Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-07-2024, 17:47:43

Witam. Mam pytanie czy u Was też tak jest, że jak radiolog ma informacje, ze jestem po wyściółczaku to wypisują różne rzeczy w opisie. Wszystko wg nich się wzmacnia. Ja się denerwuję, a neurochirurg prostuje opis.
gość
12-07-2024, 09:06:24

Do osób doświadczonych w rezonasach. Czy jest możliwe, że zmiana badana na dwóch różnych maszynach różni się wielkością?
gość
13-07-2024, 11:22:16

Mam pytanie do pani z Litwy. Czy po radioterapii zmiany się zmniejszyły? Jak się czuje mąż?
gość
14-07-2024, 18:40:58

Witam, czy kos może brał na wysciolczaki chemie i z jakim rezultatem
gość
15-07-2024, 08:31:23

Na wyściołczaka chemia nie działa.Jedynym ratunkiem jest ponowna radioterapia.
gość
15-07-2024, 18:01:54

gość 13-07-2024, 14:22:16
Mam pytanie do pani z Litwy. Czy po radioterapii zmiany się zmniejszyły? Jak się czuje mąż?

Witam
Moj maz czuje sie lepiej. Po skonczeniu radioterapii po 1.5 miesiaca robilismy MRT,pokazuje ze wszystkie zmniejszylysie. Bylismy na konsultacji u radioterapeuty powiedziala ze rezultat jest bardzo dobry. Na dany moment choroba jest usbabilizowana. Mamy wielka szanse na powrot z powodu genuMYCN, ale mamy nadzieJe ze jak najdluzej utrzymamy stabilnosc. Dodatkowo robimy T-CELS vakcinacje. Moze to dalo wieksze szanse na lepszy wynnik.Ale tego nikt niewie. Także polepszenie fizyczne poszlo do gory po reabilitacji. Byl 40 dni w sanatorii. Trzeba cwiczyc duzo . Bo przed reabilotacja tylko stac mogl 3 sekundy,a teraz moze przejsc po pokoju sam
Kto pisze ze chemia niedziala to niejest prawda. Za tyle czasu juz wyczytalam wszystkie mozliwe forumy. I znalazlam niemalo info . Znam jedne pani z Macedonii,ona miala duzo operacji ale wkoncu ustabilowali jej rosniecie a nawet zaczelo sie zmniejszac uzywajac Avastin ( niemoge zaczepic zdjezcie z forumu,wiec dodaje jei komentarz osobnie nizeklj)

Także czytalam ze komus pomaga temozolomide + lapanitib
gość
15-07-2024, 18:03:03

Cytuje:
Dear all! After so many years battling ependymoma and looking desperately for a treatment option of my latest regrowth ( summer 2022) I have good news to share with you.
I've had a surgical trial in February 2023 ( trial because tiny little portion has been resected. Ok a very good revision of the whole scar tissue due to previous surgeries has been made, but the tumor remained almost the same size) and rejection from the radiology departments form many hospitals in Europe, I included Avastin for a first time.
The protocol started with Avastin once in three weeks i.v. + Temodar capsules 250mg every 28 days.
After 6 months of treatment, the residual tumor has shrinked for half of it's size. I stopped taking Temodar after the 4th cycle.

These are probably the best results I've got in years... Some doctors have been recommending Avastin and ai really don't know why I was hesitating. No side effects so far.
gość
15-07-2024, 18:20:14

WItam, to dobre wiadomości z Litwy do nas dotarły.
Jednak na protony nie zdecydowaliście się?
gość
15-07-2024, 19:27:19

gość 15-07-2024, 21:20:14
WItam, to dobre wiadomości z Litwy do nas dotarły.
Jednak na protony nie zdecydowaliście się?

Niezdecydowalismy tylko dlatego ze niemielismy czasu, bo po operacji,( ktora byla w grudniu) az czekalismy w kolejce na radioterapie( zaczelismy 26lutego) stracil sprawnosc nog i pogarszalo mu sie nie dniami a godzinu wiec napewno byl szybki ròst tych wysciolczakow. A dopoki by sie cos dowiedzieli i zebralibysmy pieniadze( bo odrazu nam powiedziano ze jezeli jest w panstwie leczenie ktore mozno stosowac to otrzymac inne alternatywne bezplatnie praktycznie niemq szansow) dlatego nietracilismy czasu
Gdyby byla alternatyva to moze wybralismy protony. Chociaz w naszym wypadku niektorzy lekarze mowili jak taki agresywne zachowanie nowotworu to moze byc ze protony niezadzialaja asz tak dobrze....bp wogole to bylo niewiadomo jak zadziala zwykla radioterapia....niemaja duzo praktyki z takimi wypadkami...a nasz wypadek jest bardzo zadki.... To zes jest rozsiany po calym kanale+ mycn amplification.......
gość
19-07-2024, 08:03:47

gość 10-07-2024, 08:57:59
Witam, moja mama jest po wycieciu wysciolczaka c7-th2, teraz jest na tadioterapii. Chcialam sie zapytac czy osoby o podobnym umiekscowieniu guza, tez maja problem z oddychanie ? Wydaje mi sie,ze jalas spastyka idzie, mame strasznie sciska jakby przepona.

Witam. Jak duży być guz? Ja miałam c6th1 i również ból i ucisk klatki piersiowej. Bol podczas głębszego oddychania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: