Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-08-2024, 05:24:24

Mam pytanie odnośnie tempa wzrostu wyściółczaków, czy to był szybki wzrost? Mam badanie za 2 miesiące, a mój już prawie ma 3 cm (komora boczna). I zastanawiam się jak to było u Was.
gość
08-08-2024, 05:54:48

Ja mam w odcinku lędźwiowym i po 4 miesiącach zwiększył się ok 4 mm, a przez 8 miesięcy od diagnozy stał w miejscu. Nie usuwali od razu, gdyż był zbyt mały i w trudnym miejscu. Czekam na zabieg obecnie.
gość
08-08-2024, 06:08:46

Ja też dostałam taką informację, że na ten moment nie kwalifikuje się do leczenia operacyjnego. Z jednej strony mi się do tego nie spieszy, z drugiej życie w takim oczekiwaniu nie należy do najprzyjemniejszych. Gdzie się leczysz jeżeli można zapytać?
gość
08-08-2024, 08:51:21

gość 08-08-2024, 08:08:46
Ja też dostałam taką informację, że na ten moment nie kwalifikuje się do leczenia operacyjnego. Z jednej strony mi się do tego nie spieszy, z drugiej życie w takim oczekiwaniu nie należy do najprzyjemniejszych. Gdzie się leczysz jeżeli można zapytać?

Na tym forum są osoby, które miały lokalizację podobną do twojej i miały operację przeprowadzoną z powodzeniem. Ja czekam na zabieg w Bydgoszczy.
gość
08-08-2024, 09:00:16

Właśnie chyba muszę przekopać forum. Jednak mam wrażenie, że większość ma położenie w rdzeniu kręgowym. Oby wszystko się udało w takim razie
gość
14-08-2024, 09:41:01

Jaka cisza na forum. to chyba dobrze. Czy ktoś jeszcze tutaj zagląda?
gość
16-08-2024, 10:18:18

gość 14-08-2024, 11:41:01
Jaka cisza na forum. to chyba dobrze. Czy ktoś jeszcze tutaj zagląda?

Ja zaglądam i zastanawiam się czy ta cisza to dobrze czy żle. Chętnie dowiedziałabym się co dzieję się u wszystkich osób, które wcześniej były tu aktywne. Pozdrawiam wszystkich Halina
gość
16-08-2024, 22:21:09

Witam wszystkich!
Mamy narazie stabilne dobre nowiny, wiec cieszymysie życiem. Spędzilismy kilka dni w Warszawie , nabylismy w Polsce nowego czlonka rodziny- psa,i wrocilismy na Litwe do domu .
Ktoś pytałam z powodu wakcynacji, to naprawdę nic niewiem, po prostu dowierzyłam się lekarzowi i niewnikałam , a tym bardziej że niemamy innych wariantòw. Musimy pròbować wszystko. Rekomenduję skontaktować się z kliniką w Wilnie Innovita i podpytac jakie są warianty w waszym wypadku.
Bardzo się cieszę ,że znalazłam leki do nabycia dla męża ktòre są banade w Stanach, i mam nadzieję że już szybko zacznie ich pić. Te leki są zkierowane na mutacje genu mycn, i mam ogromną nadzieję że jak będzie ich pił to zmniejszy się szansa na wznowę.
Pozdrawiam!
gość
17-08-2024, 04:10:03

Super wiadomość👍👍👍
gość
18-08-2024, 18:17:20

gość 17-08-2024, 00:21:09
Witam wszystkich!
Mamy narazie stabilne dobre nowiny, wiec cieszymysie życiem. Spędzilismy kilka dni w Warszawie , nabylismy w Polsce nowego czlonka rodziny- psa,i wrocilismy na Litwe do domu .
Ktoś pytałam z powodu wakcynacji, to naprawdę nic niewiem, po prostu dowierzyłam się lekarzowi i niewnikałam , a tym bardziej że niemamy innych wariantòw. Musimy pròbować wszystko. Rekomenduję skontaktować się z kliniką w Wilnie Innovita i podpytac jakie są warianty w waszym wypadku.
Bardzo się cieszę ,że znalazłam leki do nabycia dla męża ktòre są banade w Stanach, i mam nadzieję że już szybko zacznie ich pić. Te leki są zkierowane na mutacje genu mycn, i mam ogromną nadzieję że jak będzie ich pił to zmniejszy się szansa na wznowę.
Pozdrawiam!

Trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze powiodło Pozdrawiam Halina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: