Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-07-2024, 12:40:33

Co to jest za terapia z wakcyna? Może ktoś wie coś na ten temat. Wyżej pisała o tym ogólnie Emma i pani z Litwy
Początkujący
22-07-2024, 19:36:51

Witam wszystkich. Jestem po częściowym usunięciu wyściółczaka IV komory. I moje pytanie czy są tu jeszcze ludzie, którzy parę lat temu udzielali się tu na forum i mieli operację usunięcia guza? Jak się czujecie? Jak radzicie sobie w życiu codziennym i w oczekiwaniu na kolejny rezonans? Czy jest tu jeszcze Magda, Dawid? Pozdrawiam Halina
gość
23-07-2024, 09:00:31

Witam!Ja od czasu do czasu zaglądam na forum,dawni użytkownicy tego forum nie dają żadnego znaku.U mnie na razie wszystko w porządku ale nie ukrywam że żyję od rezonansu do rezonansu.Obawy zawsze są tym bardziej że czas płynie a statystyki są nieubłagane i przeżycie ponad 10 lat to duży sukces szczególnie jeśli chodzi o 4 komorę. Pozdrawiam Dawid
Początkujący
23-07-2024, 20:38:33

Fajnie, że chociaż jedna osoba się odezwała. Dzięki Dawidzie. Może odezwie się ktoś jeszcze. Ja zaglądam tu od roku i dzięki temu forum dowiedziałam się o protonach i tu "zaprzyjazniłam" się z moim wyściółczakiem. To prawda, że żyje się od rezonansu do rezonansu, ale dzięki Wam uwierzyłam, że jednak się żyje. Pozdrawiam Halina
gość
24-07-2024, 10:50:04

gość 23-07-2024, 11:00:31
Witam!Ja od czasu do czasu zaglądam na forum,dawni użytkownicy tego forum nie dają żadnego znaku.U mnie na razie wszystko w porządku ale nie ukrywam że żyję od rezonansu do rezonansu.Obawy zawsze są tym bardziej że czas płynie a statystyki są nieubłagane i przeżycie ponad 10 lat to duży sukces szczególnie jeśli chodzi o 4 komorę. Pozdrawiam Dawid

Mówimy o ogolnym przeżyciu czy przeżyciu bez wznowy?
A co mowią statystyki po usunięciu wysciolczaka z rdzenia?
gość
25-07-2024, 10:11:22

Ja jestem 1,5 roku po operacji wyściółczaka z rdzenia. Od rezonansu do resonansu ale wyniki dobre. Skutki pooperacyjne to bóle i mrowirnie. Nie znam statystk. Co to znaczy przeżycie? Do 5lat znaczy chyba beż wxnowy i po tym czasie zdrowy.....
gość
25-07-2024, 19:59:45

Ja prawie 4 lata, urodziłam 5 miesięcy temu synka, miałam nowotwór w rdzeniu(c4-c5) oraz protony. Kontrola po porodzie - brak cech wznowy. Wzmacniam kręgosłup pod okiem trenera, jestem teraz silniejsza niż przed ciążą. Pozdrawiam Karolina
gość
25-07-2024, 21:36:36

To super wiadomość Pani Karolino a czy po operacji były jakieś ciągłe nieustanne bóle?
gość
26-07-2024, 15:38:42

gość 25-07-2024, 23:36:36
To super wiadomość Pani Karolino a czy po operacji były jakieś ciągłe nieustanne bóle?
.Może bóle nie, a zaburzenia czucia mam oraz uczucie obrzęku - dotyczy to lewej nogi- przede wszystkim łydki i stopy. Czasami jest lepiej, czasami gorzej, nie wiem od czego to jest uzależnione.
Początkujący
29-07-2024, 06:36:30

gość 25-07-2024, 21:59:45
Ja prawie 4 lata, urodziłam 5 miesięcy temu synka, miałam nowotwór w rdzeniu(c4-c5) oraz protony. Kontrola po porodzie - brak cech wznowy. Wzmacniam kręgosłup pod okiem trenera, jestem teraz silniejsza niż przed ciążą. Pozdrawiam Karolina

Moje gratulacje z okazji narodzin synka. I cieszę się razem z panią z braku cech wznowy. Życzę wytrwałości w treningach i trzymam kciuki za dalsze sukcesy. Pozdrawiam Halina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: