Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-12-2022, 11:33:13

Jest możliwość naświetlań protonowych. Ale nie sa tak skuteczne jak usuniecie. Najlepszym rozwiazaniem jest operacja. ( jesli bedzie taka potrzeba to stwierdzi napewno dr Furtak ) bo jesli guz nie bd rósł a jest takie prawdopodobieństwo to nie bd potrzeby ingerencji. Jesli lekarz stwierdzi ze trzeba wyciąć guza a dr Furtak to najlepszy specjalista z najlepszym zespołem. To go wytnie, potem ewentualnie radioterapia zwykla lub protonowa. Ale to tez leczenie dodatkowe nieraz nie ma potrzeby go stosowania. Pani Ewo naprawdę bardzo dużo szczescia ze udalo sie zdjagnozowac guza tak wczesnie tak małego. Czym mniejszy guz a pani jest naprawdę mikroskopijny nie znam przypadku osoby z zdjagnozowanym tal malym guzem. Operacja jest prostsza, guz rosnie wolniej. Prosze spokojnie czelac na komsultacje lepiej trafic niz do dr Furtka sie nie da.
gość
25-12-2022, 21:59:16

Gość 2022-12-25 12:33:13
Jest możliwość naświetlań protonowych. Ale nie sa tak skuteczne jak usuniecie. Najlepszym rozwiazaniem jest operacja. ( jesli bedzie taka potrzeba to stwierdzi napewno dr Furtak ) bo jesli guz nie bd rósł a jest takie prawdopodobieństwo to nie bd potrzeby ingerencji. Jesli lekarz stwierdzi ze trzeba wyciąć guza a dr Furtak to najlepszy specjalista z najlepszym zespołem. To go wytnie, potem ewentualnie radioterapia zwykla lub protonowa. Ale to tez leczenie dodatkowe nieraz nie ma potrzeby go stosowania. Pani Ewo naprawdę bardzo dużo szczescia ze udalo sie zdjagnozowac guza tak wczesnie tak małego. Czym mniejszy guz a pani jest naprawdę mikroskopijny nie znam przypadku osoby z zdjagnozowanym tal malym guzem. Operacja jest prostsza, guz rosnie wolniej. Prosze spokojnie czelac na komsultacje lepiej trafic niz do dr Furtka sie nie da.
gość
25-12-2022, 22:08:44

Dziękuję bardzo za odpowiedź Dodała mi otuchy jak gwiazdka na niebie w ten świąteczny czas. Choruję na kręgosłup od dziecka jest tylko mały problem. Guz wyniknął w strukturę rdzenia w tym odcinku mam jeszcze 2 przepukliny i przemieszczenie kręgu. Zobaczymy co lekarze postanowią . Na guz natrafiono przez przypadek podczas rezonansu po kontuzji odcinka szyjnego. Staram pogodzić się z sytuacją. Jak czułaś się po operacji i jak długo trwał okres rehabilitacji. Pozdrawiam radosnego świętowania w jutrzejszym dniu życzę Ewa
gość
26-12-2022, 09:37:26

Gość 2022-12-25 23:08:44
Dziękuję bardzo za odpowiedź Dodała mi otuchy jak gwiazdka na niebie w ten świąteczny czas. Choruję na kręgosłup od dziecka jest tylko mały problem. Guz wyniknął w strukturę rdzenia w tym odcinku mam jeszcze 2 przepukliny i przemieszczenie kręgu. Zobaczymy co lekarze postanowią . Na guz natrafiono przez przypadek podczas rezonansu po kontuzji odcinka szyjnego. Staram pogodzić się z sytuacją. Jak czułaś się po operacji i jak długo trwał okres rehabilitacji. Pozdrawiam radosnego świętowania w jutrzejszym dniu życzę Ewa
Przepuklina a guz to wbrew pozorom całkiem inne lokalizacje tak rozumiem, fizycznie jest to kilka cm 2/3 ale z medycznego ptk widzenia to odległość ogromna. Guzy z rdzenia wycina sie pod monitorowaniem nerwów operuje sie na mikroskopijnych odległościach. Te przepukliny podejrzewam sa bez znaczenia. To ze guz jest wrośnięty w rdzen to tez nie przeszkoda dla dzisiejszej medycyny. Przypominam Pani guz ma 5mm jest wrośnięty ale znam kilka przypadków guzów wewnątrz rdzeniowych ( czyli takich jak pani wrosnietych w rdzen, w samym centrum rdenia) w tej lub i gorszej lokalizacji o wielkośći np 20x30 czyli guz kilkukrotnie większe gdzie lekarze usuwali guzy w całości ciezko nam to zrozumieć ale naprawde to nie sa operacje pojedyncze. Jak to powiedział kiedys dr Furtka. cytuje ,, Nas operacje na rdzeniu nie przerażaja my takie operacje robimy rutynowo " I prosze byc spokojnym. Napewno po wizycie u dr Furtka wiele rzeczy stanie sie jasne i nie tak straszne jak to teraz wygląda.
gość
26-12-2022, 19:40:35

Dziękuję bardzo. Pozostaje tylko czekać i zbytnio się nie stresować co nie jest sprawą łatwą. Pozdrawiam..
gość
27-12-2022, 03:05:18

Nie przekrecajcie nazwiska znanego neurochirurga , obydwie uzytkowniczki. Nauczcie sie deklinacji . Mianownik kto? dr Furtak
Dopelniacz kogo? dr Furtaka Celownik komu ? dr Furtakowi
Biernik kogo? dr Furtaka Narzednik kim? dr Furtakiem Miejscownik o kim ? o dr Furtaku
gość
27-12-2022, 12:57:52

Gość 2022-12-27 04:05:18
Nie przekrecajcie nazwiska znanego neurochirurga , obydwie uzytkowniczki. Nauczcie sie deklinacji . Mianownik kto? dr Furtak
Dopelniacz kogo? dr Furtaka Celownik komu ? dr Furtakowi
Biernik kogo? dr Furtaka Narzednik kim? dr Furtakiem Miejscownik o kim ? o dr Furtaku
Prosze sie troszeczke zastanawiać w obliczu jakiej sytuacji sa w/w osoby i pomyśleć czy takie uwagi sa potrzebne.
gość
27-12-2022, 20:07:35

Treść zablokowana przez moderatora

gość
27-12-2022, 20:23:26

Witam.. Po prostu w nazwisku dr. Furtaka faktycznie nastąpił błąd niekoniecznie związany z odmianą przez przypadki. Zabrakło litery a czyli zwykłe przeoczenie zwane literówką.Pouczenie zostało przyjęte. W wypowiedzi Pani są również błędy w pisowni... Przekrecajcie powinno być po r ę... Uzytkowniczki brakuje ż.. Sie brakuje ę.. Dopelniacz gdzie ł.. Może należy spojrzeć na swój tekst przed pouczeniem innych. Pozdrawiam Ewa
gość
28-12-2022, 23:02:42

Nie mieszkam w Polsce , nawet nie w Europie , czasem potrzebne sa znaki diakrytyczne lecz nie mam takiej funkcji , przyznam ze tesknie , moje nazwisko tez wymaga ogonka pod "e", tu gdzie mieszkam nie uzywa sie znakow diakrytycznych. Zycze zdrowia , sama jestem chora nie ma potrzeby stresowac sie przepraszam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: