Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-08-2024, 05:24:24

Mam pytanie odnośnie tempa wzrostu wyściółczaków, czy to był szybki wzrost? Mam badanie za 2 miesiące, a mój już prawie ma 3 cm (komora boczna). I zastanawiam się jak to było u Was.
gość
08-08-2024, 05:54:48

Ja mam w odcinku lędźwiowym i po 4 miesiącach zwiększył się ok 4 mm, a przez 8 miesięcy od diagnozy stał w miejscu. Nie usuwali od razu, gdyż był zbyt mały i w trudnym miejscu. Czekam na zabieg obecnie.
gość
08-08-2024, 06:08:46

Ja też dostałam taką informację, że na ten moment nie kwalifikuje się do leczenia operacyjnego. Z jednej strony mi się do tego nie spieszy, z drugiej życie w takim oczekiwaniu nie należy do najprzyjemniejszych. Gdzie się leczysz jeżeli można zapytać?
gość
08-08-2024, 08:51:21

gość 08-08-2024, 08:08:46
Ja też dostałam taką informację, że na ten moment nie kwalifikuje się do leczenia operacyjnego. Z jednej strony mi się do tego nie spieszy, z drugiej życie w takim oczekiwaniu nie należy do najprzyjemniejszych. Gdzie się leczysz jeżeli można zapytać?

Na tym forum są osoby, które miały lokalizację podobną do twojej i miały operację przeprowadzoną z powodzeniem. Ja czekam na zabieg w Bydgoszczy.
gość
08-08-2024, 09:00:16

Właśnie chyba muszę przekopać forum. Jednak mam wrażenie, że większość ma położenie w rdzeniu kręgowym. Oby wszystko się udało w takim razie
gość
14-08-2024, 09:41:01

Jaka cisza na forum. to chyba dobrze. Czy ktoś jeszcze tutaj zagląda?
gość
16-08-2024, 10:18:18

gość 14-08-2024, 11:41:01
Jaka cisza na forum. to chyba dobrze. Czy ktoś jeszcze tutaj zagląda?

Ja zaglądam i zastanawiam się czy ta cisza to dobrze czy żle. Chętnie dowiedziałabym się co dzieję się u wszystkich osób, które wcześniej były tu aktywne. Pozdrawiam wszystkich Halina
gość
16-08-2024, 22:21:09

Witam wszystkich!
Mamy narazie stabilne dobre nowiny, wiec cieszymysie życiem. Spędzilismy kilka dni w Warszawie , nabylismy w Polsce nowego czlonka rodziny- psa,i wrocilismy na Litwe do domu .
Ktoś pytałam z powodu wakcynacji, to naprawdę nic niewiem, po prostu dowierzyłam się lekarzowi i niewnikałam , a tym bardziej że niemamy innych wariantòw. Musimy pròbować wszystko. Rekomenduję skontaktować się z kliniką w Wilnie Innovita i podpytac jakie są warianty w waszym wypadku.
Bardzo się cieszę ,że znalazłam leki do nabycia dla męża ktòre są banade w Stanach, i mam nadzieję że już szybko zacznie ich pić. Te leki są zkierowane na mutacje genu mycn, i mam ogromną nadzieję że jak będzie ich pił to zmniejszy się szansa na wznowę.
Pozdrawiam!
gość
17-08-2024, 04:10:03

Super wiadomość👍👍👍
gość
18-08-2024, 18:17:20

gość 17-08-2024, 00:21:09
Witam wszystkich!
Mamy narazie stabilne dobre nowiny, wiec cieszymysie życiem. Spędzilismy kilka dni w Warszawie , nabylismy w Polsce nowego czlonka rodziny- psa,i wrocilismy na Litwe do domu .
Ktoś pytałam z powodu wakcynacji, to naprawdę nic niewiem, po prostu dowierzyłam się lekarzowi i niewnikałam , a tym bardziej że niemamy innych wariantòw. Musimy pròbować wszystko. Rekomenduję skontaktować się z kliniką w Wilnie Innovita i podpytac jakie są warianty w waszym wypadku.
Bardzo się cieszę ,że znalazłam leki do nabycia dla męża ktòre są banade w Stanach, i mam nadzieję że już szybko zacznie ich pić. Te leki są zkierowane na mutacje genu mycn, i mam ogromną nadzieję że jak będzie ich pił to zmniejszy się szansa na wznowę.
Pozdrawiam!

Trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze powiodło Pozdrawiam Halina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: