Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-06-2019, 20:52:35

Hej jeszcze jeden argument zeby przekonać zonę aby nie martwila sie
Wysciolczaki IV komory dziela się na dwa rodzaje.Guzy z grupy A dotyczą dzieci są anaplastyczne czyli bardzo zlosliwe i rosną bocznie maja złe rokowanie natomiast guzy z grupy B dotykają mlodziez i doroslych rosną przyśrodkowo i maja bardzo dobre rokowania.Nie wiem dlaczego lekarze nie informuja o tym .To sa najnowsze badania ktore prowadza szpital w Heidelbergu i w Stanach i Kanadzie.Jesli chodzi o te guzy to jest duzy postęp w badaniach. Zona z duzym prawdopodobienstwem ma guza z grupy B
Jak wrocicie do domu wyslę wam na maila dokumentacje na ten temat
Prosze nie martwic sie.
gość
23-06-2019, 12:13:16

Dolecieliśmy najpierw radość a teraz znów smutna
Dziekuje za optymistyczna odpowiedz,żona rowniez,lecz obawia się ze jak wcześniej państwo pisali ze pewnie 1stopien i łagodny tak wyszło złośliwy nowotwór mózgu c71,6
Tak wiec ja tez rozumiem
Przytulamy kochani i żona prosi by każdy pisał jak po badaniach MR
gość
23-06-2019, 19:33:21

Hej! Najwazniejsze ze juz w domu zona szybko dojdzie do pelnej sprawnosci.Jesli chodzi o przypuszczenia ze wysciolczak zonu to Ì stopien czyli podwysciolczak to wszystko na to wskazywało.Nie było wodogłowia ani obrzęku.przez ok. rok nie powiekszał się a w ostatnim rezonansie była adnotacja susp.czyli prawdopodobnie wysciolczak czyli z rezonasu jednoznacznie nie wynikało ze to wysciolczak.Nie mniej jednak II stopień to nie III trzeba sie cieszyc bo tak jak powiedział lekarz jest duźa szansa ze nie odrosnie
II stopien jest guzem o niskiej zlosliwosci i rosnie bardzo wolno.Teraz trzeba zadbac o zone zeby poprawic jej humor zeby przestala myslec pesymistycznie.Ja mam rezonans pod koniec lipca prosze o pozytywne fluidy.Pozdrawiam
gość
26-06-2019, 08:24:43

Jak długo można żyć z złośliwym wysciolczakiem II(who)
Czy jest tu na forum ktoś kto żyje 10lat i więcej?
Złośliwy nowotwór mózgu
Proszę o odpowiedz
gość
26-06-2019, 08:25:21

Treść zablokowana przez moderatora

gość
26-06-2019, 08:26:44

😭
To przykre.
gość
26-06-2019, 15:27:14

hej abczdrowie/portal nie macie zadnego wyksztalcenia z przedmiotow scislych. Podajecie bzdurne a wlasciwie zadne wyliczenie matematyczne.
Zeby wyliczyc jakikolwiek % od jakiejs sumy /liczby trzeba podac 100 % wartosc liczbowa a dopiero wyliczyc % od tej liczby.
Piszecie ze szansa przezycia wiecej niz 5 lat wynosi mniej niz 10 % ??? .
Od jakiego wieku /liczby lat? Nie znacie wieku do ktorego dozylby pacjent bez guza wiec nie mozecie wyliczyc zadnego procentu przezycia po operacji /terapii etc.
gość
27-06-2019, 19:14:57

Witam was kochani pocieszyciele
Dziekuje za myśli i wsparcie przeczytałam trochę bo niektóre rzeczy chce już zapomnieć (szpital,atak padaczki której teraz się obłędnie boje)
Powoli dochodzę do siebie zawroty głowy mam czuje się pijana jeszcze jeden kieliszek i zgon hi hi -tak właśnie się czuje
Mam nadzieje ze to przejściowe
W domu ok tylko zwala z nóg strach ze taka diagnoza a chce jak i wy żyć być i widzieć pociechy moje.
Tak naprawdę teraz doceniam każda chwile swego życia pocą mi się rece Z nerwów gdy o tym myśle.
Doktor furtak to dobry fachowiec jakie było zdziwienie gdy mnie tu zobaczyli co prawda kontroluje się z chodzeniem by nie iść jak nawalone ale nikt by mi tu nie zrobił tej operacji bo chcieli zrobić biobsje a z tego co dr furtak mówił to byłby mój koniec.Tak wiec nie muszę więcej tłumaczyć dlaczego pl
No to tyle będę czekać na koniec lipca co z rezonansem i proszę z góry nie zapominać ze ja myslami i sercem jestem przy kazdym z was i piszcie po badaniach
Mocno was sciskam i proszę o modlitwę by uczucie pijana szybciej minęło bo bardzo tesknie za zabawami z dziećmi i za zwykłym obrzuceniem głowy za byciem sprawnym.Mam nadzieje ze padaczka się już nie powtórzy,,?
Całuje magda
gość
29-06-2019, 18:35:38

Kochani mam pytanie żona już od dziś ma koniec ze sterydami,pobolewa ja głowa i te zawroty trochę są silniejsze zaznaczę tylko ze na 24godziny przesypia jakieś 18/19dziennie.
Może odpoczywa po byciu w pl
Nie budzimy jej no chyba ze na jedzonko.
Dajcie znac czy obiawy były podobne u was,ona wciąż leży mało chodzi
Pozdrawiamy
gość
29-06-2019, 20:09:05

Hej!Ja po sterydach mialem wilczy apetyt i bardzo przytyłem.U niektorych osob sterydy rzeczywiscie mogą powodowac sennosc.Pewnie zona była tak wyczerpana psychicznie i fizycznie ze teraz odpoczywa i posypia dłuzej.Sen jest leczniczy .Jesli chodzi o bole glowy tp tez mialem dluzszy czas to normalne wszystko w srodku goi sie pomału.Pozdrowienia dla zony 👍👍👍

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: