Hej Madziu bardzo cieszę sie ze jest postep i robisz się coraz weselsza pewnie efekt rehabilitacji tez wplywa na twoje samopoczucie.Zagladam tu na forum codziennie i czekam na optymistyczne wiadomosci od tygodnia Bardzo ciesze sie ze jestes juz na sali i lepiej czujesz się Sciskam bardzo mocno
Nie wiemy czemu nie można wstawić zdjęcia ?? Opis ependymoma WHOGrade II Punkty 3 Nie wiemy oco chodzi kochani Mamy za 2tyg udać się do konsylium onkologicznego ale lekarz powiedział ze nie trzeba nic nie urośnie i ze za 3mc MR i na wizytę Co tu robić??? Piszcie co wiecie o tym i proszę tez o fakty Dziekujemy pozdrawiamy
Madziu II stopien to taki sam stopien jak ja.Napisz jaki jest Ki- 67 w procentach tp wazne.Wimentyna + czy - Bialko S-100 synaptofizyna i NF pewnie takie markery masz w wyniku histopatologicznym ale najwazniejsze jest Ki - 67 bo to tempo w jakim namnaźają sie k0morki nowotworowe
My nie mamy nic takiego jak piszesz może podaj skrót bo nie wiemy pisze tylko zwykła morfologia i C71.6 złośliwy nowotwór mózgu who garde II a pod spodempunkty:3 Nic nie ma takiego
Hej Madziu! To bardzo dobry wynik histopatologiczny pewnie dopiero przy wypisie dostaniesz pelną wersję tak jak ja.Głowa do gory jest bardzo dobrze odpoczywaj rehabilituj się i szybko wracaj do zdrowia. Pozdrawiam goraco
Madziu pewnie w ciagu 48 godzin po operacji mialas robiona tomografie komputerowa zeby sprawdzic czy guz został usuniety w całosci.Skoro lekarz mowi ze nie trzeba zadnych dodatkowych zabiegow typu radioterapia bo guz nie odrosnie to super wiadomosc widocznie wszystko udalo sie wyciać w 100%.Masz powód do radosci.Mozesz zawsze zapytac lekarza na codziennym obchodzie i rozwiac swoje wątpliwosci jesli je wogóle masz.Pozdrawiam
My już w pokoju przy wypisie pytałem czy dostanę opis histopatologiczny itd i to co mam to nic więcej moze z zagranicy ludziom nie dają ???w piątek zdejmowanie szwów zawroty głowy są przy wstawaniu po spaniu to całkiem bo silny ból głowy jest wtedy jeszcze 1mc sterydów i tyle co mamy.spacerowac będziemy ale pogoda okrutna ściąga ja na lewa stronę i tez te nogę czuje taka ciężka itd Mówię ze to minie lecz narazie raz taki raz taki humorek😊z czego się ciesze bo obojętnie jaki by nue miała to i tak jestem szczesliwy.mam tylko nadzieje ze uczuciebpiana minie . Bbbb mocno was ściska dziekuje za kciuki za modlitwę i za to ze jestescie .
Dziekujemy bardzo za bieźace wiadomosci o stanie zdrowia zony.Bedzie coraz lepiej trzymamy kciuki prosimy bardzo mocno usciskac zonę i dodawac otuchy.Pozdrawiamy
Hej! Moze rzeczywiscie jakies oszczędnosci finansowe na markerach nowotworowych dla pacjetow z zagranicy.Pewnie chodzi o skladki ubezpieczeniowe.Wszystko nie wazne ale cieszymy się ze zyje wraca do zdtowia trzeba cierpliwosci i samozaparcia w cwiczeniach a wszystko wroci do stanu z przed operacji.Przecieź to była operacja glowy to nie grypa trzeba dluzszego czasu na rekonwalescencje.Pozdtawiamy😚😚😚👍👍👍💖