Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-04-2016, 16:21:05

Witam.ja jestem po drugiej operacji
Wyściółczak. Pierwsza opercja była 20 lat temu a teraz druga i z 1 stopnia jest 3 stopień .drugi raz już nie mogę mieć radioterapii. proszę pisać jak ktoś jest w takiej sytuacji jak ja.mam 37lat i chcę żyć i być sprawna dla mojej małej córeczki
gość
30-04-2016, 12:38:31

Obecnie na zachodzie powtórne naswietlanie to standard. Moze zamiast drugiej operacji powinnno być Gamma-Knife albo proton.Bedzie dobrze.
gość
30-04-2016, 12:48:23

Witam ponownie.Wyściolczak odrosl po 20-latach to bardzo dobry wynik.Jaki procent aktualnie jest komorek nowotworowych antygen Ki-67? Proszę wejsc na stronę Szpitala Uniwersyteckiego w Heidelbergu.Może uda się przesłać tam wyniki badań i prosić o konsultację.Oni mają rewelacyjne wyniki leczenia wyściółczakow.
Proszę nie martwić się są duze możliwości.Pozdrawiam
gość
01-05-2016, 11:40:59

Dziękuję za informacje. Potrzebuje pomocy i dobrego onkologa który podejmie decyzję i pomóże mi jak najdłużej być z moją córeczka i ją wychować. W poznaniu odmówili ponownych naświetlan bo stwierdzili że może skończyć się tragicznie. Ja wiem że ten potwór odrośnie , tak mówi moja mała córeczka i boi się o mamę. Życzę wszystkim zdrówka i proszę pisać
gość
04-06-2016, 20:09:35

Udało się Pani z nimi skontaktować? Proszę nawiązać ze mną kontakt peperonitrip@wp.pl Pozdrawiam Patrycja.
gość
06-06-2016, 16:19:17

Witam, jeszcze nie ale w piątek będę u onkologa w Gliwicach i się dowiem co dalej mam robić , mam nadzieję że są jeszcze dobrzy specjaliści którzy mi pomogą
gość
15-06-2016, 17:06:22

Kontaktowałam się z Heidelbergiem,wysłałam płytę z MR oraz wynik histopatologiczny.Rozmawiałam z sekretarką prof.St.Pfistera./ obowiązuje j.niemiecki lub angielski/Dopóki nie odrósł nie ma o czym mówić trzeba czekać.Jeśli odpukać będzie wznowa trzeba zapisać się na wizytę prywatnie-spore koszty, ale nie ma innego wyjścia.Poza tym czytać na temat immunoonkologii ta dziedzina bardzo prężnie rozwija się i jest bardzo obiecująca.Pozdrawiam
gość
21-06-2016, 15:16:37

Witam, wysłałem pani wiadomość, koniecznie chce się z panią skontaktować. Był na onkologii w Gliwicach na konsultacji.czekają gdy coś się będzie działo rosło to wtedy chemia , mam nadzieję że cud boski będzie i nie będzie rosło. Pozdrawiam
Początkująca
24-06-2016, 18:01:34

Gość 2016-06-06 18:19:17
Witam, jeszcze nie ale w piątek będę u onkologa w Gliwicach i się dowiem co dalej mam robić , mam nadzieję że są jeszcze dobrzy specjaliści którzy mi pomogą
I co okazało się odnośnie dalszego leczenia?
gość
24-06-2016, 18:51:42

Witam. We wrześniu rezonans i będę sprawdzić, jak będzie rosło to wtedy chemia, a pani też to samo co ja wyściółczak. ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: