Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-07-2019, 12:05:23

Mam pytanie odnośnie tej padaczki żony która miała w pl.Czy mogło być od przemęczenia od tych upałów itd.
Teraz boje się iść do zwykłego sklepu który jest 200metrow od domu.Czy padaczka wam się powtórzyła-czy była tez po operacji?
Bierze kepre rano i wieczorem ,bóle głowy są silne pocą jej się rece,zawroty są jeszcze.bylismy w przechodni ściągnąć szwy te które dołożyli gdy płyn wyciekał.
Pozdrawiamy dajcie znac.
gość
01-07-2019, 14:27:45

Witam.
Upaly nie powoduja padaczki.
Padaczka wynika z uszkodzenia mozgu ,ktore to uszkodzenie niestety rowniez powoduje operacja czyli pooperacyjne miejsce po guzie u wielu pacjentow przyczynia sie do powstawania atakow padaczkowych.Gojenie /zabliznianie strefy , miejsca po guzie zajmie troche czasu /2 miesiace , powstana nowe polaczenia miedzy neuronami bedzie dobrze .
Dopilnuj wlasciwego podawania keppry Magdusi a bedzie coraz lepiej, padaczka jest przejsciowa , jak rana zablizni sie to atakow nie bedzie.
Dziekuje Madzi za wsparcie kiedy ja mialam udar mozgu w kwietniu tylko ona mnie wsparla tez jestem na emigracji. Mam waszego maila
Trzymajcie sie i badzcie dobrej mysli.
gość
01-07-2019, 15:05:18

Dziekujemy,przekarze jej kiedy się obudzi.
Napisz jak się czujesz iskier udar to pewnie rechablitacja była.
My wrucilismy i myśleliśmy ze tu ja gdzieś skierują na te zachwiania równowagi i jakaś rechablitacja będzie ale jednak to dzicz.
No co zrobić mam sam.
Przekaże żonie wiadomosc a jak można odpisz.Ona chyba żyła tym forum bo cYtalem to wszystko ani słowa nie piekła...mało czasem wtrącała o kimś coś ale myśleliśmy ze coś wyszeptała itd.wiem o tym chłopaku strasznie to przeżyła zapalała świece itd.zachwala tu jakiegoś chłopaka ze jest najmądrzejszy i najbardziej wiarygodny z wysciolczakami ...
Ale taka właśnie ona jest w ostateczności coś już powie.
Pozdrawiamy
gość
01-07-2019, 21:10:29

To prawda ten mlody 27 latek jest bardzo oczytany , czerpie wiadomosci z roznych zrodel medycznych , wydawnictw , artykulow , opracowan tematycznych tyczacych guzow mozgu.
Jest bardzo skromny nie chce zadnych pochwal ale jesli trzeba to powinnismy jemu podziekowac bo zasluzyl swoim wkladem w udzielaniu informacji i porad na temat wysciolczaka.Dziekujemy
gość
02-07-2019, 00:05:32

DZIEKUJE MŁODY CZŁOWIEKU
PODZIĘKOWANIA OD ZONY, marzenie wiedzieć i umieć przekazać to co on wie ja próbowałem ale wszystko mi się kielbasi.
Może kiedyś się spodkamy z tym skromnym chłopakiem pomógł z pewnością jakieś 500osob tu na forum wiec,jak tu nie być dumnym..?Lekarz nam tyle nie przekazał co on,chylę głowę młody czliwieku😊
Pozdrawiamy i dziekujemy z irlandi
gość
05-07-2019, 10:12:17

Moi kochani,żonie puchną stylu miejsca gdzie było szycie (jest nabrzmiałe)czy ktoś z was to miał i czy nic się nie dzieje.miejsca są zaczerwienione,boimy się jechać tu do tych ciapusow z uwagi na to ze ponad 30minut ściągali 4szwy odszyte po padaczce i te u dołu po wycieku,mało wołali innych lekarzy by to obejrzeli jak je usunąć a ja stałem i poprostu miałem ochotę sam to zrobić.
Strasznie się denerwujemy bo tu nie ma fachowców a do tego żona miała zawroty głowy w nocy.
gość
05-07-2019, 20:30:07

Hej! A czy zona bierze jakies leki przeciwzapalne? Moze cos do smarowania zeby szybciej goilo sie?Moze przy zdejmowaniu szwow wdala sie infekcja? Czy to miejsce po szwie boli? U mnie bylo wszysko ok.po zdjeciu szwow zadnych komplikacji
gość
05-07-2019, 20:44:07

Leków żadnych nie bierze,miejsce zaczerwienione nabrzmiałe,nie boli tylko swędzi ja.
Oh nue wiem z kad u niej tak ciężkie gojenie a do tego tule śpi wiec powinno być lepiej,wytłumaczyłem jej ze żadne wodogłowie z reszta sama tu niektóre wpisy od was czytała sle nie słucha niby ok ale w kulko to samo wiem ze się tak mocno boi ja tez ale to nam nie pomize,mam nadzieje ze to zniechęcenie minie bo uwiecie pruboje wszystkiego,
Apetyt już ma mniejszy bo jest tydzień jak nie bierze sterydów
Ból głowy i zawroty są lecz coraz mniej jej się chce wychodzić wiec wymyślam coś by musiała podjechać ze mną lecz to się za każdym razem nie udaje
Wciąż tylko te wodogłowie a najgorsze ze ta diagnoza już wczoraj powiedziałem nic już nie mów bo smierć masz wypisana na czole z kad te myśli z kad ta obsesja ty masz nas tak nie wolno ci już myśleć bo prędzej mnie kopiesz do piachu-przeprosila😊
Ale co ma tego dola co jakiś czas to na
A jak czasem znów mówi to samo to jej mówię jak masz jak ci wycięli
Ty go jyz nie masz wiec oczym ty mowisz myszko...i tKie tam
Staram się.
Dziekuhe za odpowiedz czekałem pozdrawiam mocno
Dam znac jutro czy opuchlizna schodzi czy nie
Spokojnej nocy
gość
06-07-2019, 06:03:14

Hej! Przechodzicie bardzo trudny okres po operacji zawsze sa jakies problemy ze zdrowiem.Jesli chodzi o wodoglowie to zona nie miala go przed operacją to tymbardziej po operacji jest przewrazliwiona na tym puncie.Wodoglowie powstaje gdy guz jest na tyle duzy ze blokuje przeplyw płynow usttrojowych do mozgu.Madzia miala malutkiego guza więc nie ma o czym mowic i martwic sie.Guz wyciety IV komora pusta wiec wszystko funkcjonuje prawidlowo.Po operacji móģł byc lekki obrzęk ale brala sterydy po ktorych obrzek zanikł i wszystko normalizuje sie.Jesli chodzi o to swędzenie w okolicy operowanej to chyba dobry znak bo goi sie.Prosze usciskac Madzie kazdy czlowiek jest inny jeden dluzej dochodzi do siebie po tak ciezkiej opwracji inny krócej.Ja tez dlugo nie moglem dojsc do spawnosci ale zaparlem sie cwiczylem codziennie nie zrazalem sie tym ze cos mi nie wychodzilo moze sprobowac zaangazowac dzieci zeby ja rozruszaly dla dzieci zrobi sie wszystko .Buziaki dla Madzi 😚😚😚👍
gość
06-07-2019, 14:35:43

Dziekuje😘😘😘😘
Bardzo dziekuje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: