Reklama:

wyściółczak? (3280)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-07-2016, 13:59:21

Lekkie zawroty głowy, bóle, wymioty... Diagnoza? EPENDYMOMA drugiego stopnia... Wyściółczak. Dla rodziców brzmiało to jak wyrok, ich trzyletnie dziecko.. Nie było czasu, od razu operacja... NAJLEPSZY neurochirurg na świecie uratował mi życie. Guz "wielkości mandarynki" wycięto w całości... Minęło 17 lat!!!
Wszystkim życzę jak najwięcej zdrówka!!!!
gość
31-07-2016, 21:30:02

Ale wyściółczak umiejscowił się w głowie nie w kręgosłupie?
gość
03-08-2016, 20:56:49

Witam serdecznie proszę napisać gdzie się Pani leczyła , ja mam wyściółczak 3 stopień odcinke piersiowy kręgosłup , wznowa była pi 20 latach i będzie odrastac, co pół roku rezonans, od drugiej operacji minął rok i cały czas jest niespokojna i boję się wznowy.POZDRAWIAM MONIKA
Początkująca
04-08-2016, 19:48:47

Neurochirurgia w PSK4 w Lublinie i COZL
Patrycja
gość
05-08-2016, 13:45:58

Witam! Guz byl operowany 17 lat temu ale czy była radioterapia i gdzie był umiejscowiony to bardzo ważne bo najgorsze miejsce to IV komora mózgu
Pozdrawiam
gość
05-08-2016, 13:49:29

Witam!
Najlepszy neurochirurg na swiecie operowal guza II stopnia a można poznać namiary na tego neurochirurga ? Proszę o odpowiedż osobę operowaną 17 lat temu.
Pozdrawiam
gość
21-10-2016, 21:54:17

Witam w styczniu tego roku mojej córeczce postawiono diagnozę wysciółczak anaplastyczny III stopnia byla operowana prawie natychmiast od postawienia diagnozy od konca lutego bierze chemie a pare dni temu miala rezonans i znaleziono jakies zmiany czekamy na pobranie płynów rdzeniowo - mózgowych zeby sprawdzic czy sa komórki rakotwórcze ale juz sie obawiam ze to jednak kolejne guzy sie robia. Kaja w grudniu skonczy trzy lata teraz juz fajnie wyglada i nikt by nie powiedzial ze jest chora oczywiscie jesli ma czapeczke na glowce nawet jak jest w szpitalu i podawana ma chemie jest poprostu wulkanem energii. Pozdrawiam mama Kaji
gość
27-10-2016, 10:30:14

Witam serdecznie, a gdzie córeczka była operowana. ? i dlaczego nie miała radioterapii. ? ja choruje ponad 22 lata i też to 3 stopień co pół roku rezonans, życzę córeczce dużo zdrowia, zdrowia i proszę się odzywać, ja udzielam się na tym forum i jak coś będzie Pani chciała się dowiedzieć proszę pisać. Pozdrawiam Monika
gość
10-11-2016, 10:14:01

Witam!
Do 3-go roku zycia nie jest wskazana radioterapia bo młody mozg rozwija się i skutki uboczne moga przekraczac zyski z tyt. radioterapii chyba że proton jest już w Polsce w Krakowie -Bronowicach i można starać się
o
tego typu radioterapię,
Pozdrawiam i zyczę zdrówka dziecku
gość
18-11-2016, 15:34:21

jestem po operacji wysciolczaka z rdzenia kr. , czekam na wynik hist.
nie ruszam nogami, czy to się zmieni ? boje sie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: