dr Harat ,oni chyba sa z Bydgoszczy a moze Dawid ma racje zeby zrobic konsultacje z drugim lekarzem .
gość
30-08-2019, 13:33:56

Hej! Guz mozgu jest trudniejszy do calkowitego usuniecia jesli znajduje sie w IV komorze czesto oplata pien mozgu poza tym w dnie IV komory znajuja sie nerwy czaszkowe odpowiedzialne za wiele funkcji zyciowych.Z totalnie wycietym guzem kregoslupa mozna zyc bez wznowy nawet do 20 lat
Pewnie ze po operacji sa powiklania ale rehabilitacja czyni cuda.Sa trzy stopnie wysciolczakow I stopien mozna spac spokojnie choc czasem w przypadku guzow kregoslupa II jest korzystniejszy
Guzy I stopnia czesciej odrastaja szczegolnie wsrod dzieci i mlodziezy.Jesli chodzi o guzy mozgu to najwiarygodniejszy jest Ki-67 imniej procentowo komorek npwotworowych tym wieksze prawdopodobienstwo długotrwałego przezycia.Dzieci do 5 lat maja gorsze rokowania bo sa to naogół guzy anaplastyczne III stopnia .Pewnie ze zdazaja sie wyjatki tak było z Łukaszem Pozdtawiam Dawid
gość
30-08-2019, 13:53:35

Tel.52 341 54 27 gab.prywatny dr.Furtak
gość
30-08-2019, 14:26:41

604104065 kominkowy do Jacka furtaka.
Ja jak wyżej pisałam mam 2 złośliwy w mózgu
Dr powiedział ze wyciął całego choć był uczepiony pnia.
Sciskam cie i naprawdę to są super lekarze do dr furtaka zadzwon po 17:00na komórkę.
Pozdrawiam wszystkich😘
gość
30-08-2019, 14:38:44

Chciałam tez dopisać ze pamietam Łukasza jego żonę która aż ja podziwiam ogarniała wszystko.
Ja na internecie zbytnio nie czytam bo tam moje rokowania są okropne a strasznie się boje ze takie właśnie będzie.
Jak pisałam we wrześniu Ikarze się co tam w tej głowie jest porobione.
Boze szkoda ze to nie jest tak ze gdy wytną i da się wyciąć to koniec tej katorgi z strachem.
Faktycznie te 7ponsd cm to duzo,ale bedzie dobrze I tego sie kochana trzymaj.
Tez nie ma dnia bym nie plakala nie moge nawet sluchac muzyki bardzo sie boje ze konczy mi sie czas..
Początkująca
31-08-2019, 07:40:55

Kochana dzwonilam na komorke i napisal mi Że nie może rozmawiać.nie wiem już czy dzwonić aż odbierze.....myślę że tak bo w końcu to jest w moim interesie, a jak myślicie czy na konsultacje będę musiała jechać do niego czy może wystarczy opis rezonansu i przesłanie email płytki......nie wiem jak to się odbywa jestem pierwszy raz w takiej sytuacji!!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: